آغاز جنایتگری ناتوی عربی از العوامیه/ حمایت مفتیهای وهابی از سرکوب شهروندان شیعه عربستان
خبرگزاری رسا ـ گروه بینالملل: منطقه شیعه نشین العوامیه عربستان روزهای پر از حادثه و درگیری را پشت سر میگذارد. با گذشت بیش از شش سال از آغاز مبارزات مسالمتآمیز مردم این منطقه و برگزاری تظاهرات مختلف با هدف تحقق مطالبههای مشروع و قانونی و پایان دادن به تبعیضهای نژادی و مذهبی اما تنها توپ و گلوله پاسخ مسؤولان عربستانی به خواستههای مردم بوده است.
هرچند که در تمام این سالها شیعیان شاهد شدیدترین اقدامات سرکوبگرانه از سوی خاندان سعودی بوده و همواره در وضعیت اسفباری به سر میبردند اما روند فزاینده سرکوبگری و افزایش جو اختناق در روزهای اخیر در عربستان را باید در نوع خود بیسابقه دانست.
آغاز ماجرای خونین منطقه شیعهنشین العوامیه
العوامیه از مناطق شیعهنشین قطیف عربستان و زادگاه و محل زندگی شهید شیخ باقر النمر رهبر شیعیان عربستان است. ماجرای العوامیه پس از آغاز به کار طرح نوسازی منطقه و تخریب روستای تاریخی المسوره آغاز شد.
نیروهای وابسته به خاندان سعودی با پشتیبانی نیروهای مسلح به این بهانه که خانهها و بناهای این روستا به دلیل متروک بودن به مکانی برای اقدامات خرابکارانه و انجام عملیات تروریسی تبدیل شده است، به تخریب روستای تاریخی المسوره روی آوردند تا ضمن بازسازی و نوسازی شهر، «پاساژهای تجاری، غذاخوری، مرکز فرهنگی، سالن ورزشی و مغازههای فروش صنایع دستی» را در آن تاسیس کنند.
این مساله در حقیقت بهانهای شد تا علاوه بر تخریب مکانهای تاریخی، سنگبنای تعرّض به شیعیان و آغاز ویرانی منازل مسکونی ساکنان شیعی این منطقه فراهم آمده باشد. در ساعات اولیه هجوم به العوامیه، نیروهای امنیتی با شلیکهای متمادی علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و مجبور ساختن مردم به ترک منازل، یک جوان به نام علی ابوعبدالله را نیز به شهادت رساندند.
تشدید سرکوبها و محاصره شیعیان
از چهارشنبه گذشته محاصره منطقه العوامیه تشدید شده و به گفته شاهدان عینی انفجارهای متعدّدی در این منطقه به وقوع پیوسته است. با افزایش سرکوبها، مدارس، مساجد، بیمارستان العوامیه به حالت نیمه تعطیل درآمده و حتی آمد و شد وسایل نقلیه به سختی امکانپذیر است. بسیاری از مردم با تلاش فراوان مجبور به ترک العوامیه شدند. بیماری در این منطقه افزایش یافت. اهالی از نبود برق رنج میبرند.
تنها دیشب در العوامیه نزدیک به بیست دقیقه انفجارهای هولناک به وقوع پیوست که تمام منطقه را لرزاند. مردم از ترس جان خانهها را ترک نمیگویند و شهر به حالت تعطیل درآمده است. بحران العوامیه به حدی است که حتی آب و نان نیز در این شهر به سختی یافت میشود. در حمله نیروهای امنیتی به شیعیان العوامیه یک کودک دو ساله نیز به شهادت رسیده است.
همزمان با افزایش سرکوبها، هجمه رسانهای شدیدی از سوی وهابیان در تایید اقدام مسؤولان امنیتی و تایید کشتار شیعیان در شبکههای اجتماعی به راه افتاد. این اقدامات خشم علما، شخصیتهای دینی و سازمانهای حقوق بشر را به همراه داشت. علمای قطیف عربستان در بیانیه شدیداللحنی ضمن محکومیت اینگونه اقدامات جنایتآمیز تاکید کردند: « هیچ کسی حق ندارند نسبت به این جنایت بزرگ بی تفاوت باشد و یا بترسد زیرا مساله فقط کشتار مردم العوامیه نیست بلکه نادیده گرفتن حقوق مردم، استفاده از رسانهها برای تبرئه خود، مظلوم نمایی، منسوب کردن شهدا به جریانهای تروریستی و دروغ پراکنی است.»
