تجارت ایران به آمریکا وابسته نیست
به گزارش خبرگزاری رسا، وبگاه تحلیلی «آسیا تایمز» نوشت: لایحه جدید قانونگذاران آمریکا و اعمال تحریم علیه ایران (همراه با روسیه و کره شمالی) اجتناب ناپذیر است. اما آنچه اجتناب ناپذیر است همیشه نباید منطقی باشد.
بر این اساس، برای ایران تحریمهای آمریکا جدید نیستند و اقتصاد آن نیز به وابسته به تجارت یا سرمایه گذاری ایالات متحده نیست. به طور خلاصه باید گفت که قانونگذاران آمریکا امیدوارند تحریمها را از طریق جامعه بینالمللی تحمیل کنند.
اما این بار تفاوت اصلی در مقایسه با تحریمهای قبلی این است در حالیکه آمریکا «دونالد ترامپ» را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت میشناسد اما جامعه بین المللی با شک و تردید عمیق به او مینگرد و به نظر بعید میرسد که کشورهای جهان با ترامپ برای مجازات ایران همراه شوند.
این وبگاه با اشاره به تناقضهای آمریکا در قبال ایران نوشت: در رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران تناقض زیادی وجود دارد چرا که این کشور تحریمهایی را علیه تهران تصویب میکند در حالیکه انطباق ایران با توافق هستهای 15 ژوئیه 2015 که برای جامعه جهانی مسئله حیاتی در حفظ امنیت بین الملل و اولویت اصلی است را نیز تایید میکند.
آسیا تایمز نوشت: برای ایران نیز آنچه که مهم است ورود موفق دوباره به جامعە بینالمللی است. اگر ایران بتواند نفت و گاز خود را در بازارهای جهانی به فروش برساند و تا زمانیکه هیچ ساز و کار تحریمی برشداری چون دوره «باراک اوباما» رییس جمهور سابق آمریکا وجود نداشته باشد، ایران میتواند دستور کاری خود را پیش ببرد.
در همین زمینه شرکت «گازپروم» روسیه نیز به تازگی تنها با صنایع نفتی ایران قراردادی را امضا کرد تا میدانهای نفت «آذر» و «چانگله» در غرب استان لرستان با ذخایر حدود 3.5 میلیارد بشکه نفت را توسعه دهد.
این وبگاه ادامه داد: واضح است که در سناریوی جهانی در حال توسعه با توجه به روابط خراب آمریکا و روسیه که امیدی به بهبودی آن در آینده نمیرود، فن آوری نظامی روسیه به ایران آزادانهتر از هر زمان دیگری میرسد. راهبرد بیاعتنایی و سرپیچی ایران به آمریکا نیزبرای روسیه حائز اهمیت است.
به همان اندازه چین نیز به ایران به عنوان یک مرکز منطقهای در طرح ابتکاری «راه ابریشم جدید» مینگرد. چین هفته گذشته موافقت کرد تا هزینه 1.5 میلیارد دلار برای ارتقاء خط آهن تهران-مشهد که به آسیای مرکزی متصل میشود را تامین کند.
در خاتمه این گزارش آمده است: اگر ایران بتواند نفت خود را در بازار جهانی بفروشد و با روسیه، چین و حتی برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا همکاری کند آنگاه به خوبی به تحریمهای اجتناب ناپذیر ترامپ ضربه زده است./۹۹۴/ب۱۰۲/ف
منبع: فارس