۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶
کد خبر: ۵۰۰۱۱۱

نگرانی فلسطینی‎های از تشدید یهودی‌سازی قدس

شهروندان فلسطینی دستاورد نخستین سفر رییس‌جمهور آمریکا به سرزمین‎های اشغالی، تنها تشدید یهودی‌سازی قدس و توسعه شهرک‌های صهیونیست‌نشین می‌دانند.
ترامپ در فلسطین اشغالی

به گزارش خبرگزاری رسا، دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا و هیأت همراه وی روز گذشته، پس از سفر به عربستان سعودی و بستن قراردادهای سنگین تسلیحاتی با این کشور، وارد فرودگاه «بن‌گوریون» در شهر «تل‌آویو»، پایتخت رژیم غاصب صهیونیست شدند و مورد استقبال رئوین ریولین، رییس و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.

این در حالی است که سه تن از وزرای رژیم صهیونیستی به نام‌های موشه کحلون(حزب کلنا)، ماری ریگف(حزب لیکود) و یاریف لوین(حزب لیکود) از حضور در مراسم استقبال از ترامپ سر باز زدند، موضوعی که موجب خشم نتانیاهو شد.

ترامپ و هیأت همراه وی که متشکل از وزیر امورخارجه آمریکا، داماد، همسر و دختر وی است، پس از دیدار با مقامات صهیونیست راهی بیت‌المقدس شدند و وی به‌عنوان نخستین رییس‌جمهور در تاریخ آمریکا از دیوار مقدس «البراق»(ندبه) به‌عنوان بخشی از دیوارهای غربی مسجدالاقصی بازدید کرد.

ترامپ در این بازدید در حالی که کیپا (کلاه مخصوص یهودی‌ها) به سر داشت به همراه همسر و دخترش و مطابق با سنت‌های یهودی به دیوار نزدیک شد و دست راست خود را برای لحظاتی روی آن قرار داد و سپس دعایی را که در قالب نوشته با خود به همراه آورده بود، در یکی از شکاف‌های این دیوار قرار داد.

کاغذهایی که مردم در شکاف سنگ‌های این دیوار می گذارند حاوی دعاها و آرزوهای آن‌هاست، اما نکته قابل توجه در این بازدید ترامپ این است که هیچ یکی از مقامات رژیم صهیونیستی وی را در این بازدید همراهی نکردند که این مسأله به جایگاه سیاسی و حقوقی بیت‌المقدس بر می‌گردد، زیرا اگر یک مسؤول صهیونیست، ترامپ را در این بازدید همراهی می‌کرد به معنای آن بود که واشنگتن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر کل بیت‌المقدس را به رسمیت می‌شناسد.

دیوار «البراق»؛ کانون تنش میان رژیم صهیونیستی و فلسطین

دیوار «البراق»(نُدبه) بخشی از دیوارهای غربی مسجدالاقصی است که به باور یهودیان از آخرین باقی‌مانده‌های هیکل سلیمان و دومین پرستش‌گاه بیت‌المقدس و مرکز دعا و منبع الهام برای یهودیان در سرزمین های اشغالی و سراسر جهان است، اما مسلمانان آن را دیوار بُراق (به عربی: حائِط البُراق) می‌خوانند و معتقدند پیامبر اسلام(ص) مرکب خود را در شب معراج به آن بست.

ترامپ دیروز در حالی از دیوار براق بازدید کرد که این مکان پیوسته کانون تشنج میان فلسطینیان و شهرک‌نشینان افراطی بوده و بازدید ترامپ از این مکان شاید به عنوان جانبداری رییس‌جمهور آمریکا از یک جناح دیده شود.

هچنین، ترامپ و خانواده وی دیروز از کلیسای مزار ‏مقدس‏، ‏مشهور به کلیسای ‏‏رستاخیز، نام یکی از ‏‏مقدس‌ترین اماکن مذهبی ‏مسیحیان واقع در بخش ‏‏باستانی شهر بیت‌ا‏لمقدس که به ‏باور ‏مسیحیان، عیسی مسیح(ع) در ‏جای همین کلیسا ‏مصلوب ‏شده و به آسمان ‏عروج ‏کرده است، بازدید کردند.

به هر حال ترامپ در حالی دیروز مطابق یک سنت یهودی، آرزو و دعای خود را در شکاف دیوار براق قرار داد که آرزوی میلیون‌ها آواره فلسطینی این است که روزی بتوانند به خانه و کاشانه خود برگردند و حاکمیت و استقلال خود را پیدا کنند و از ظلم و ستم صهیونیست‌های وحشی نجات پیدا کنند.

