دغدغه ایران مقابله با هجمههای اسلامهراسی است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، جمعی از مشایخ، عالمان و اندیشمندان اهل سنت هند که به دعوت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به ایران سفر کردهاند، پیش از ظهر (دوشنبه 4 اردیبهشت) با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عباس خامهیار، معاون بینالملل این سازمان دیدار و گفتوگو کردند.
خامهیار در این دیدار با تمجید از تاریخ، فرهنگ، تمدن و جامعه هند، ارتباط ناگسستنی هند با ایران را مورد تأکید قرار داد و در ادامه به معرفی ساختار و جایگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان پل ارتباطی ایران با کشورهای خارجی در زمینههای فرهنگ، تمدن، هنر و ادبیات، پرداخت.
وی سپس با بیان اینکه رایزنان و نمایندگان فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 83 نمایندگی این سازمان در 63 کشور، سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند، برگزاری هفتههای فرهنگی، جشنوارههای سینمایی و هنری، معرفی شعرای نامدار و ادبیات را ابزار معرفی تمدن و فرهنگ ایران در خارج از کشور نامید.
خامهیار در بخش دیگری از سخنانش با اظهار اینکه یکی از مباحث مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بحث گفتوگوی ادیان است، گفت: ما گفتوگوهای مفصلی با پیروان ادیان مختلف از جمله بودایی و مذاهب مختلف مسیحیت در کشورهای محتلف جهان و همچنین در ایران برگزار و در آنها چهره تابناک اسلام راستین و اسلام رحمت را معرفی کردهایم.
وی همچنین تأکید کرد: با شرایط بسیار دشواری در جهان اسلام مواجه هستیم. چهره این دین رحمانی توسط گروههای تکفیری به اصطلاح اسلامی، افراطی نشان داده میشود. اعمال جنایات وحشیانه این گروهها و نمایش تصاویر این جنایات در فضای مجازی توسط اعضای همین گروهها در کنار بیان عبارت شریف «الله اکبر» کار را برای ما بسیار سخت کرده است.
رئیس کمیته دفاع از فلسطین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: تخریب آثار تمدنی، فرهنگی و مقدس اسلامی و دیگر ادیان در کشورهایی مانند مصر و عراق و سوریه توسط این گروههای افراطی، از دیگر مضرات فعالیت آنهاست که به نام اسلام نوشته میشود.
خامهیار در ادامه این بخش از سخنانش بیان کرد: ما چون از طریق 83 نمایندگی خود در کشورهای مختلف اخبار فرهنگی را رصد میکنیم، حجم این فاجعه و بازخوردها و تبعات منفی آن را در دنیا شاهد هستیم. مقابله با این هجمهها، از دغدغههای جمهوی اسلامی ایران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حوزههای علمیه و دانشگاههای ایران است.
وی همچنین گفت: اعتقاد راسخ داریم که این تخریبها، نتیجه جهل گروههای افراطی و جوانان سادهای است که جذب این گروهها شدهاند و همچنین نتیجه توطئه دشمنانی است که ما آنها را آگاه میدانیم و معتقدیم که آنها آگاهانه و با همراهی خشونتطلبان جاهل، برنامههای خود را پیش میبرند. در همین باره، نقش علما و دانشگاهیان در ابهامزادیی و تبیین اسلام ناب محمدی (ص)، برجسته میشود.
معاون امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای هر نوع همکاری و همفکری با علمای مسلمان هند، به بیان تفاوتهای ایران قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و پیشرفتهای دهههای اخیر ایران در حوزههای علمی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، شهری و ... را به برکت اسلام، علما، روحانیت و اندیشههای تابناک حضرت محمد (ص) دانست.
خامهیار در پایان سخنانش گفت: سوءتبلیغاتی که علیه ایران در جهان به راه افتاده، به دلیل حمایت جمهوری اسلامی از مستضعفان جهان است که در ادامه به ایجاد محاصره اقتصادی شد. البته این تحریمها اراده جوانان را برانگیخت و به تقویت اراده سازندگی و پیشرفت ایران اسلامی منجر شد. تمامی فعالیتهای انجام شده برای پیشرفت کشور، تخصصی، علمی و بر پایه اسلام استوار است و همین وضعیت مطلوب ثابت کرد که حکومت اسلام، همراه با علم و دانش است.
