غرق شدن پنج کودک مسلمان روهینگیایی در مرز بنگلادش

به گزارش خبرگزاری رسا، حداقل پنج کودک مسلمان روهینگیایی که از خشونتهای دولت میانمار به سمت مرزهای این کشور با بنگلادش گریخته بودند بر اثر واژگونی غایق حامل آنها غرق شدند.
تاکنون سه الی چهار قایق در دهانه رودخانه ناف غرق شده اند و احتمال افزایش تلفات همچنان وجود دارد.
میانمار مرز خود با بنگلادش را مینگذاری کرد
میانمار طی سه روز گذشته مرز خود با بنگلادش مینگذاری کرده است و احتمالا هدف از این کار جلوگیری از بازگشت مسلمانان روهینگیا است که از خشونتها در میانمار به بنگلادش فرار کردهاند.
منبع دولتی بنگلادشی -که درباره اوضاع در مرز میانمار و بنگلادش اطلاعات مستقیم دارند و به خاطر حساسیت موضوع خواستند نامشان فاش نشود- افزودند: بنگلادش روز چهارشنبه رسما به مینگذاری نزدیک مرز خود اعتراض خواهد کرد.
آنها تصریح کردند: بنگلادش از طریق خبرچینها و عکسهایی که به دست آورده مطلع شده میانمار زمین خود را در مرز بنگلادش مینگذاری کرده است.
این منابع دولتی بنگلادشی گفتند: نیروهای ما سه تا چهار گروه را مشاهده کرده بودند که نزدیک سیمهای خاردار در مرز دو کشور در حال کار گذاشتن چیزی درون زمین بودهاند. پس از آن خبرچینهای ما تایید کردند که آنها در حال مینگذاری بودهاند.
این منابع دولتی به این مسأله اشاره نکردند که آنها یونیفورم نظامی به تن داشتهاند یا خیر، اما افزودند بدون شک از روهینگیاها نبودهاند.
«منظورالحسن خان»، از افسران گارد مرزی بنگلادش، پیشتر در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود روز گذشته دو انفجار در طرف میانمار شنیده شد. این انفجارها تردیدهایی درمورد تلاش نیروهای میانمار برای مینگذاری در مرز دو کشور به وجود آورد.
واکنش عجیب رهبر حزب حاکم میانمار به کشتار مسلمانان
رهبر حزب حاکم میانمار در واکنشی عجیب انتشار اخبار مربوط به کشتار مسلمانان را «با هدف تقویت منافع تروریستها» توصیف کرد.
آنگ سان سو چی، رهبر حزب حاکم میانمار و برنده جایزه صلح نوبل که به خاطر سکوتش در برابر کشتار اقلیت روهینگیا در این کشور از سوی رسانهها مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود، در اولین واکنش خود نسبت به این حوادث اعلام کرد که دولت تحت حاکمیت حزب متبوعش از همه افراد در ایالت راخین این کشور حمایت میکند.
وی همچنین از «کوه عظیم اطلاعات نادرست» درباره این نزاعی که به نفع تروریستها است انتقاد کرد.
طبق اعلام دفتر آنگ سان سو چی، وی این اظهارات را در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه بیان کرده است.
به گفته سازمان ملل طی دو هفته گذشته بیش از 123 هزار مسلمان روهینگیا از ایالت راخین در شمال میانمار فرار کرده و به بنگلادش پناه بردهاند.
در بیانیه دفتر آنگ سان سو چی آمده است که وی به اردوغان گفته است که دولتش «حمایت از تمامی مردم در راخین را به بهترین وجه ممکن آغاز کرده است».
طبق این بیانیه، آنگ سان سو چی گفته است که «ما خیلی خوب میدانیم، بهتر از اغلب (دیگران)، که محروم کردن (افراد) از حقوق بشر و حمایت دموکراتیک به چه معنایی است. در نتیجه ما از اینکه تمامی مردم کشورمان حق دارند از حقوقشان حمایت شود، و نه تنها حق سیاسی بلکه از حقوق اجتماعی و انسانی آنها حمایت شود، اطمینان حاصل میکنیم».
در این بیانیه آمده است که تصاویر خبری جعلی زیادی در حال گردش و انتشار است که «که نوک قله کوه عظیم اطلاعات نادرستی است که برای ایجاد مشکلات زیاد بین گروههای مختلف و با هدف تقویت منافع تروریستها ایجاد شدهاند».