اختلاف هیأت صهیونیستی و آمریکایی بر سر دیوار البراق

همچنین، این بازدید دیروز در شرایطی صورت گرفت که «جو هگن»، معاون رییس تیم کنسولگری در کاخ سفید پیش‌تر به مقامات رژیم صهیونیستی گفته بود که این مکان مذهبی بخشی از کرانه باختری است، نه بخشی از قلمرو صهیونیست‌ها که این اظهارنظر و امتناع متعاقب دولت ترامپ از پذیرش این ادعای جعلی که این دیوار بخشی از قلمرو رژیم صهیونیستی است، خشم مقام‌های این رژیم را به دنبال داشت به طوری که رکس تیلرسون، رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا نیز پیش از این گفته بود که این دیوار بخشی از بیت‌المقدس است.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این اظهارات از کاخ سفید خواست که درباره اظهارنظر  این مسؤول آمریکایی که گفته بود دیوار غربی در بخش قدیمی شهر قدس بخشی از کرانه باختری اشغال‌شده از سوی رژیم صهیونیستی است، توضیح بدهد.

این در حالی است که دیوار براق بخشی از سور غربی مسجدالاقصی است و مسلمانان به هیچ وجه دست از آن بر نمی‌دارند و جامعه ملل (سازمان پیش از تأسیس سازمان ملل متحد) نیز در سال ۱۹۳۰ میلادی تصریح کرده که دیوار براق یک وقف اسلامی است و متعلق به یهودیان نیست و بنا بر این اظهارات مسؤولان رژیم صهیونیستی مبنی بر یهودی‌بودن این دیوار، ادعایی باطل است.

سفر ترامپ و نگرانی عمیق فلسطینی‌ها

فلسطینی‌ها بر این باورند که این سفر ترامپ نه تنها هیچ کمکی به ‌آن‌ها نخواهد کرد، بلکه روند یهودی‌سازی قدس شریف و تخریب آثار اسلامی آن را تشدید خواهد کرد و آرزوی فلسطینی‌ها برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریف را با چالش جدی مواجه خواهد کرد.

از سوی دیگر، همان‌طور که رییس جمهور آمریکا در وعده‌های انتخاباتی خود از توسعه شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی حمایت کرده بود، فلسطینیان بر این باورند که این سفر چراغ سبزی برای رژیم صهیونیستی برای توسعه شهرک‌سازی خواهد بود، این در حالی است که مجامع بین‌المللی و کشورهای اروپایی پیوسته تأکید کرده‌اند که توسعه شهرک‌های صهیونیست‌نشین عاملی جدی در تحقق صلح است و حتی گسترش این شهرک‌سازی‌ها سبب شد که روند صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین در سال ۲۰۱۴ میلادی شکست بخورد.

همچنین، ترامپ در حالی امروز در فلسطین اشغالی به سر می‌برد که داماد یهودی وی «کوشنر» نیز او را در این سفر همراهی می‌کند، این در حالی است که خانواده کوشنر یکی از حامیان مالی مهم پروژه‌های شهرک‌سازی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین هستند و پدرش در گذشته به نتانیاهو بسیار نزدیک بوده است، حتی یک مؤسسه آمریکایی وابسته به خاندان «جراد کوشنر»، داماد ترامپ نیز هزاران دلار به ساخت شهرک‌های غیر قانونی در کرانه باختری کمک کرده است، به‌طوری‌که دفاتر مالیاتی مربوط به خاندان کوشنر از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که این خانواده مبلغ ۲۰ هزار دلار به یک گروه آمریکایی به نام «دوستان آمریکایی در بیت ایل یشیف» کمک کرده‌اند.

از سوی دیگر، دیوید فریدمن، سفیر جدید آمریکا در سرزمین های اشغالی، آب پاکی را بر روی دست غربی‌ها که خواهان توقف ساخت شهرک‌های صهیونیست‌نشین هستند، ریخت و اعلام کرد که دونالد ترامپ توقف شهرک‌سازی را پیش‌شرط گفت‌وگوهای صلح نمی‌داند.

وی گفت که کاخ سفید توقف شهرک‌سازی را مانعی برای پیشرفت مذاکرات نمی‌داند و در حقیقت موضع ترامپ نسبت به مسأله شهرک‌سازی کاملا متفاوت با دولت «باراک اوباما» است.

ناامیدی فلسطینیان از دیدار ترامپ با محمود عباس

مردم مظلوم فلسطین بر این باورند که دیدار امروز ترامپ با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری نیز همچون دیدارهای گذشته هیچ دستاوردی برای احقاق حقوق آن‌ها نخواهد داشت و اقدامات ظالمانه رژیم صهیونیستی همچون تخریب منازل مسکونی، محدودیت در اعمال انجام شعایر دینی و عبادی، تبعیض، بازداشت و شکنجه ...ادامه خواهد داشت.

همچنین، تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه بر این باورند که این سفر هیچ سودی برای مردم مظلوم فلسطین نخواهد داشت و تنها تأکیدی بر همراهی بیشتر آمریکا با رژیم صهیونیستی است.

