۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۰
کد خبر: ۵۰۳۰۲۶
استاد حوزه علمیه:

بانکداری با شیوه کنونی ربای محض است

حجت الاسلام ابطحی با بیان این که بانکداری با شیوه کنونی ربای محض است، گفت: مراجع تقلید و علما بارها هشدار داده‌اند که بانکداری غیراسلامی باید جای خود را به بانکداری اسلامی دهد. اما متأسفانه برخی مسؤولان اقدامی نمی‌کنند.
حجت الاسلام ابطحی

حجت الاسلام سيد محمدصادق ابطحي، استاد حوزه علمیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به وضع نامطلوب معیشت مردم، بیان داشت: متأسفانه دولت مستقر در چهار سال گذشته قدمی در رابطه با عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی برنداشته است تا شاهد بهبود وضع معیشت مردم باشیم. 

حجت الاسلام ابطحی با تأکید بر این که اصل در اقتصاد مقاومتی درون‌زا و برون‌‌نگر بودن است، اظهار داشت: درون‌زا بودن به معنای متکی بودن اقتصاد کشور به تولیدات داخلی است و برون‌نگر بودن به معنای نگاه به پیشرفتِ تکنولوژی در جهان است تا قابلیت صادرات به وجود آید و کالا‌های تولید داخل شرایط رقابت با کالاهای باکیفیت خارجی را داشته باشند.

وی با گلایه از نوع کالاهای وارداتی به کشور، ابراز داشت: دولت افزون بر آن که نگاه اقتصاد مقاومتی به صادرات و واردات کالا نداشته، بلکه عکس آن نیز عمل کرده است، چرا که اگر برنامه‌ای در این زمینه در دولت وجود داشت، نباید شاهد ورود مربا به ارزش دوازده میلیارد تومان و همچنین واردات سنگ‌پا، دسته‌بیل و امثال این کالاها به داخل کشور می‌بودیم.

استاد حوزه علمیه با بیان این که دولت یازدهم در عمل به بانکداری غیر‌اسلامی رکورد زده است، خاطرنشان کرد: لایحه‌ای برای تغییر بانکداری موجود به بانکداری اسلامی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است اما دولت مخالف سرسخت بررسی آن از سوی مجلس است.

وی تصریح کرد: افزایش سودبانکی و چند برابر شدن نرخ تورم، سرمایه‌گذاری در بانک‌ها را افزایش می‌دهد. زمانی که سرمایه‌گذاری در صنعت خطربالایی برای سرمایه‌ داشته باشد، سرمایه‌گذار ترجیح می‌دهد تا پول خود را در بانک‌ها پس‌انداز کند تا به سودی بی‌زحمت و بی‌خطر دست‌ یابد.

وی با بیان این که بانکداری با شیوه کنونی ربای محض است، گفت: مراجع تقلید و علما بار‌ها هشدار داده‌اند که بانکداری غیراسلامی باید جای خود را به بانکداری اسلامی دهد. اما متأسفانه مسؤولان ذی‌ربط اقدامی نمی‌کنند.

این محقق و پژوهشگر، با تأکید بر این که بانک‌های کشور باید سامان داده شوند، اظهار داشت: بر اساس تحقیقاتی که انجام داده‌ام، از ابتدای سال 96 تا به امروز مراجع تقلید و علما بیش از 61 بار در زمینه ربا خواری بانک‌ها به مسؤولان هشدار داده‌اند ولی توجهی به این مهم نمی‌شود، از این رو ضروری است تا مجلس شورای اسلامی به این مسأله ورود کرده و به آن رسیدگی کند.

وی بروکراسی سنگین اداری و افزایش مالیات از تولید را از مهم‌ترین موانع تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و ابراز داشت: آنچه امروزه مانع اجرای اقتصاد مقاومتی است، افزایش واردات مواد و کالاهایی است که مشابه داخلی آن در کشور تولید می‌شود.

حجت الاسلام ابطحی، تصریح کرد: تحریم‌های بانکی به قوت خود باقی است و دولت نمی‌تواند ارز حاصل از فروش نفت را به کشور بازگردانده و از بنگاه‌های بزرگ و کوچک حمایت کند، از این رو اقدام به خرید اجناس و کالاهای خارجی می‌کند که این کار ضربه‌ای بزرگ به اقتصاد کشور وارد می‌کند. /878/ ۳۰۲/ص

ارسال نظرات