این در حالی است که دیدهبان حقوق بشر دو روز پیش اعلام کرد بیش از 30 هزار تن اقلیت روهینگیایی با فرار از دست نظامیان میانماری، در ارتفاعات ایالت راخین بدون دسترسی به آب، مواد غذایی و خدمات بهداشتی به دام افتادهاند.
۱۴۶ هزار مسلمان روهینگیا از خشونتهای میانمار فرار کردهاند
تعداد مسلمانان روهینگیا که از 25 اوت تاکنون از خشونت های میانمار فرار کرده اند به بیش از 146 هزار نفر رسیده است.
با این حساب، تعداد کل مسلمانان روهینگیا که از اکتبر تاکنون وارد بنگلادش شده اند به بیش از 233 هزار نفر رسیده است.
موج جدید خشونت ها در میانمار پس از حملات هماهنگ شبه نظامیان به مقرهای پلیس و یک پایگاه نظامی در استان راخین تشدید شده است. در درگیری های اخیر بیش از 400 نفر کشته شده اند که بر اساس ادعای نیروهای امنیتی میانمار، اکثر آنها شبه نظامیان بوده اند.
تجار برنج پاکستان سرپرستی هزار مسلمان روهینگایی را به عهده گرفتند
تی وی تجار برنج پاکستان در اقدامی جالب و برای آغاز کمک عملی به مسلمانان مظلوم روهینگیا سرپرستی کامل 1000 نفر از آنان را به عهده گرفتند.
محمود مولوی نماینده انجمن تجار برنج پاکستان اعلام کرد: ما برای هزار مسلمان روهینگیایی مسکن، شغل با عزت و برای فرزندانشان آموزش رایگان فراهم خواهیم کرد.
وی افزود: این تعداد از مسلمانان روهینگایی در اسرع وقت به کراچی منتقل خواهند شد تا از شر آزار و اذیت هندوهای متعصب رها شوند.
محمود مولوی گفت: ما برای انجام این عمل خداپسندانه به وزارت کشور پاکستان، وزارت خارجه پاکستان، سفارت میانمار در اسلامآباد و نماینده سازمان ملل در پاکستان نامه نوشتهایم و در صورت موافقت آنان، روند اجرایی کار آغاز خواهد شد .
نماینده انجمن تجار برنج پاکستان بیان کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از مسلمانان روهینگایی به سمت بنگلاش حرکت کردهاند گروهی به نمایندگی ما به آنجا اعزام شده و محصولات غذایی و لوزام اولیه زندگی را برای آنان تامین خواهند کرد.
این در حالی است که در روزهای اخیر مسلمانان پاکستان برای حمایت از مردم میانمار یکصدا شده و تلاش فراوانی برای تحت فشار قرار دادن دولت این کشور انجام داده بودند.
پاکستان با میزبانی از یک ونیم میلیون مهاجر افغانستانی ثبت شده، پس از ترکیه دومین کشور بزرگ مهاجرپذیر جهان به شمار میآید.
در خلال سالهای جنگ در افغانستان زمانی تعداد مهاجرین افغانستانی که در پاکستان زندگی میکردند به بیش از 4 میلون نفر رسیده بود.
در حال حاضر نیز صدها مسلمان روهینگیایی در کراچی زندگی میکنند تا از حملات هندوهای متعصب در امان باشند.
درخواست العبادی برای تشکیل ائتلافی بینالمللی با هدف نجات مسلمانان روهینیگا
حیدر العبادی، نخستوزیر عراق در نامهای خطاب به سازمان ملل متحد، سازمان همکاری اسلامی، و کشورهای برادر و دوست، خواستار تشکیل ائتلافی بینالمللی برای نجات مسلمانان روهینیگا در میانمار شد.
العبادی در این نامه افزود: موج کشتار جمعی که رژیم میانمار به صورت برنامهریزی شده علیه مسلمانان روهینیگا به راه انداختهاند، نیازمند موضعگیری بینالمللی متناسب با سطح تجاوزها و جنایات گستردهای است که در گزارش کمیته تحقیق سازمان ملل آمده به آن اشاره شده و روایت آوارگان و تصاویر دریافتی از ماهوارهها و سایر مستندات نیز آن را اثبات میکند.
نخستوزیر عراق گفت: این تجاوزها شامل جنایاتی وحشیانه همچون قتل، تجاوز فردی و گروهی به زنان و حتی دختران خردسال، شکنجه، کوچاندن اجباری، ربودن غیرنظامیان، پیروزی از سیاست زمین سوخته و از بین بردن سادهترین حقوق شهروندی و انسانی میشود و این جنایات به سطح جنایات جنگی و جنایات ضد بشری میرسد.
