صله رحم مقدمه و مکمل تقوا است
![صله رحم](/Original/1396/01/02/IMG11241214.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام محمدحسین سلیمی، معاون پژوهش حوزه های علمیه استان ایلام، امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهر ایلام اظهار داشت: صله رحم یکی از سجایای ارزشمند اخلاقی است که ریشه در عواطف و احساسات همه انسان ها صرف نظر از هر دین و نژادی دارد.
وی افزود: همه صلحه رحم را به عنوان یک فضیلت اخلاقی با ارزش می شناسند و در شریعت اسلام نیز از اصول اخلاق اجتماعی است و بدون تردید هر چه را که اسلام بر آن تاکید کرده دارای حکمت و تاثیر مثبت در زندگی انسان است خواه ما از آن اثر و حکمت آگاه باشیم و خواه آگاه نباشیم و هرچه تاکید و سفارش بیشتر باشد آثار آن نیز بیشتر خواهد بود.
حجت الاسلام سلیمی خاطرنشان کرد: صله ارحام پیامدها و آثار مثبت فردی و اجتماعی زیادی را به دنبال دارد که مهمترین آنها تقوا است و تقوا از اصولی ترین مسائل اخلاقی اسلامی است و تار و پود آن را تشکیل می دهد و صله رحم مقدمه و مکمل تقوا است.
معاون پژوهش حوزه با بیان حدیثی از امام رضا(ع) گفت: امام رضا(ع) فرمودند؛ خداوند به سه چیز دستور داده که توام با سه چیز دیگر است از جمله به تقوای الهی و صله رحم دستور داده و هرکس صله رحم نداشته باشد تقوای الهی هم ندارد.
وی با اشاره به یکی دیگر از پیامدهای صله ارحام که فراوانی ثروت است، تاکید کرد: با اینکه در ظاهر صله رحم با رفت و آمد و هزینه شدن بخشی از درآمد انسان همراه است ولی اهل بیت عصمت تاکید کرده اند که چنین هزینه هایی سبب برکت زندگی و فراوانی درآمدها می شود و امام علی(ع) در این زمینه کلام گهرباری دارند که می فرمایند پیوند با خویشان ثروت ها را بارور می سازد و مرگ ها را به تاخیر می اندازد.
حجت الاسلام سلیمی تصریح کرد: صله ارحام از نشانه های دینداری است و تاکید بر پیوند خانوادگی و اصرار بر آن بسیاری از اخلاق های خوب دیگر همچون تعاون، دفاع از حق، سخاوت، همدردی، شاد کردن مومن را در پی دارد.
وی در پایان گفت: صله رحم و ارتباط با خویشاوندان یک مفهوم عرفی است و شامل هر گونه کاری که پسندیده و برای فامیل مفید باشد می شود از سلام و احوالپرسی گرفته تا کمک های متنوع مادی و معنوی و از جان مایه گذاشتن برای فامیل بنابراین مومن باید در حد توان خویش و نیاز اعضای خاندان، از آنان دلجویی کند، هیچ گونه کمک و رسیدگی را از آنان دریغ نکند و اگر خویشاوندی نیاز مالی دارد یا از او قرض می خواهد به او بپردازد./۸۷۹/پ۲۰۲/ب۱