مدیران کشور در بحث فضای مجازی واداده هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی عصر امروز در دوره آموزشی خواهران مداح سازمان بسیج مداحان کشور در مجتمع فرهنگی تربیتی ولایت قم به بررسی موضوع «نقش و تأثیرات فضای مجازی در اجتماع و خانواده» پرداخت.
کارشناس دینی رسانه ملی به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید درباره فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه مدیران و مسؤولان کشور در بحث فضای مجازی وا داده اند و اظهار می کنند که توانایی کنترل 75 درصد این فضا را ندارند.
وی با بیان این که اینترنت آوردگاه فضائل اخلاق رحمانی و اخلاق شیطانی است، تأکید کرد: در نخستین راهکار عملی باید راهکار شیطان شناسی و شیطان ستیزی را به خوبی بشناسیم؛ در بحث شیطان شناسی حتی در حوزه علمیه نیز ضعف وجود دارد و نیاز به پژوهش و کار مضاعف در این زمینه احساس می شود.
سخنران و مبلغ حوزه علمیه ابراز داشت: ما تسلیم رسانه هایی شدیم که خود و فرزاندان مان را به فضای خیالی می برند؛ «جهالت» و «غفلت» دو روزنه شیطان است که در فضای خیالات باز می شود و راهکار دوم برای مقابله با این بحران، تقویت خِرد گرایی و عقل گرایی است.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سخنان خود بیان داشت: راهکار سوم شروع از خویشتن و خانواده خود است؛ اگر این بحث را فقط برای دیگران بخواهیم بیان کنیم، از همین ابتدا محکوم به شکست خواهد بود.
حجت الاسلام حیدری کاشانی اضافه کرد: تأثیر پذیری منفی انسان از تأثیرپذیری مثبت او بسیار بالاتر است؛ مادری که می خواهد الگویی برای فرزند خود باشد، باید بیش از ده مرتبه با فرزند و خانواده خود صادق باشد تا یک بار فرزند او رفتار صادقانه داشته باشد، اما اگر یک مرتبه به فرزند خود دورغ بگوید، بلافاصله دروغ تحویل می گیرد.
وی فضای مجازی و تلفن همراه را مصداق شیطان قرین دانست و گفت: تلفن همراهی که در دست ما قرار گرفته، همان شیطان قرین است که در قرآن کریم به آن اشاره شده است؛ چرا که فرد از صبح تا شب در تلفن همراه خود فرو رفته و عاملی شده که از یاد خدا غافل شود.
کارشناس مسائل مذهبی افزود: خلأ عاطفی و محبتی از دیگر معضلاتی است که فضای مجازی ایجاد کرده است؛ بیش از 40 درصد کاربران اینترنتی به حد اعتیاد رسیده اند و اگر این تکنولوژی برای لحظاتی از آن ها گرفته شود، پریشان می شوند؛ اعتیاد به اینترنت از اعتیاد به الکل و مواد مخدر شدیدتر است.
وی تصریح کرد: محراب و سجده گاه برخی از ما تبدیل به یک محراب شیشه ای دجال گونه شده که ما را از نگاه چشم در چشم خانواده خود محروم کرده است؛ در حالی که در روایات بیان شده که نگاه چهره به چهره افراد خانواده و دوستان به هم، درجات آن ها را بالاتر می برد و ایجاد محبت می کند.
حجت الاسلام حیدری کاشانی خاطرنشان کرد: بیشترین دعای قرآنی حضرت علی(ع) در قنوت نماز، آیه 74 سوره مبارک فرقان بوده است؛ مقام «قرة العینی» در خانواده و رسیدن به مقام «امام المتقینی» از مهم ترین ویژگی هایی است که در این آیه به آن اشاره می شود./840/پ202/ج