وی در ادامه تاکید کرد: دنیا و منطقه از جنایات تروریستهای داعشی و سایر گروههای تروریستی رنج برده و میبرد و ما نیز در عراق از تعصب کورکورانه تروریستها و تندروهایی که به فساد پرداختند و بیگناهان را کشتند و به زنان و کودکان تجاوز کرده و کودکان را در بازار برده فروشی فروختند، مواجه بودیم.
نخست وزیر عراق از سازمان ملل متحد خواست که موضعی قطعی در قبال این تجاوزهای ضد بشری بگیرد.
العبادی همچنین از سازمان همکاری اسلامی خواست که برای متوقف ساختن این تجاوزهای وحشیانه، نشستی فوری در سطح وزیران خارجه برگزار کند.
وی تاکید کرد که کشورش با وجود صدماتی که از ناحیه تروریسم دیده است و جانفشانیهای بزرگی که در مبارزه با این پدیده و از بین بردن آن انجام داده است، آماده است که برای ریشه کنی این تعصب مجرمانه و متوقف ساختن ماشین آدمکشی و تخریب در میانمار، آنچه در توان دارد، انجام دهد.
ادامه فروش سلاحهای اسرائیلی به میانمار با وجود تشدید خشونتها علیه مسلمانان
در حالی که خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار در حال تشدید است، گزارشها نشان میدهد که رژیم صهیونیستی یکی از تأمینکنندگان سلاح و مهمات برای ارتش میانمار است.
نشریه صهیونیستی هاآرتص با اشاره به این اقدام تلآویو از اعتراض برخی فعالان حقوق بشر نسبت به تداوم فروش سلاح به میانمار از سوی اسرائیل خبر داد.
در مقابل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در دفاع از این اقدام اعلام کرده است که فروش این سلاحها امری «دیپلماتیک» است و جایی برای اعتراض با شکایت قضایی از آن وجود ندارد.
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل گفته بود که اسرائیل به تبعیت از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا به میانمار سلاح میفروشد. این در حالی است که اتحادیه اروپا و آمریکا فروش سلاح به میانمار را ممنوع کرده است.
گوترش: میانمار به خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهد
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه از مقامهای دولت میانمار خواست تا به خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا پایان دهند.
وی در ادامه نسبت به خطر پاکسازی قومی و بی ثباتی منطقه هشدار داده است و همچنین از شورای امنیت نیز خواست تا برای برقراری آرامش در مناطق درگیری در میانمار تلاش کند.
گوترش با ارسال نامه کم سابقهای به شورای امنیت نگرانی خود را نسبت به اوضاع مسلمانان روهینگیا اعلام کرد و افزود: این خشونت ها می تواند منجر به فاجعه انسانی شود که تبعات زیادی برای صلح و امنیت به همراه خواهد داشت و از مرزهای میانمار فراتر خواهد رفت.
تازه ترین برآوردها نشان می دهد، موج تازه خشونتها در استان راخین موجب شده است تا حدود 125 هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کنند تا از خشونت نیروهای امنیتی میانمار در امان باشند.
گوترش در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که "آیا خشونت در میانمار را می تواند پاکسازی قومی دانست"گفت: ما با یک خطر روبرو هستیم و امیدواریم به این مساله نرسیم.
وی افزود: من از همه می خواهم، از همه مقامهای میانمار، مقامهای غیرنظامی و مقامهای نظامی، که به خشونت ها پایان دهند، به نظر من خشونت ها در حال ایجاد شرایطی است که می تواند کل منطقه را بی ثبات کند.
مالزی سفیر میانمار را فراخواند
در حالی که خشونت های اخیر موجب آواره شدن بیش از 125 هزار مسلمان روهینگیا در استان راخین شده و هزاران مسلمان برای رهایی از این خشونت های مرگبار به بنگلادش فرار کرده اند، مالزی سه شنبه سفیر میانمار را فراخوانده تا مراتب اعتراض و نارضایتی خود را اعلام کند.
عنیفه امان وزیر خارجه مالزی در سخنانی تاکید کرد: حوادث خشونت آمیز اخیر نشان می دهد که دولت میانمار به پیشرفت کمی در دستیابی به یک راهکار مسالمت آمیز برای حل و فصل مشکلی که اقلیت روهینگیا با آن روبرو هستند، دست یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: با توجه به این تحولات، مالزی بر این باور است که مساله خشونت و تبعیض علیه مسلمانان روهینگیا باید در یک نشست بین المللی بالاتر مطرح شود.
