۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۵
کد خبر: ۵۱۰۰۳۴
 چیت چیان خبر داد؛

۲۰هزار میلیارد تومان بدهکاریم

وزیر نیرو گفت: با وجود کاهش میزان قابل توجهی از بدهی‌های صنعت آب و برق با استفاده از اسناد خزانه اسلامی، اما حدود ۲۰هزار میلیارد تومان به شرکت‌های خصوصی بدهکار هستیم.
چیت چیان

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از قدس آنلاین،  حمید چیت‌چیان با اشاره به اینکه بدهی‌های صنعت برق فشار زیادی را به این صنعت وارد می‌کند، افزود: در بخش برق هیچ‌گونه کمکی از دولت دریافت نمی‌کنیم و برای پرداخت هزینه‌های داخل این صنعت و تبدیل انرژی و توزیع آن، بدهی زیادی داریم.

وی درباره بدهی وزارت نیرو در بخش آب به بخش خصوصی نیز گفت: بدهی‌های این بخش قابل توجه نیست و حدود هزار تا ۲ هزار میلیارد تومان بدهی جاری داریم که پیمانکاران اسناد صورت وضعیت خود را ارائه می‌کنند و با کمی تأخیر پرداخت می‌شود.

چیت‌چیان افزود: وقتی درآمدها کفایت هزینه‌ها را نمی‌کند طبیعی است در حوزه توسعه و سرمایه گذاری جدید دچار محدودیت شویم. خطرناک‌تر از این، محدودیت‌هایی است که در بخش بهره برداری و تأمین نگهداری پیش می‌آید و سامانه‌های ما در شرایط استاندارد قرار نمی‌گیرد و در چنین شرایطی دچار مشکلات جدی در این زمینه می‌شویم.

وزیر نیرو افزود: هم‌اکنون در شهر تهران پست‌های برقی داریم که بیش از ۴۰ سال از عمرشان می‌گذرد در واقع عمر مفیدشان به پایان رسیده و برای تعویض ابراز یدکی آنها دچار مشکل می‌شویم. با همه این مشکلات با فشار آوردن به این تأسیسات و بدون نوسازی، همه این تأسیسات در مدار هستند.

وی گفت:: درباره شبکه آب هم حدود ۱۲ درصد هدررفت آب داریم که بخش زیادی از آن آب به‌حساب‌نیامده محسوب می‌شود که ناشی از برداشت‌های غیرمجاز و غیرقانونی از آب و اشکال‌هایی است که در خواندن کنتورهای آب وجود دارد.

وزیر نیرو افزود: سالانه برای کم کردن یک درصد هدررفت آب در شبکه سراسری حدود هزار میلیارد تومان نیاز است که امیدواریم در دولت دوازدهم به مسئله واقعی کردن قیمت‌ها توجه بیشتری شود و نمایندگان مجلس و هیئت دولت به راه حل جدی در این زمینه برسند.

چیت‌چیان با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه آمده است که تا پایان این برنامه باید قیمت آب واقعی شود، گفت: این کار را نمی‌توان یک‌دفعه انجام داد، اگر افزایش قیمت تدریجی صورت گیرد برای مصرف کنندگان قابل قبول‌تر است و آنها می‌توانند خود را با شرایط جدید تطبیق دهند مثلاً به‌جای لوازم پرمصرف از لوازم کم مصرف استفاده کنند.

وی افزود: در زمینه آب نیز اگر لوازم کم‌مصرف مانند شیر کاهنده استفاده کنیم می‌توانیم مصرف را کم و افزایش احتمالی قیمت‌ها را در صورت تصویب مجلس و دولت جبران کنیم، این چالش راهی جز واقعی کردن قیمت‌ها ندارد.

وزیر نیرو گفت: به‌صورت مستمر هر سال در زمینه بهسازی شبکه فرسوده کار می‌کنیم و در دولت یازدهم توانستیم حدود یک درصد از هدررفت آب را کاهش دهیم که البته به سطح قابل قبول نرسیده‌ایم که باید در این زمینه یا باید مجلس اعتباری تصویب کند یا با اصلاح تعرفه آب سرمایه گذاری را جبران کنیم.

چیت‌چیان افزود: از نظر تبلیغات به‌اندازه کافی اطلاعات و آگاهی به مردم در زمینه کاهش مصرف آب داده شده است، اما زمانی که مشترک می‌تواند با ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان شیر آبی را تهیه کند، شیر آب کاهنده ۲۰۰ هزار تومانی که معادل یک سال آب‌بهاست، تهیه نخواهد کرد.

وی در زمینه سرمایه گذاری دولت برای استفاده مشترکان از وسایل کاهنده مصرف آب گفت: این موضوع بستگی دارد که چقدر منابع در اختیار ما باشد، در سال‌های اخیر منابعی نداشتیم که لوازم کاهنده بخریم و به‌صورت ارزان‌تر یا اقساطی در اختیار مصرف کننده قرار دهیم./۹۶۹/۱۰۲/خ

ارسال نظرات