فرهنگ اسلام مروج غم خواری و خروج از فردیت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام حسین حائری رییس مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان عصر امروز در مراسمی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: پیامبر اکرم(ص) در روایتی می فرمایند که روزها و شب های ماه مبارک رمضان بهترین روزها و شب ها است و شیطان در این ماه در غل و زنجیر است. علت کاهش میزان جرم و جنایت و گناه در این ماه همین نکته می تواند باشد.
رییس مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان با اشاره به صفت حکمت خداوند در دستورات خود به انسان افزود: خداوند حکیم است و دستور و تکلیفی را بیهوده نازل نمی کند و قوانین او بدون مصلحت نیست. چرا که از عبادت نکردن انسان ضرری متوجه او نمی شود. روزه داری نیز از این نکته مبرا نیست و چشیدن طعم گرسنگی و فقر حکمت این تکلیف است.
وی در ادامه گفت: چشیدن طعم گرسنگی دیگران سبب می شود که انسان درد آنان را درد خود بداند. این مساله سبب بیرون آمدن انسان از لاک خود خواهد شد و رسیدن به کمال و پختگی را در پی دارد.
حجت الاسلام حائری بیرون آمدن از فردیت را سبب کامل شدن انسانیت انسان دانست و خاطرنشان کرد: فرهنگ دین و قرآن بیرون شدن از فردیت و لاک خود است و این بر خلاف فرهنگ رایج غربی در زمانه اکنون می باشد. فرهنگ غربی بر خلاف فرهنگ اسلامی مروج خودخواهی، خودپسندی و خود پرستی است و روزه داری وسیله ای برای مبارزه با این نوع فرهنگ غلط است.
رییس مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان با ذکر داستانی از زندگی امام خمینی(ره) غم خواری دیگران را از مقدس ترین امور انسانی برشمرد و گفت: امام خمینی(ره) هنگامی که در نجف بودند با وجود هوای به شدت گرم آنجا حاضر نبودند که مدت بسیار کوتاهی را برای تفریح در کوفه که از آب و هوای خوبی برخوردار بود بگذرانند. ایشان در جواب چرایی امتناع شان از رفتن حتی یک باره به آن مکان، اشاره به زندانیان در بند رژیم پهلوی و شکنجه ساواک کردند و بر خود جایز نمی دانستند تا حتی ساعاتی را برای نشاط روحیه خود به کوفه بروند. این نکته نشان دهنده این است که امام خمینی(ره) غم خوار مردم بوده اند./202/933/ب1