میانمار حدود 1.1 میلیون مسلمان روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می داند که از کشور بنگلادش وارد این کشور شده اند و حاضر نیست به آنها شهروندی اعطا کند.
مقامهای میانمار شبه نظامیان روهینگیا را عامل اصلی آتش زدن خانه های مسلمانان و کشتار غیر نظامیان می دانند ولی ناظران حقوق بشر و مسلمانانی که از استان راخین فرار کرده اند، تاکید می کنند که ارتش میانمار سعی می کند با آتش سوزی و کشتار، مسلمانان را مجبور به ترک این مناطق کند.
هشدار عفو بینالملل درباره ممنوعیت کمک به مسلمانان میانمار
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: دولت میانمار جان دهها هزار مسلمان روهینگیا را در معرض خطر قرار داده است زیرا فعالیت سازمان های بشردوست بین المللی را در ایالت راخین این کشور ممنوع کرده است.
این سازمان افزود: هیچ چیزی نمی تواند مانع تراشی در زمینه رسیدن کمک ها به مسلمانان میانمار را قانونی کند. این کمک ها برای مردم اهمیت سرنوشت سازی دارد.
سازمان عفو بین الملل بر ضرورت این نکته تاکید کرد که دولت میانمار امکان دسترسی آزادانه سازمان های امدادرسان به ایالت راخین را برای کمک به مسلمانان این کشور فراهم کند.
این سازمان تصریح کرد: ارتش میانمار از زور و قدرت بیش از حد علیه مسلمانان روهینگا به خاطر گرایش های دینی و عقیدتی آنها استفاده می کند که این عمل باید در اسرع وقت پایان یابد.
پس از تنش بین مسلمانان و بوداییها در سال 2012 میلادی، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که مسلمانان اتباع این کشور نیستند و ارتش میانمار تا کنون بیش از 200 هزار مسلمان را کشته و حدود 30 هزار مسلمان دیگر نیز ناپدید شدهاند.
همچنین ارتش میانمار تعداد بسیاری از مساجد را تخریب کرده است و بسیاری از گزارشها از سوزاندن مسلمانان و تجاوز به عنف در این کشور نیز حکایت دارند.
در روزهای اخیر ارتش میانمار بار دیگر حملات خود را به مسلمانان روهینگیا از سر گرفته و تنها در چند روز اخیر بیش از 400 نفر را کشته و 70 هزار نفر مسلمان را کوچ اجباری داده است.
موافقت میانمار با توزیع یکهزار تن کمک بشردوستانه ترکیه در آراکان
ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه از موافقت دولت میانمار با توزیع یکهزار تن کمک بشردوستانه آژانس همکاری و هماهنگی(تیکا) ترکیه به عنوان نخستین سازمان امداد رسان خارجی در میان مسلمانان آراکان خبر داد.
ابراهیم کالین با اشاره به ارسال محموله 1000 تنی کمک های بشردوستانه ترکیه به مردم مسلمان و آواره منطقه آراکان گفت: این کمک ها در مناطق ماونگتا و بوتی تاونگ در شمال ایالت راخینه در میان هزاران خانواده ای که به دلیل حملات مجبور به ترک خانه و روستاهای خود شده اند، توزیع می شود.
وی اضافه کرد: در محله نخست مایحتاج غذایی و پوشاک میان مسلمانان روهینگیایی از طریق بالگردهای نظامی از فردا توزیع می شود.
کالین اظهار کرد: روند توزیع مایحتاج اولیه از قبیل مواد غذایی و دارویی میان ساکنان اردوگاه های کوکس بازار و حومه آن در کشور بنگلادش و همچنین اهدای آمبولانس برای خدمت رسانی به بیماران با حضور مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز پنجشنبه آغاز می شود.
وی از فعال شدن دفتر آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه(تیکا) در میانمار و بنگلادش با هماهنگی دولت های این کشورها خبر داد و افزود: در مرحله نخست به 100 هزار خانوار کمک رسانی خواهد شد.
روهینگیایی ها اقلیتی مسلمان در کشور عمدتا بودایی میانمار هستند که کشور میانمار آنها را بنگلادشی و دولت بنگلادش آنها را میانماری می دانند.
کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار در روزهای اخیر شدت گرفته و این دومین بار در سالجاری میلادی است که خشونت ها علیه مسلمانان، موج عظیمی از آوارگان را به وجود می آورد.
براساس گزارش کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در روزهای اخیر، دهها هزار نفر از مسلمانان اقلیت روهینگیایی برای فرار از خشونت ها، با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور کرده و وارد بنگلادش شده اند.
