فراگیری ۱۰ حدیث با عمل بهتر از ۱۰۰ حدیث بدون عمل است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام شیخ عبدالمهدی کربلایی نماینده حضرت آیت الله سیستانی و تولیت شرعی آستان مقدس حسینی در خطبههای نماز جمعه این هفته که در صحن مطهر امام حسین (ع) در کربلا برگزار شد، به بررسی ابعاد زندگانی حضرت علی (ع) پرداخت و گفت: اگر احادیث امیر المومنین علی (ع) در کتاب نهج البلاغه و سایر کتب ملاحظه کنیم درمی یابیم که امام اهتمام جدی به سه مساله تزکیه نفس، ساخت جامعه صالح و دولت عدالت محور داشته است.
تولیت شرعی آستان مقدس حسینی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) بر تربیت و تزکیه نفس که منجر به رسیدن انسان به کمال و تحقق امت صالح میشود، تاکید بسیاری داشت.
وی افزود: توجه به قرآن کریم در برنامه تربیتی و عملی انسان بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید در تلاوت، تفسیر و فهم معانی آن اهتمام جدی داشته باشیم. انحصار برنامههای مساجد فقط به نماز اقدامی اشتباه است و باید برنامههای متنوع قرآنی برای پسران و دختران برگزار کرد.
حجت الاسلام کربلایی به اهمیت تقوای الهی اشاره کرد و اظهار داشت: تقوا یک نیرو قوی روحی است که انسان را به سمت اطاعت خدا، خیر، برکت و فضیلت سوق میدهد و از رذایل، فتنه و گناهان دور میکند.
وی بر همراهی علم و عمل در زندگی انسانها تاکید کرد و بیان داشت: اگر 10 حدیث را فرا بگیریم و به آن عمل کنیم بهتر از حفظ 100 حدیث بدون عمل است.
نماینده حضرت آیت الله سیستانی خواستاری حفظ زبان از غیبت، سخنچینی و بهتان شد و گفت: عدم حفظ زبان موجب مشکلات بسیاری در زندگیها شده و خانوادهها را از هم می پاشد. انسان قبل از آنکه سخنی به زبان جاری کند باید فکر و بررسی کند که آیا این سخن غیبت، سخن چینی و بهتان است یا نه و آیا خداوند صاحب این سخن را عذاب می کند. در بسیاری از مواقع سکوت از سخن گفتن بهتر است بنابراین لازم نیست بدون فکر سخن بگویم./994/ب۹۰۱/د