خانواده علوی فاطمی؛ الگوی تکامل یافته رحمانیت
![حجت الاسلام محمد باقر حیدری کاشانی](/Original/1395/12/06/IMG19123053.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدباقر حیدری کاشانی، مدیر کانون مهدوی طلیعه ظهور عصر جمعه ششم اسفندماه، در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) به معرفی الگوهای تربیتی خانواده از منظر قرآن کریم پرداخت و افزود: به طور کلی چهار نوع الگوی خانوادگی مطرح است که عبارتند از خانواده های سرتاسر شیطانی، نیمه رحمانی ـ نیمه شیطانی، سرتاسر رحمانی و نیمه شیطانی ـ نیمه رحمانی.
وی با بیان اینکه از خانواده های سرتاسر شیطانی به نام خانواده های «ابولهبی» یاد می شود، عنوان کرد: در این الگو زن و مرد هر دو به جای اینکه عبادالرحمان باشند، در شمار بندگان شیطان اند؛ مرد آتشبیار فتنه های شیطانی و زن آتش بیار این معرکه است.
کارشناس مذهبی رسانه ملی بیان کرد: الگوی دیگر نیمه رحمانی ـ نیمه شیطانی که در آن مرد در شمار عبادالرحمان و زن در شمار بندگان شیطان قرار دارد، از آنها به خانواده های «نوحی ـ والعه ای» یاد می شود زیرا حضرت نوح از بنده های الهی و همسرش والعه در سپاه دشمنان خدای متعال بود.
حجت الاسلام حیدری کاشانی عنوان کرد: الگوی نیمه شیطانی ـ نیمه رحمانی که به «فرعونی ـ آسیه ای» مشهور است، در آن مرد در شمار بندگان شیطان و زن در شمار عبادالرحمان، مرد اهل هلاکت دنیا و آخرت و زن اهل نجات است.
مدیر کانون مهدوی طلیعه ظهور بیان کرد: نوع چهارم الگوی سرتاسر رحمانی است که خانواده های «ابراهیمی ـ هاجری» نامیده می شود، در چنین خانواده ای فرزندی چون اسماعیل تربیت می شود که فدایی دین است.
وی با اشاره اینکه زندگی حضرت آدم و حوا نخستین الگوی سرتاسر رحمانی است، خاطرنشان کرد: فرآیند تکامل خانواده رحمانی از حضرت آدم و حوا آغاز می شود و در خانواده علوی ـ فاطمی به اوج می رسد.
کارشناس مذهبی رسانه ملی عنوان کرد: 12 نمونه قرآنی از الگوی خانواده سرتاسر رحمانی معرفی شده که نخستین آن حضرت آدم و حوا بوده و الگوهای یوسفی، ابراهیمی، جضرت موسی، حضرت زکریا از دیگر مدل های سرتاسر رحمانی است.
وی با اشاره به اینکه الگوی یازدهم خانواده محمدی است، اظهار کرد: در قرآن کریم خدای متعال زوایای گوناگونی از زندگی نبی مکرم اسلام و حضرت خدیجه(س) همچنین رابطه پیامبر(ص) با سایر همسران ایشان را تبیین می کند.
حجت الاسلام حیدری کاشانی خاطرنشان کرد: تکامل یافته ترین خانواده رحمانی در تاریخ بشر الگوی «علوی ـ فاطمی» است که تمام ویژگی الگوهای 11 گانه رحمانی در قرآن را به طور جامع دربر دارد.
مدیر کانون مهدوی طلیعه ظهور افزود: این خانواده زیباترین و جامع ترین جلوه های بندگی خدای رحمان را در طول زندگی بشری به منصه ظهور رسانده اند که در سوره انسان، قدر، کوثر و دخان که با محور این خانواده و پنج تن آل عبا نازل شده است، به آنها پرداخته می شود./202/1308/ب1