انتقاد شدید پاپ فرانسیس از جنایات علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار
به گزارش خبرگزاری رسا، پاپ فرانسیس در سخنانی گفت: «روهینگیاها سالهاست در حال زجر کشیدن هستند و صرفاً به خاطر اینکه میخواستند مطابق با فرهنگ و مذهب اسلامی خود زندگی کنند، شکنجه یا کشته شدند.»
وی ادامه داد: «آنها از میانمار بیرون انداخته شدند و از جایی به جای دیگر آواره شدند زیرا هیچکس آنها را نمیخواهد ولی آنها انسانهای خوب و صلحطلبی هستند. آنها مسیحی نیستند اما انسانهای خوبی هستند. آنها برادران و خواهران ما هستند.»
رهبر کاتولیکهای جهان در حالی این اظهارات را مطرح کرد که سازمان ملل هفتۀ گذشته در گزارشی اعلام کرد نیروهای امنیتی میانمار در عملیات خود در شمال این کشور مرتکب کشتار جمعی و تجاوز گروهی شده و روستاها را به آتش کشیدهاند.
در گزارش سازمان ملل، شاهدان عینی تأیید کردند نیروهای دولتی میانمار در عملیات خود «به کشتار نوزادان، کودکان، زنان و افراد کهنسال پرداختهاند، به سوی مردم در حال فرار تیراندازی کردهاند و برخی روستاها را کاملاً به آتش کشیدهاند.»
آنها همچنین از «بازداشتهای جمعی، تجاوزها و خشونتهای جنسی سازمانیافته و گستردۀ» نیروهای میانماری خبر دادند.
به گفتۀ این شاهدان، نیروهای دولتی در این عملیات «غذاها و منابع غذایی را نیز عمداً از بین بردهاند.»
دو مقام بلندپایۀ سازمان ملل میگویند در عملیات نظامیان میانمار در شمال این کشور بیش از هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی کشته شدهاند.
در پی انتشار این گزارش، زید رعد الحسین، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر گفت: آن سانگ سوچی، رهبر حزب حاکم میانمار، وعده داده است تحقیقاتی دربارۀ این مسائل انجام شود.
میانمار که یک کشور عمدتاً بودایینشین است پیش از این تمامی اتهامهای مربوط به نقض حقوق مسلمانان در عملیات ارتش در شمال این کشور را رد کرده بود.
ارتش میانمار از اکتبر گذشته سرکوب نظامی در ولایت راخین را که اغلب ساکنان آن از مسلمانان روهینگیا هستند، آغاز کرده است.
پرس تی وی گزارش داد: این عملیات سرکوبگرانه بعد از حملهای در نهم اکتبر سال گذشتۀ میلادی به مرزبانان میانماری شروع شد؛ دولت میانمار این حمله را - که در آن 9 افسر پولیس کشته شدند - به روهینگیا نسبت داده است.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود از زمان شروع عملیات نیروهای دولتی میانمار تاکنون حدود 65 هزار روهینگیایی برای فرار از آزار و اذیت نیروهای امنیتی این کشور به بنگلادیش گریختهاند.
گفته میشود پاپ فرانسیس قرار است در همین راستا سفری به کشور بنگلادیش داشته باشد.
بیش از 1/3 میلیون نفر از جمعیت میانمار را مسلمانان روهینگیا تشکیل میدهند، اما دولت میانمار از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان خودداری میکند./982/ب103/د