۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۵
کد خبر: ۵۲۲۹۸۶

«روحانی» مسجدی که با غدیر شناخته می‌شود

مسجد روحانی در کنار تمام فعالیت‌های حوزوی و مجهز بودن به تازه‌ترین ابزار تبلیغی و رسانه‌ای، شهرت خود را مدیون توجه ویژه به عید غدیر و دهه امامت و ولایت است.
 مسجد

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، مساجد از دیرباز تاکنون در کنار کانون عبادت، نیایش و آشنایی با معارف قرآن کریم و اهل بیت (ع) بودن، مرکز آموزش و فراگیری علوم دینی و حوزوی نیز بوده‌اند از این رو در گذشته بیشتر حوزه‌های علمیه در فضای شبستان مساجد یا در مجاورت آن‌ها ساخته می‌شدند.
مسجد روحانی نیز از جمله مساجد فعالی است که علاوه بر برگزاری دروس دینی و آموزش احکام در فضای شبستان آن، به همت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم جذبی، دارای یک حوزه‌ علمیه نیز به نام «حضرت خدیجه (ع)» ویژه خواهران است.

حوزه حضرت خدیجه (ع) طی سالیان متمادی فعالیت خود شاگردان بسیاری به خود دیده و کانون نشر و تبیین آموزه‌های قرآن و عترت (ع) بوده است، به گونه‌ای که به نظر برخی از افراد فعالیت آن بار دیگر این موضوع را اثبات کرده است که مساجد، بهترین کانون و مرکزی برای شکل‌گیری حوزه‌های علمیه و آموزش و فراگیری دروس دینی هستند.

فعالیت‌های مسجد روحانی در زمینه نشر احکام دین به برگزاری برنامه‌های حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) محدود نمی‌شود بلکه شنبه‌ها و یکشنبه‌ها، احکام کسب و کار در آن تدریس می‌شود تا تجار و بازرگانان محله حدادعادل و خیابان 17 شهریور تهران پس از فراگیری فقه تجارت به کسب درآمد مشغول شوند.

مسجد روحانی از جمله مساجد به‌روز در حوزه تبلیغات و اطلاع‌رسانی است و از 15 سال پیش تاکنون دارای یک پایگاه اطلاع‌رسانی اینترنتی و از سال 95 مجهز به کانال تلگرام نیز شده است.

بنا بر اظهار نظر برخی از اهالی خیابان شهید حدادعادل (صفاری) مسجد روحانی، پناهگاه نیازمندان و ایتام و همچنین ملجأ روحانیون و طلاب است، 20 سال پیش امام جماعت و هیئت امنای این مسجد در پی گسترش مراجعه مردم و طلاب به این خانه خدا و برای ساماندهی به خدمات اجتماعی در سطح این محله، صندوق قرض‌الحسنه حضرت خدیجه (ع) را  راه‌اندازی کردند.

بنا بر اظهارنظر امام جماعت مسجد روحانی، به لطف فعالیت‌های این صندوق تاکنون ده‌ها و بلکه صدها زوج جوان روانه خانه بخت شدند و هزاران نیازمند و یتیم گره از مشکلات‌شان باز شد.

کتابخانه مسجد روحانی مزین به نام حضرت امیرالمومنین (ع) و دارای هزاران جلد کتاب دینی، فرهنگی، علمی و تحصیلی است و روزهای فرد از ساعت 14 تا 17 پذیرای مراجعه کنندگان است البته به دلیل بروز برخی مشکلات در ساماندهی و همچنین بازسازی فضای آن فعلا امکان خدمات‌رسانی به خواهران را ندارد.

پایگاه مقاومت بسیج مسجد روحانی بنا بر گفته اعضای بسیج آن از فعال‌ترین پایگاه‌های جنوب شهر تهران و حوزه مقاومت بسیج 307 امام سجاد (ع) است و نقش مهمی در برگزاری برنامه‌های دینی فرهنگی به ویژه در شب‌های قدر و اعیاد دهه ولایت و امامت دارد.‌

علاقه ویژه حجت‌الاسلام سیدابراهیم جذبی به بسیج و انقلاب اسلامی، موجب تقویت فعالیت‌های این پایگاه بسیج و شهرت آن در سطح مقاومت بسیج 307 شده است.

به نظر برخی افراد آنچه که مسجد روحانی را در سطح محلات آن مطرح کرده است حتی تمام این فعالیت‌های دینی، حوزوی، خدماتی و علمی آن نیست که البته این ها نیز مهم هستند اما شهرت آن مرهون اهتمام ویژه امام جماعت آن به برگزاری گسترده و باشکوه جشن‌های عید غدیر و دهه ولایت و امامت است به گونه‌ای که مسجد روحانی از 25 سال پیش ابتدا در سه شبانه‌روز، سپس یک هفته اقدام کرده است و امروزه نیز یک دهه را به برگزاری این عید بزرگ اسلامی اختصاص داده است.

جذبی معتقد است فعالیت مساجد درباره عید ولایت و امامت، بسیار کمرنگ بوده است بنابراین وی، هیئت امنا و سایر دست‌اندرکاران مسجد روحانی برای گسترش برنامه‌ها و جشن‌های مرتبط با آن اقدام کرده‌اند و در همین راستا همه‌ساله علاوه بر یک دهه جشن و سخنرانی مذهبی و مولودی‌خوانی مسابقات متنوع کتابخوانی و فرهنگی نیز برگزار می‌کنند.

نکته جالب توجه درباره مسجد روحانی آن است که بیشتر برنامه‌های هفتگی آن ظهرها پس از اقامه نماز عصر برگزار می‌شوند و علت آن هم این است که کسبه و مغازه‌داران اطراف این مسجد بتوانند طی روز با آموزه‌های قرآن و عترت (ع) و احکام دین آشنا شوند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

 

ارسال نظرات