باید با مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی را محقق کرد
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، رییس سابق کمیسیون برنامهوبودجه مجلس، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش که دولت به چه میزان در اجرای توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در کشور موفق بوده است، گفت: آنچه تاکنون در این راستا گام برداشتهشده در حد تمهید مقدمات است و کاری که باید درباره اقتصاد مقاومتی انجام بگیرد نیاز به کار بسیار وسیع و بزرگ دارد.
وی با تأکید بر اینکه در اجرای اقتصاد مقاومتی لازم است همه ملت بسیج شوند، بیان داشت: اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور با استفاده و بهکارگیری تمام ظرفیتها اعم از نیروی انسانی، منابع خدادادی، منابع مالی و استفاده از ظرفیتهای نخبگان کشور محقق میشود.
در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل کار جدی که در خور این شعار باشد صورت نگرفته
رییس سابق کمیسیون برنامهوبودجه مجلس در ادامه بابیان اینکه سرزمین ما دارای ظرفیتهای بسیار غنی است، ابراز کرد: آنچه از این ظرفیتها بهره میگیریم عشری از اعشار هم نیست ما به هر طرف که نگاه میکنیم میبینیم ظرفیتهای بالفعل استفادهنشده فراوان، ظرفیتهای بالقوه به فعل درنیامده نیز بسیار است.
حجتالاسلام مصباحی مقدم درباره اینکه نامگذاری شعار سال بر اساس اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، بوده اما کار جدی که درخور این شعار باشد انجام نگرفته است، گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی که در حرم مطهر رضوی داشتند ده راهکار را فهرست کردند که یکی از آنها این بود که صنعت کشور را که حدود 60 درصد آن خوابیده است به تحرک دربیاید و فعال شود اما آنچه امروز گزارش میشود و گامهایی که دولت در این راستا برداشته بسیار اندک و ناچیز است.
وی افزود: برای تحرک صنعت کشور لازم بود روی 7 هزار و پانصد صنعت متوسط و کوچک تمرکز شود و با رقم تزریق مالی که حدود 16 هزار میلیارد تومان صورت گرفت امکان بهکارگیری ده برابر این ظرفیت وجود داشت که اگر چنین میشد ما دیگر جوان بیکار نداشتیم درحالیکه هنوز ما شاهد نرخ بیکاری بالای 12 درصد هستیم.
رییس سابق کمیسیون برنامهوبودجه مجلس اضافه کرد: نرخ بیکاری 12 درصدی حاکی از عدم استفاده از ظرفیتهای موجود است امروز بسیاری از شهرکهای صنعتی ما خوابیده است و این نشان از آن دارد که هنوز به این خواسته رهبری پاسخ جدی داده نشده است.
اقدمی برای برنامه ریزی در بهره برداری از انرژی انجام نشده است
حجتالاسلام مصباحی مقدم با اشاره به دیگر خواسته رهبری که در زمینهٔ تحقق اقتصاد مقاومتی بود، تصریح کرد: یکی از خواستههای رهبر معظم رهبری این بود که ما نسبت به انرژی کشور تأمل بیشتری داشته باشیم و نسبت به چگونگی بهرهبرداری و بهرهوری انرژی برنامهریزی شود که در این زمینهٔ نیز گام جدی برداشته نشد.
وی ادامه داد: امروز ایران از جمله کشورهایی است که با شدت مصرف انرژی روبرو است، در کنترل انرژی نیاز به مدیریت فرهنگی، مدیریت اقتصادی و مدیریت بخش انرژی کشور دارد زیرا بافرهنگ سازی زمینه چگونگی مصرف انرژی و چگونگی بهرهبرداری از منابع انرژی در جامعه محقق میشود.
افزایش نقدینگی و عدم بهره مندی مردم از آن ناشی از ضعف مدیریت نظام بانکی است
رییس سابق کمیسیون برنامهوبودجه مجلس گفت: دیگر گامهایی که در تحقق اقتصاد مقاومتی لازم بود انجام شود استفاده از نقدینگی کشور بود، امروز نقدینگی کشور به بیش از یکمیلیون میلیارد تومان رسیده ولی مقداری که از این نقدینگی عظیم و حجیم استفادهشده طبق گزارش معاون اول رئیسجمهور در حد 16 هزار میلیارد تومان بوده و چه نسبتی میان 16 میلیارد تومان و یکمیلیون میلیارد تومان وجود دارد؟
حجتالاسلام مصباحی مقدم در پایان اضافه کرد: نقدینگی کشور ما در عرض سه سال و نیم گذشته به سه برابر افزایشیافته؛ ولی ملت از این افزایش نقدینگی بهرهمند نشدند این حکایت از ضعف مدیریت نظام بانکی و نظام پولی ما دارد به نظر بنده این ملت شایسته خدمت خیلی گستردهتری هستند و کار باید با مدیرت جهادی، عزمی قوی و با استفاده از ظرفیتهای ممکن باشد تا اقتصاد مقاومتی در کشور محقق شود./813/ 301/ص