بحران داخلی، منطقهای، جهانی و باتلاق خودساخته خاندان سعودی
با توجه به اقدامات انجام شده از سوی نظامیان سعودی در روزهای اخیر به وضوح مشخص است که مساله تنها به یک بازسازی و توسعه منطقه العوامیه ختم نمیشود بلکه حقیقت ماجرا را باید در جای دیگری جستجو کرد. هرچند که سرکوب شیعیان در عربستان مساله تازهای نیست اما تشدید این اقدامات نشان از ضعف شدید و جنون افسارگسیخته حاکمان سعودی دارد. آنها با حمله به مردم العوامیه در حقیقت به دنبال انتقام از شیعیان و جبران شکست و ناکامی خود در سطح داخلی و خارجی هستند.
کاهش شدید محبوبیت عربستان در میان کشورها، حاکمان و ملتهای عربزبان منطقه کار را به آنجا کشانده که آل سعود را به ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم اشغالگر قدس مجبور ساخته است. عربستان سعودی که هیچگاه تا به این حد در جهان اسلام منزوی نشده بود، برای برون رفت از مشکلات و ساختن هیبتی پوشالی از خود به ماجراجویی در منطقه مشغول شده است.
ورود به جنگ نظامی با مردم مظلوم و بیگناه یمن نمونه بارز ماجراجویی عربستانیها در منطقه است. ورود عربستان به جنگ یمن و شکست اهداف آنها در این جنگ سبب شده تا علاوه بر هزینههای گزافی که سالانه به اقتصاد سعودیها تحمیل میشود امنیت داخلی این کشور را نیز با مشکل جدی مواجه کند. مقاومت مردم یمن در برابر ارتش تا دندان مسلّح ائتلاف عربی به رهبری عربستان رسوایی دیگری را برای خاندان سعدی به بار آورد.
از سوی دیگر ناکارآمدی سیاستهای عربستان در تعامل با کشورهای منطقه را نیز نباید به دست فراموشی سپرد. حاکمان نوپای سعودی با حمایت از تروریستهای سوریه گمان میکردند که میتوانند نقش جدی را در تصمیمگیریهای منطقه ایفا کنند اما شکست مفتضحانه تروریستها در سوریه و عراق و تقویت بیش از پیش جبهه مقاومت تمام آرزوهای حاکمان سعودی را به باد داد.
نارضایتی شدید مردم از وضع معیشتی، گسترش فقر و افزایش بیکاری، تبعیض جنسیتی و قومیتی، افزایش نارضایتیهای مدنی، نادیده گرفتن حقوق قانونی و شرعی مردم خصوصا مساله حقوق زنان از دیگر موضوعاتی است که نظام عربستان را با چالش جدی مواجه کرده است. در نظام حقوقی عربستان سعودی علاوه بر آنکه زنان نسبت به مردان در مرتبه پستتری لحاظ میشوند، حق حضانت فرزندان، تحصیلات عالیه، ارث، رانندگی، کار کردن، سفر به خارج از کشور و بسیاری دیگر از موضوعات حقوقی زنان به رسمیت شناخته نشده است و همین امر نارضایتی فراوانی را در سعودی به همراه داشته است.
عربستان که گویا خیال دست کشیدن از ماجراجویی در منطقه را نداشته و شکستهای پیاپی منطقهای برایش تجربه نشده، در دیدار امروز با دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا رویای رهبری یک ناتوی عربی در مقابله با آنچه که «نفوذ ایران در منطقه» توصیف شده است را در سر میپروراند تا بدین طریق بتواند ناکامیهای خود را به دست فراموشی بسپارد. شاید محاصره و کشتار شیعیان العوامیه را بایستی سرآغاز نبرد عربستان سعودی با شیعیان و حتی اهلسنت حامی محور مقاومت در منطقه دانست. اینکه عربستان چه میزان در این تصمیم موفق خواهد بود و آیا شکست دیگری به مجموعه شکستهای رهبران ناکارآمد سعودی اضافه خواهد شد یا خیر را به زودی تاریخ مشخص خواهد کرد./981/ب۹۵۱/ک