حاکمانی که خود را خدمتگذار مردم میدانند، شگفتآورند
در ادامه این دیدار مولانا سید اعظم علی، تولیت بارگاه حضرت شاه ترکمان بیابانی در شهر دهلی با بیان سخنانی تأکید کرد که ورود اسلام به شبه قاره و هند، توسط اولیاءالله ایرانی انجام شد که به این سرزمین مهاجرت کردند و به تبلیغ اسلام پرداختند.
وی سپس تأکید کرد: مسلمانان هند در صلح و آرامش و امنیت کامل زندگی میکنند و این موضوع بارها توسط نخست وزیر و همچنین وزیر کشور هند گفته شده که؛ مسلمانان در امنیت هند، تأثیر مثبت دارند.
مولانا سید اعظم علی همچنین گفت: علما و مشایخ و اهل طریقت هند، مخالف افراطیگری و عملیاتهای تروریستی در جهان هستند و برای مقابله با جریانهای تکفیری با هم بسیج شدهاند و فعالیتهایی در این باره دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پیشرفتهای ایران در حوزههای مختلف باعث خرسندی ماست، گفت: پدیده منحصربفردی در ایران دیدیم و آن این است که حاکمان در ایران، خود را نه حاکم بلکه خدمتگذار مردم میدانند. اتحاد دولت و ملت و وجود مردمسالاری در ایران، یک نمونه عالی محسوب میشود و بدانید که در بازگشت به هند، به عنوان یک مبلغ به معرفی و تبلیغ ارزشهای جمهوری اسلامی ایران اقدام خواهد کرد.
ایران پرچم اعتدال را به اهتزاز درآورده است
سید تنویرالدین حسینی خدانمایی، رئیس مدرسه صوفی در شهرهای حیدرآباد و قندهار شریف، دیگر سخنران گروه هندی این دیدار هم با ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی خود در رشته زبان و ادبیات فارسی در بحبوحه انقلاب اسلامی در شیراز، تفاوت اصلی دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب را اسلامی و دینی شدن ایران امروز نامید.
وی در ادامه با اشاره به وجود مشکلات در جهان اسلام گفت: ما دو نوع مشکل داریم، داخلی و خارجی. برای توضیح هر یک از آنها هم به لسانالغیب حافظشیرازی رجوع میکنم. درباره مشکلات خارجی باید گفت: «این چه شوریست که در دور قمر میبینم / همه آفاق پر از فتنه و شر میبینم» و درخصوص مشکلات داخلی هم باید این بیت شعر را خواند: «جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه/ چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند».
سید تنویرالدین حسینی خدانمایی ادامه داد: جامعهای که از افراط و تفریط به دور باشد، برحق است. امروز هم پرچم اعتدال، توسط جمهوری اسلامی ایران به اهتزاز درآمده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقه همکاری طولانی خود با نمایندگیهای فرهنگی ایران در هند، گفت: انجام این همکاریها منجر به ارائه یک نظریه جدید از سوی من در خصوص زبان فارسی در چند سال پیش شد. در دستور زبان فارسی آمده که فعل، دو ماده دارد؛ اما قاعدهای از مصادر ساختم که اثبات میکند، فعل تنها یک ماده دارد. این کتاب با همکاری نمایندگی فرهنگی ایران در هند چاپ و منتشر شد.
بنا بر این گزارش، غلام یحیی انجم، اسلامشناس و مدیر دانشکده مطالعات اسلامی دانشگاه همدرد، مولانا معینالحق علیمی، رییس حوزه دینی «دارالعلوم علیمیه» شهر جمداشاهی، مولانا سید رشادت علی قادری، از علمای سلسله قادریه، مولانا حسن سعید صفوی، رییس «فرهنگستان شاه صفی» و رییس حوزه دینی «جامعه عارفیه» شهر کوشمبی، مولانا شیخ کنجنشین، عارف و تولیت بارگاه شیخ زینالدین جنیدی بغدادی در شهر بیدر، سید تنویرالدین حسینی خدانمایی، رییس مدرسه صوفی در شهرهای حیدرآباد و قندهار شریف، مولانا سید مرتضی قادری، از رهبران سلسله قادریه در شهر حیدرآباد، مولانا سید اعظم علی، تولیت بارگاه حضرت شاه ترکمان بیابانی در شهر دهلی، مولانا امجد اقبال، مدیر جامعه فیضان اشفاق در ایالت راجستان و همچنین حیدر رضا ضابط، راهنما و مترجم، اعضای هیأت هندی در این دیدار را تشکیل میدادند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