پاسخ روزنامه اسلامستیز انگلیسی به اعتراضات
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه سان در پاسخ به اعتراضات گسترده جامعه انگلیس به یک مقاله ضداسلامی چاپ شده در این روزنامه، همه اتهامات را رد کرد و بیان داشت: ما به شدت اتهامات وارد شده به «ترور کاونا»، نویسنده این مقاله، در مورد تحریک اسلامهراسی را رد میکنیم.
این روزنامه توضیح داد: کاونا فقط رابطه میان مهاجرت، دین و جنایت را در قالب حادثه تجاوز گروهی اخیر در انگلیس توسط تعدادی پاکستانیتبار، بررسی کرده است.
سان تصریح کرد: در حقیقت سخنان کاونا منعکسکننده سخنان رئیس کمیسیون برابری و حقوق بشر بریتانیا نیز هست که گفت: نقطه مشترک عاملان این جنایت دین آنها است. آنها مسلمان هستند و برخی از آنها ادعای تعهد به اصول اسلامی دارند. بنابراین بیانکردن این مطالب اسلامهراسی نیست.
این روزنامه گفت: هر سخنی مبنی بر اینکه این مقاله قصد گسترش اسلامهراسی را دارد، تعبیر اشتباه و عامدانه از یک موضوع بسیار مهم است. ضمن اینکه هرگز قصد آن وجود نداشته که از زبان و واژگان نازیها در این مقاله استفاده شود.
سازمان استانداردهای مطبوعات مستقل انگلیس اعلام کرد: 150 شکایت در مورد این مقاله دریافت کرده است. به همین دلیل، مسئولان روزنامه سان ممکن است مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.
سازمانهای اسلامی و یهودی انگلیس نیز شکایت مشترکی علیه این مقاله ضداسلامی به سازمان استانداردهای مطبوعات مستقل ارائه کردهاند.
دیدهبان حقوق بشر انگلیس (تل ماما) اعلام کرد: ما متحد با هم برای محکومکردن این مقاله ظالمانه میایستیم. روزنامهها باید مسئولیت برانگیختن نفرت در جامعه را بر عهده بگیرند.
در توئیتر نیز هشتگی با عنوان «منزجرکننده» در این رابطه ساخته شده است و مردم در آن اعتراضات خود را اعلام میکنند.
۱۰۷ سیاستمدار و نماینده از احزاب مختلف سیاسی با امضای نامهای سرگشاده خواستار برخورد با این روزنامه شدند که در این مقاله با زبانی شبیه به نازیها، علیه جامعه مسلمانان انگلیس مطلب نوشته است.
در این نامه انتقادی نمایندگان پارلمان انگلیس از احزاب کارگر، محافظهکار، لیبرال دموکرات و سبز نسبت به نفرت و تعصبی که در این مقاله انتقال داده شده است ابراز انزجار کردند.
این مقاله که با عنوان «مشکل مسلمانان» توسط «ترور کاونا» (Trevor Kavanagh)، سردبیر سابق بخش سیاسی روزنامه سان نوشته شده، یادآور نحوه سخن گفتن نازیها است.
کاونا در این مقاله ادعا میکند که اسلام متشکل از «یک خوف ناگفته» است که باعث اتحاد انگلیس و به طور کلی اروپا علیه اسلام شده اما سنجیدهروی سیاسی سبب شده که این پدیده سرکوب شود.
وی در این مقاله با اهانت به اسلام، حادثه تجاوز گروهی اخیر در انگلیس توسط تعدادی پاکستانیتبار را معرف اسلام میخواند و ادعا میکند که مسلمانان نه یک مشکل فرهنگی بلکه یک مشکل خاص هستند.
نمایندگان پارلمان پس از اعتراض سازمانهای اسلامی و یهودی به این مقاله، اقدام به تنظیم، امضا و انتشار این نامه کردند.
در این نامه آمده است: شگفتآور است که در قرن بیست و یکم یک ستوننویس از زبان و الفاظ نازیها علیه یک اقلیت استفاده میکند.
همچنین نمایندگان پارلمان با تأکید بر اینکه مسلمانان قربانی تبلیغات و تهدیدهای گروههای نئونازی و راست افراطی کشور شدهاند، خواستار واکنش نسبت به این مسئله و برخورد با نویسنده این مقاله شدند./994/ب۱۰۱/ف
منبع: ایکنا