تدابیر ویژه رژیم صهیونیستی برای خانواده ترامپ

رژیم صهیونیستی تدابیر امنیتی ویژه‌ای برای ترامپ و خانواده وی در نظر گرفته است، به‌طوری‌که اتاق خاصی برای رییس جمهوری آمریکا در نظر گرفته شده که مجهز به تهویه مستقل است و وی را در قبال استفاده احتمالی از هرگونه گازهای سمی حفظ می‌کند، همچنین، قیمت هر شب اقامت در این اتاق نزدیک به ۶ هزار دلار است و قابلیت حفاظت از فرد در مقابل انفجار نارنجک را هم دارد.

بنابر اعلام خبرگزاری رویترز، شیشه‌های این هتل نیز ضد گلوله هستند و اتاق مخصوص ترامپ در این هتل به گونه‌ای است که اگر انفجاری در هتل صورت گیرد، ساکنان این اتاق در امان خواهند بود.

همچنین، تعداد زیادی اتوبوس در مسیر منتهی به هتل به منظور جلوگیری از عملیات با خودروهای بمب‌گذاری‌ شده، قرار گرفته و علاوه بر آن بالن‌هایی مجهز به دوربین در مقابل هتل گذاشته شده و ربات‌های مخصوص برای کشف بمب‌های کارگذاشته شده در شبکه‌های تأسیساتی زیر زمینی و در خیابان نیز تعبیه شده است.

تعویق در انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس

از جمله موضوعاتی که در وعده‌های انتخاباتی ترامپ با هدف جلب حمایت لابی صهیونیست بر روی آن مانور داده شد و وي بلافاصله پس از رسیدن به قدرت وعده اجرایی شدن آن را داد، انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس بود، این در حالی است که این مسأله با انتقاد شدید محافل عربی ـ اسلامی و حقوق بشری مواجه شد تا جایی که رییس‌جمهور آمریکا اجرای آن را به تعویق انداخت.

در حالی برخی بر این باور بودند که ترامپ در سفر خود به رژیم صهیونیستی این موضوع را مطرح خواهد کرد، اما کاخ سفید اعلام کرد که در سفر ترامپ به فلسطین اشغالی، موضوع انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس مطرح نخواهد شد.

واکنش گروه‌های مقاومت فلسطینی به لفاظی‌های ترامپ

دونالد ترامپ در جریان سفر به عربستان، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) و سایر گروه‌های مقاومت را تروریستی نامید که این مسأله با خشم و اعتراض گروه‌های مقاومت مواجه شد تا جایی که فوزی برهوم، سخنگوی جنبش حماس، این اظهارات را محکوم و اعلام کرد: ما این اظهارات را محکوم می‌کنیم و آن را در راستای تلاش برای تخریب چهره مقاومت ملت فلسطین و تحریک علیه آنها می‌دانیم.

برهوم گفت: اظهارات رییس‌جمهور آمریکا بیانگر جانبداری کامل این کشور از رژیم اشغالگری است که هر روز دست به کشتار جمعی ملت فلسطین می‌زند و از طریق محاصره نوار غزه با حمایت آمریکا، مرتکب جنایاتی ضد بشری می‌شود.

ابومجاهد، سخنگوی کمیته‌های مقاومت فلسطین نیز در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا در نشست ریاض علیه مقاومت فلسطین گفت: تروریسم خواندن مقاومت اسلامی از سوی ترامپ دشمنی آمریکا علیه ملت فلسطین و مسأله فلسطین دانست.

ترامپ روز گذشته طی سخنانی در نشست ریاض مدعی شد که باید گروه‌های تروریستی نظیر داعش، حزب‌الله، القاعده و حماس را تحت پیگرد قرار دهیم و عدم‌ مقابله با تروریسم باعث انتشار گسترده آن خواهد شد.

در پایان این نوشتار می‌توان گفت که ترامپ امروز در حالی فلسطین اشغالی را به‌عنوان دومین سفر خارجی خود انتخاب کرد که رژیم صهیونیستی، رژیمی جنایتکار و ناقض حقوق بشر است به طوری که امروز چند صد اسیر فلسطینی در اعتراض به تعامل وحشیانه و غیرانسانی صهیونیست‌ها و عدم رعایت حقوق اولیه آن‌ها در اعتصاب به سر می‌برند تا جایی که حتی مسؤولان رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته با برگزاری نشست‌هایی سری با مسؤولان دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان تلاش کردند با پذیرش برخی درخواست ‌این اسیران فلسطینی از شدت حساسیت مسأله و تأثیرگذاری آن بر جامعه فلسطینی در آستانه سفر ترامپ بکاهند.

همچنین، تنها دستاوردی که این سفر می‌تواند برای ملت مظلوم فلسطین داشته باشد، اعمال فشار و خفقان بیشتر، توسعه شهرک‌های صهیونیست‌نشین، تشدید یهودی‌سازی قدس و تشدید محاصره نوار غزه و سایر مناطق است و این سفر گامی در جهت تسهیل سیاست‌های ضدانسانی رژیم تروریستی و افراطی صهیونیست‌ است./۸۴۷/ب۱۰۱/ف

جواد پارسامهر

 

منبع: ایکنا

ارسال نظرات