۲۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۴۸۷۹۱۷

نگرانی کشورهای جنوب شرق آسیا از بازگشت تروریست‎ها

با شکست‎های داعش در شمال عراق و شرق سوریه و بیرون راندن آنها از این کشورها، نگرانی ها در مورد بازگشت برخی تروریست ها به جنوب شرق آسیا افزایش یافته است.
داعش

به گزارش خبرگزاری رسا، در دسامبر سال 2015 گروه 'سوفان' برآورد کرد که حدود 900 نفز از حامیان داعش از جنوب شرق آسیا به ویژه اندونزی درسوریه و عراق مشغول جنگیدن هستند.

سوفان یک گروه چند ملیتی است که خدمات اطلاعات امنیتی راهبردی را در جهان ارائه می کند.

مسؤولان سازمان های اطلاعات و امنیت مختلف منطقه جنوب شرق آسیا نیز پیشتر اعلام کرده بودند شناسایی دقیق و ارائه آمار کامل از اعضای وابسته به داعش از این منطقه کاری دشوار است، اما نیروهای داعش که از اتباع کشورهای منطقه آ.سه.آن هستند، بین یک هزار و 200 تا یک هزار و 800 نفر قابل برآورد است.

روزنامه سنگاپوری 'استریت تایمز' نیز اخیرا با انتشار گزارشی در مورد وضعیت تروریسم در شرق آسیا، نوشت: براساس برخی گزارش ها حدود 392 نفر از تروریست های داعش که در سوریه می جنگند ، اندونزیایی هستند. البته در ویدئوهای داعش اتباع مالزیایی هم دیده می شوند اما ظاهرا اکثر آنها از اتباع اندونزی هستند.

طبق این گزارش، البته تمام افرادی که برای پیوستن به داعش از جنوب شرق آسیا به منطقه می روند ، عمدتا برای جنگیدن اعزام نمی شوند و به نظر می رسد 45 درصد آنها شامل زنان و کودکانی هستند که مردان خود را برای ماموریتشان همراهی می کنند یا اینکه برای حمایت سایر گروه های تروریستی مانند جبهه النصره به منطقه اعزام می شوند.

براین اساس ، از ژوئن سال 2014 گروه تروریستی داعش وارد شبکه های مجازی شدند و از فضای مجازی به عنوان روشی برای کسب حامیان و هواداران خود و همچنین نشر دیدگاه ها، پیام ها، فیلم ها، نوارهای صوتی و تصویری خود به ویژه از طریق گوشی های هوشمند استفاده کرده اند.

این گروه تروریستی توسط شاخه رسانه ای خود' الحیات' اقدام به ارسال تبلیغات و پیام های آموزشی برای جذب اتباع اندونزی، فیلیپینی و مالزیایی به منظور سفر به سوریه و عراق و پیوستن به آنها کرده است.

اگرچه داعش یک تهدید مجزا در منطقه جنوب شرق آسیا محسوب نمی شود، اما تعداد تروریست ها از اندونزی و مالایی زبان ها در میان نیروهای داعش آنقدر زیاد است که در قالب جنگجویان یک گروه واحد تحت عنوان ' کتیبه نوسانتارا' قابل شناسایی است.

البته مرکز نظرسنجی 'پیو' اخیرا گزارش متفاوتی را در این زمینه منتشر کرد: یافتن میزان علاقه مندی به داعش در اندونزی دشوار است زیرا برخی آمارها حاکی از آن است که 79 درصد از مردم اندونزی نسبت به داعش گرایش منفی و صرفا 4 درصد آنها گرایش مثبت دارند. علاوه براین تاکنون قریب به 50 نفر از داعشی های اندونزیایی به کشور خود بازگشته اند.

علاوه براین تعداد 200 نفر از افرادی که از اندونزی خود را به ترکیه برای پیوستن به داعش در سوریه رسانده بودند، در حالیکه 60 درصد آنها را زنان و کودکان تشکیل می دادند از مرزهای مختلف این کشور بازگشت داده شدند.

ازسوی دیگر حملات تروریستی در اندونزی پدیده جدیدی نیست. پس از سال 2001 ، در واقع تهدیدات تروریستی در جهان گسترش یافت. در این سال ها بود که گروه ' جماعت اسلامی ' که یک گروه تروریستی مرتبط با القاعده است چندین حملات تروریستی در منطقه را هدایت کرد.

مهمترین حادثه تروریستی در اندونزی، بمب گذری بالی در سال 2002 بود که طی آن 202 نفر از مردم این کشور و تعدادی از گردشگران کشته شدند.

سال 2003 نیز در بمب گذاری 'هتل ماریوت' جاکارتا هم 12 نفرکشته شدند. (در این حادثه یک خودرو بمب گذاری شده در محوطه خارجی سفارت استرالیا در جاکارتا منفجر شد که حداقل جان 10 اندونزیایی را گرفت) در حادثه انفجار تروریستی 2005 بالی نیز 26 نفر دیگر از مردم اندونزی قربانی شدند و چهار سال بعد در سال 2009 باز هم انفجاری در هتل 'ریتس کارلتون' و 'ماریوت' حداقل 9 نفر دیگر کشته شدند.

در بمب گذاری سال گذشته (ژانویه 2016) در نزدیکی مرکز خرید 'سارینا' و دفتر سازمان ملل در جاکارتا نیز 8 نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند. داعش برای نخستین بار مسؤولیت این حمله را رسما برعهده گرفت.

'تیتو کارناویان' رییس پلیس ملی اندونزی سال گذشته میلادی اعلام کرد که 170 نفر از تروریست ها در این کشور تحت تعقیب هستند که 33 درصد از آنها در این تعقیب و گریز کشته شدند.

برخی گروه های دیگر تروریستی مانند مجاهدین تیمور اندونزی و گروه ابوسیاف نیز در فیلیپین اعلام کردند که به داعش پیوسته اند که این موضوع سبب افزایش نگرانی ها در مورد توسعه فعالیت داعش در جنوب شرق آسیا شده است. علاوه براین گروه های دیگر تروریستی مانند 'جی' نیز این نگرانی ها را افزایش داده است.

طبق این گزارش، همزمان با شکست ها و اخراج داعش از مناطق تحت اشغال آنها در سوریه و عراق ، نگرانی ها در جنوب شرق آسیا با توجه به تاریخ اقدامات تروریستی، در مورد گسترش تهدیدات تروریستی به دلیل بازگشت تروریست ها روزافزون شده است، زیرا این نیروها اکنون با تجربه میدان های جنگ برای زادگاه خود و منطقه بسیار خطرناک هستند.

این خطر زمانی فزونی می گیرد که داعش نیروهای خود را تشویق به اقدام های تروریستی تحت عنوان ' حملات گرگ تنها ' در ماوراء البحار کرده است./994/ب101/ف

منبع: ایرنا

ارسال نظرات