۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۵۳۶۶۲۷

حمایت آمریکا از القاعده/ فریب بی پایان افکار عمومی غرب

در حالی که گروه تروریستی داعش ثابت کرده است که حمایت آمریکا از آن، به حملات داخل خاک سوریه و عراق منتهی نشده و به کشورهای غربی ادامه می یابد، جای سوال است که چرا آمریکا به حمایت خود از گروه های ترویرستی ادامه می دهد.
القاعده

به گزارش خبرگزاری رسا، اندیشکده رند، برجسته ترین اندیشکده مرتبط با پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، در گزارشی از القاعده به عنوان گروه اسلام گرای میانه رو یاد کرده است.

کالین کلارک، نویسنده این مطلب، در ابتدا با نقل قولی از نامه ایمن الظواهری، جانشین اسامه بن لادن، رییس القاعده، به ابومصعب الزرقاوی رییس شاخه القاعده در عراق و موسس داعش، ادعا می کند که الظواهری مخالف کشتار شیعیان بوده است.

این در حالی است که نویسنده یا متن نامه الظواهری را به دقت نخوانده و یا در صدد توجیه حمایت آمریکا از گروه تروریستی القاعده در سوریه است.

ایمن الظواهری در نامه خود به ابومصعب الزرقاوی، خواسته است که از کشتار شیعیان در عراق خود داری کند چرا که در زمان نوشتنت نامه، درک اهمیت قتل شیعیان برای اکثر مسلمانان قابل درک نیست و موجب انشقاق در جهان اسلام خوهد شد.

بنابراین، الظواهری در مقطعی خاص آن هم به دلیل وجود صلح و دوستی بین شیعیان و اهل تسنن در اکثر جهان، خواستار توقف کشتار شیعیان در عراق شده است.

اما چرا کالین کلارک، پژوهشگر اندیشکده برجسته رند [Rand] مطلبی با عنوان «چهره میانه روی القاعده» منتشر کرده است؟

بر کسی پوشیده نیست که گروه تروریستی النصره، با حمایت های تسلیحاتی و لجستیکی آمریکا و هم پیمانان مرتجع عربی آن قرار دارد. بنابراین اتاق های فکر ایالات متحده باید با تعریف دو مفهوم تروریست خوب و تروریست بد، به توجیه این کمک های مستقیم و غیر مستقیم بپردازند.

تروریست خوب؛ تروریست بد

تروریست خوب در سوریه، تروریستی است که علیه نیروهای دولت این کشور و نیز محور مقاومت از جمله نیروهای تحت فرمان جمهوری اسلامی و نیز حزب الله لبنان و حزب الله عراق می جنگند. حال این گروه های تروریستی به نام شعبه القاعده در سوریه باشند و یا به نام گروه هایی از فراری های ارتش سوریه ملقب به ارتش آزاد.

از آنجا که گروه تروریستی داعش، سرسخت ترین دشمن نیروهای مقاومت و نیز ارتش سوریه است، اهداف آمریکا در سوریه را تامین می کند بنابراین، این گروه تروریستی نیز باید در رده تروریست های خوب از نظر آمریکا قرار گیرد. به طوری که آمریکا به بهانه های مختلف از جمله «جریان باد» کمک هایی را به صورت هوایی از طریق هواپیما برای این گروه تروریستی ارسال می کرد.

اما بعد از آن که داعش، میل خود به کشورگشایی و دولت سازی را از عراق و سوریه به کشورهای غربی تعمیم داد،  اتاق های فکر آمریکا و نیز بنگاه های خبرپراکنی غربی، گروه تروریستی داعش را «تروریستی» اعلام کرده و آن را دشمن آمریکا نامیدند. هرچند که طبق گزارش گروه های مقاومت، حمایت های آمریکا از داعش ادامه دارد و هر وقت عرصه بر این تروریست ها در منطقه ای تنگ می شود، بالگردهای آمریکایی در منطقه حاضر شده و سران داعشی را به مناطق امن منتقل می کنند.

اما حمایت آمریکا از القاعده بدان جهت است که این گروه تروریستی بدون هیچ چون و چرایی از اوامر آمریکا در سوریه اطاعت کرده و جز با دولت سوریه، نیروهای مقاومت و برخی گروه های رقیب نبردی نداشته است. به معنای دقیق تر، چون النصره، شاخه القاعده در سوریه که بعد ها نام خود را به جبهه فتح شام تغییر داد، فعلا قصد کشورگشایی و حمله به کشورهای اروپایی و آمریکایی را ندارد، به نظر آمریکایی ها «تروریست خوب» محسوب می شود.

سوال مهم

به دلیل مبارزه داعش با محور مقاومت و دولت سوریه و عراق، برخورد کشورهای غربی با تروریست های داعش، از ابتدا تا کنون به صورت حمایتی بوده است. اما وقتی که تروریست های داعشی میل خود به کشورگشایی و مبارزه با غرب را وارد فاز عملیاتی کرده و در کشورهای مختلف به حملات تروریستی دست زدند، کشورهای غربی به ویژه آمریکا، لااقل به ظاهر این گروه را تروریستی نامیده و در صدد مبارزه با آن برآمد.

گروه تروریستی داعش، از ابتدا با شعار و ادعای دولت به اصطلاح فراگیر و جهانی به اصطلاح اسلامی شروع به جنگ با دولت های سوریه و عراق کرد و مورد حمایت آمریکا قرار گرفت. اما در ادامه در راستای رسیدن به هدف کذایی خود، از طریق سرسپردگان خود، دست به اقدامات ترویستی در سراسر دنیا از جمله در نیویورک زد و این باعث شد که ایالات متحده ظاهر ضد تروریستی بیشتری به خود گیرد.

اما این سوال پیش می آید که گروه های تروریستی دیگر از جمله القاعده که مورد حمایت آمریکا هستند، تا چه زمانی به حمله علیه دولت های سوریه و عراق کفایت می کنند؟ آیا گروه تروریستی النصره سابق و فتح شام فعلی، تنها به مبارزه در سوریه و حداکثر عراق کفایت می کنند یا مانند داعش بعد از اندکی قدرت گرفتن، خواستار کشورگشایی خواهند شد؟ آیا سیاستمداران غربی و اتاق های فکر آمریکایی-صهیونیستی تنها به فکر بهره برداری مقطعی از گروه های تروریستی هستند یا در آینده نیز برای آنان برنامه دارند؟ در پاسخ به سوال آخر به نظر می رسد که وجود و اقدامات گروه های تروریستی به هر ترتیب موجب منفعت آمریکاست. چرا که در ابتدای وجود و عملیات گروهی مانند داعش، تضعیف محور مقاومت برای آمریکا میسر می شد و در ادامه، عملیات تروریستی فرامرزی داعش موجب توجیه حضور نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه و محاصره دشمن اصلی استکبار یعنی ایران و محور مقاومت می شود. اما در این میان باز این سوال به ذهن خطور می کند که دولت های غربی تا چه زمانی می توانند افکار عمومی ملت های خود روا فریب دهند؟/۸۴۷/ب۹۰۱/ف

امیر رحیمیان
ارسال نظرات