۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۱۷
کد خبر: ۵۰۲۸۷۲
آیت الله قرهی:

تقوا سبب مزین شدن به کرامت می شود

تولیت مدرسه امام مهدی(عج) در باب پذیرفتن حلالیت دیگران، گفت: بنا به روایات کسی که می‌خواهد مشمول رحمت الهی شود، وقتی کسی از او حلالیت طلبید عذر او را بپذیرد.
آیت الله قرهی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله روح الله قرهی تولیت مدرسه امام مهدی(عج)، در مراسمی که شب گذشته به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان در مهدیه قائم المنتظر(عج) برگزار شد، در شرح دعای ابوحمزه ثمالی گفت: هنگامی که استغفار می‌کنیم و ذکر استغفر اللّه من کل ذنب و من کل اثم و من کل خطیئة می گوییم: یعنی آن‌قدر گناه دارم که خیلی از آن‌ها را فراموش کردم و خدایا تو انقدر کریم هستی که فراموشی را برای مان قرار داده ای.

وی در ادامه افزود: اگر کسی، طعم کرامت را چشید و همنشین شخص با کرامت شد، حال خودش نیز کریمانه می‌شود. به فرمایش وجود مقدّس پیامبر اکرم(ص)، خدا کریم است و کسی را که کرم کند هم دوست دارد.

تولیت مدرسه امام مهدی(عج) در باب کرامت خدا در محاسبه‌ حق الناس ابراز داشت: در صورتی که حق الناس بر گردن کسی باشد، در روز قیامت، خداوند متعال از اعمال او کم می کند تا شخص طلبکار راضی شود و وقتی می‌بیند که او هر چقدر عمل می‌ گیرد راضی نمی شود، خدای متعال می گوید: ما که بیشتر به تو دادیم، اما اگر بخواهی تا این حد دقیق شوی، من هم وسط می آیم و نسبت به حق الله حسابرس می شوم. در این وقت است که آن شخص عقب ‌نشینی می‌ کند؛ این حدیث نیز نشان از کرامت خداوند متعال دارد.

وی در باب پذیرفتن حلالیت دیگران، گفت: بزرگان، اعاظم و عرفا قبل از ورود به لیالی قدر، از دیگران حلالیت می ‌طلبیدند؛ مثل کسی که می ‌خواهد به حج برود و حلالیت می ‌طلبد. روایت داریم اگر کسی می‌خواهد مشمول رحمت الهی شود، وقتی کسی از او، حلالیت می‌طلبد، عذر او را بپذیرد.

آیت الله قرهی راجع به راه تشخیص میزان صفات الهی در درون انسان افزود: روایت شده کسی که از خداوند می خواهد که با او رفتاری کریمانه داشته باشد، باید خودش هم از این خصلت برخوردار باشد. کسی که می گوید خدایا، تو کریمی؛ دروغ گفته، چون اصلاً نمی ‌داند کرامت یعنی چه و خودش این صفت را در وجود خود پرورش نداده است.

وی در ادامه گفت: کسی که بخواهد بداند صفات الهی در درونش وجود دارد یا خیر؛ مثلاً میزان جود، رحمت، کرامت در وجودش چقدر هست، باید ببیند چقدر تقوا دارد. هر چه تقوایش بالاتر بود، این صفات بیشتر در درونش، تجلّی پیدا می‌ کند. این صفات در متّقین عالم بیشتر دیده می شود. براساس تقوای درونی، کریم بودن انسان هم بیشتر می ‌شود.

تولیت مدرسه امام مهدی(عج) ابراز داشت: هیچ کسی مثل خود انسان به مریضی‌ های درونی خودش آگاه ‌تر از دیگران، نیست. خود انسان هست که مریضی‌ های درونی خود را می ‌داند و آگاه است؛ به همین دلیل هم خودش به اندازه و مقدار تقوای خود آگاهی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کریم بودن حتی بر اعتقادات انسان هم اثر می ‌گذارد. اگر کریم نباشیم، لحظه‌ مرگ نمی ‌توانیم با کریم برخورد کنیم و از کرامتش بهره‌مند شویم؛ تا حدی که حتی ممکن است از گفتن شهادتین در حالت احتضار ناتوان شویم./۲۰۲/۹۶۶/ب۱

ارسال نظرات