اختتاميه نمایشگاه عکس بیستودومین سالگرد کشتار مسلمانان بوسنی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ساتکو بیتانگا کاردار سفارت بوسنی در ایران در اختتامیه نمایشگاه عکس بیستودومین سالگرد کشتار مسلمانان بوسنیوهرزگوین که بعدازظهر امروز در تالار وحدت برگزار شد ضمن تشکر از همه عکاسانی که این صحنه های رنج آور را به یادگار گذاشتند، اظهار داشت: مطمئنا ایرانی هایی که به بوسنی آمدند هدفشان ثبت لحظاتی بود که به مردم این کشور ظلم می شد، تنها راه حفظ خاطرات آن دوران همان تصویری است که می بینیم.
وث ادامه داد: از حضور برخی از خانوادهای شهدا نظیر شهید حیدری که در این مراسم حضور دارند تشکر میکنم. دولت ایران تشکیلاتی چون بنیاد شهید دارد که به شهدای دفاع مقدس احترام میگذارد و این امری مهم و باارزش است.
کاردار سفارت بوسنی در ایران تاکید کرد: بسیای از خیابانهای ایران با اسامی شهدا نام گذاری شده که این یک کار بزرگ ارزشی است.
بیتانگا با اشاره به اینکه زمانی که جنگ در بوسنی آغاز شد بنده جوان بودم و آن زمان بوسنی به شدت از سوی آلمان و .....تحت فشار بود، خاطرنشان کرد: ایران یکی از کشورهایی است که کمک های مالی، تسحیلاتی و معنوی زیادی به ما کرده و همچنین شهدایی هم در جنگ ما تقدیم کرده است.
وی افزود: ایران اولین کشوری است که در بوسنی سفارت ایجاد کرد، آن زمان وزیر امور خارجه ایران ولایتی و رییس جمهور وقت مرحوم هاشمی رفسنجانی بودند.
کاردار سفارت بوسنی در ایران ابراز داشت: من به خیلی از کشورهای دنیا سفر کردهام و با وجود اینکه پنج ماه است که در تهران هستیم به همراه همسرم احساس غربت نمیکنیم زیرا فرهنگ ایران شبیه کشور بوسنی است و امید است شرایطی پیش بیاید که تسهیلات ایران و بوسنی بین دو کشور بیشتر شود.
در ادامه عباس حیدر مدیر عامل انجمن دوستی ایران و بوسنی با بیان اینکه شهدای ایرانی در بوسنی سبب شده است که اسم بوسنی در ایران به زبان بیاید تصریح کرد: باید یادبود بوسنی در ٢٢ سالگرد کشتار سربرنیتسا را در بوسنی پاس بداریم، از همه کسانی که در برپایی این جشنواره کمک کردند ممنون هستیم.
مهدی قزلی نویسنده و شرکتکننده در پیادهروی صلح در ادامه بیان کرد: اگر ایران نبود اسمی از بوسنی نبود اما تمام اتفاقاتی که برای بوسنی بعد از این رخ داده است در شان آنها نبوده است، ما باید همکاریهای بیشتری با بوسنی داشته باشیم، هر بوسنیایی که به ایران آمده است به هنگام بازگشت احساس رفتن از خانه خود را دارد.
این نویسنده افزود: سطح روابط بوسنی با مردم ایران تا حدی بالا رفته است که ما در قلب مردم آنها جای گرفتهایم، به طور کلی روابط از سطح دیپلماتیک و نظامی فراتر رفته است، در آینده نویسندگان و عکاسان باید در حد اندازه خود ماجراهای بوسنی را نشان دهند.
وی در پایان گفت: این حادثه یازدهمین بار است که در این منطقه رخ داده است و امید است با ذکر این اتفاقات زمینه رخ دادن مجدد آن گرفته شود و تنها راه حفظ خاطرات آن دوران همان تصویری است که امروز می بینیم./816/ب۲۰۲/د