۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۶
کد خبر: ۴۷۸۸۰۲
مدیرکل تبليغات اسلامي خراسان شمالي:

بدعت و خرافه در عزاداري ضربات جبران‌ناپذيري به مكتب تشيع می‌زند

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با تأکید بر برگزاری عزاداری سالم و بی‌پیرایه در ایام فاطمیه، گفت: بدعت و خرافه در عزاداری ائمه اطهار (ع) ضربات جبران‌ناپذیری را به مکتب تشیع وارد می‌کند.
حجت الاسلام خادمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، عصر امروز در نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی استان که با محوریت ایام فاطمیه برگزار شد، اظهار کرد: يكي از اعمالي كه موجب تقرب الهي شده و آثار و بركات فراواني دارد عزاداري مناسب و برگزاری شایسته مجالس سوگ ائمه اطهار (ع) است كه به اين وسيله شيعيان ارادت قلبي خود را به ائمه (ع) نشان می‌دهند.

وی اضافه كرد: بايد از ظرفيت عظيم عزاداري به‌عنوان نماد مبارزه با ظلم و ستم و کفر استفاده كرده و با بیان مصائب و سختی‌های ائمه (ع) به‌ویژه حضرت فاطمه زهرا (س) در حفظ و حراست از اسلام ناب محمدي تلاش كنيم.

حجت‌الاسلام خادمی که دبیر ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی استان خراسان شمالی هم هست، تأکید کرد که باید هدف از برگزاري عزاداري دهه فاطميه درك اصل فلسفه و پيام عزاداري باشد.

وی تصریح کرد: مردم و هیئات مذهبی بايد در مراسم ايام فاطميه و عزاداري حضرت فاطمه زهرا (س) از رفتارهای بدعت‌آمیز و خرافي اجتناب كرده و درگير تمثيل و مسائل حاشیه‌ای نشوند.

حجت‌الاسلام خادمی خاطرنشان کرد: برگزاري مراسم عزاداري حضرت زهرا (س) بايد به‌دوراز رفتارهاي خرافي و نيت‌ها و جهت‌گیری‌های خاص و تفرقه‌افکن باشد تا اصل فلسفه و پيام عزاداري فاطمیه در جامعه تبيين شود.

وي ادامه داد: به‌طور يقين در نيت پاك عزاداران ائمه (ع) هيچ شكي نيست؛ اما گاهي به دليل ناآگاهي مردم، مراسم عزاداري با خرافات‌ و امور ناصحيحي‌ از فرهنگ عمومی‌ آميخته می‌شود كه اصل فلسفه عزاداري را زير سؤال می‌برد.

حجت‌الاسلام خادمي با اشاره به اينكه انجام دادن برخي رفتارها با اصل فلسفه عزاداري مغاير است، تصريح كرد: گاهي عزاداران با تقدس دادن به علامت‌ها و حاجت طلبي و با انجام‌ ‌ بعضي‌ رفتارها مثل‌ نواختن‌ شيپور، اجراي‌ آهنگ‌هاي‌ مبتذل و قمه‌زنی‌ كه‌ مبناي‌ ديني‌ ندارد، پيام و اصل هدف عزاداري را از بين می‌برند.

وي خاطرنشان كرد: قطعاً اين افراد با اين رفتارها علاوه بر اينكه به خود آسيب روحي و جسمي می‌زنند دين اسلام را هم به‌عنوان دين خشونت و خرافات معرفي كرده و به اين طريق ضربه جبران‌ناپذیری بر مكتب تشيع وارد می‌کنند.

حجت‌الاسلام خادمي اظهار داشت: نوع عملكرد و شيوه نامطلوب اجرايي بعضي از مراسم‌هایی كه با نيت عزاداري ايام فاطميه برگزار می‌شود به دلیل ضعف دانش و بينش گردانندگان مجالس، گاهي خلاف عرف و نيت عزاداري است.

وي يادآور شد: به‌طور مثال انجام اقداماتی که منجر به آزار و اذیت‌‌ ديگران می‌شود‌، صداي بلند ‌بلندگوها، بسته‌ شدن‌ خیابان‌ها و استفاده‌ از آهنگ‌های نوظهور و اشعار و موسیقی‌‌ كه‌ در شأن‌ عزاداران حضرت زهرا (س) نيست‌ و بيشتر به خاطر چشم و هم‌چشمی برگزار می‌شود، نمونه‌ای از عملکردهای نادرست است كه‌ اگر زياد تكرار شود ممكن‌ است‌ افرادي‌ را از دين اسلام منزجر كند./202/9314/ب1

ارسال نظرات