دولت میانمار اعلام کرده که بیش از 2 هزار و 600 خانه در شمال غرب این کشور و در استان راخین در یک هفته تنش در این استان، در آتش سوخته است.
وضعیت جمعیت حدود یک میلیون و یکصد هزار نفری مسلمانان روهینگیایی و نحوه برخورد با آنها، بزرگ ترین چالش 'آنگ سان سوچی' رهبر ملی میانمار است که برخی ها از او به دلیل سکوت در برابر نارضایتی های این جامعه اقلیت انتقاد میکنند.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی جنایت علیه مسلمانان میانمار را محکوم کرد
کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس روز گذشته با انتشار بیانیه ای، خواستار واکنش جامعه جهانی در حمایت از مسلمانان روهینگیا در میانمار شد.
در این بیانیه آمده است: کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس نگران است که فقدان واکنش جامعه جهانی، دولت یانگون (برمه) را به ادامه اقداماتش در روهینگیا تشویق کند.
این بیانیه می افزاید: در حالی که کشورهای جهان مشغول مهار کردن اقدامات دولت پیونگ یانگ هستند، این طور به نظر می رسد که آنها تمایلی برای اعمال فشار علیه دولت یانگون ندارند.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی ادامه داد: وضعیت روهینگیا اکنون وخیم شده به طوریکه نیروهای سازمان ملل متحد از ترس جان خود پا به فرار گذاشته و یا از سوی مقامات میانمار اجازه ورود ندارند.
این نهاد انگلیسی از سازمان ملل متحد خواست تا در رابطه با جنایت های اخیر صورت گرفته در روهینگیا تحقیق کند و رسیدگی به این پرونده را به دیوان بین المللی کیفری ارجاع دهد.
در موج اخیر حمله به مسلمانان روهینگیا استان راخین میانمار شمار زیادی که تعداد آنها بالغ بر سه هزار نفر تخمین زده می شود، کشته شده اند.
مقامات سازمان ملل متحد می گویند که در طول 10 روز گذشته 87 هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی ساکن ایالت آراکان از کشور گریخته و به بنگلادش فرار کرده اند.
وزیر امور خارجه پاکستان:پاکستان به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان میانمار استخبرگزاری فارس: پاکستان به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان میانمار است
وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اگر میانمار اجازه فرود هواپیما بدهد به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان این کشور هستیم.
خواجه محمد آصف وزیر امور خارجه پاکستان گفت: اگر میانمار اجازه فرود هواپیما بدهد به دنبال ارسال کمک برای مسلمانان این کشور هستیم.
وی افزود: پاکستان در گذشته نیز برای مسلمانان میانمار کمک ارسال کرده و در آینده هم این روند ادامه پیدا میکند.
به گزارش رادیو پاکستان، آصف تأکید کرد با توجه به اوضاع منطقه سیاست خارجی خود را تعیین خواهیم کرد.
بعد از بنگلادش، پاکستان دومین کشوری است که بیشترین تعداد مسلمانان میانمار را پذیرفته است.
پاکستان به بستن مرز بنگلادش برای مسلمانان میانمار اعتراض کرد و از این کشور درخواست کرد به آنها اجازه ورود بدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با ابراز نگرانی از قتل عام و مهاجرت اجباری مسلمانان میانمار گفت: دولت این کشور اقدامات لازم را برای حفظ حقوق آنها انجام دهد.
وی افزود: دولت میانمار موظف است با تحقیق درباره کشتار مسلمانان عاملان این جنایت را مجازات و اقدامات لازم را برای حفظ اقلیت مسلمان انجام دهد.
مردم شهرهای مختلف پاکستان با برپایی تظاهرات کشتار مسلمانان میانمار را محکوم و حمایت خود را از آنها اعلام کردند.
مردم با برپایی تظاهرات در کراچی خواستار تعطیل شدن سفارت میانمار در پاکستان شدند.
ظرف یک هفته گذشته 400 نفر از مسلمانان میانمار کشته شدهاند و بیشتر آنها در حال فرار به کشور بنگلادش هستند.
طبق آمار سازمان ملل متحد 38 هزار نفر از مسلمانان میانمار به بنگلادش مهاجرت کردهاند این در حالی است که کمپهای موقت امکانات لازم برای اسکان آنها را ندارد.
سازمان ملل متحد درباره بروز فاجعه انسانی در کمپهای مسلمانان میانمار در بنگلادش به علت نبود امکانات لازم هشدار داد./994/ب۹۰۳/ف