حماس اخبار منتشر شده درباره مذاکره بر سر مبادله اسرا را تکذیب کرد
به گزارش خبرگزاری رسا، موسی ابو مرزوق در گفت وگو با پایگاه خبری "شهاب" وابسته به جنبش حماس تصریح کرد که مساله عقد قرارداد مبادله اسرای جدید در هیچ کدام از دیدارها با مسوولان مصری مطرح نشده است و در حال حاضر در دستور کار ما قرار ندارد و آغاز این گفت و گوها به عمل رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در قالب مبادله شالیت (مبادله وفاداری به آزادگان) بستگی دارد.
ابو مرزوق تصریح کرد که «وقتی توافقات قدیمی به دست آمده در جریان مبادله شالیت رعایت نشده است، امضای توافقات جدید معنایی ندارد؛ لذا، تا زمانی که رژیم صهیونیستی به تعهدات خود عمل نکند، حماس هیچ تحرکی در زمینه مبادله اسرا نخواهد داشت.»
ابو مرزوق این پیام را به خانواده های نظامی صهیونیست اسیر در غزه ارسال کرد که «ما چه با اسرا و چه با اجساد اسرا کاملا بر اساس اصول انسانی رفتار کرده ایم، اما شما باید دولت هایتان را مجبور به دست برداشتن از جنگ های بیهوده کنید تا به اسرا و اجساد کشته هایتان دست پیدا کنید.»
وی افزود:«شما باید دولت هایتان را تحت فشار قرار دهید تا کار کنند. همگان می دانند که رژیم صهیونیستی ر فتار غیر انسانی و مغایر حقوق با اسرای فلسطینی دارد و شما باید دولت هایتان را تحت فشار قرار دهید تا نحوه تعامل شان با اسرا و اجساد آنها را اصلاح کنند.»
این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تصمیمات کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی درباره پرونده اسرا را "صوری" خواند و تصریح کرد که این رژیم با تمامی ابزارهای خود سعی کرد اجساد نظامیان کشته شده خود در غزه را بازپس گیرد، اما نتوانست کاری از پیش ببرد و در نتیجه این مصوبه کنست تکرار مکررات و بی معنا است و تا زمانی که توافق غیر مستقیمی درباره مبادله اسرا و اجساد آنها به دست نیاید، نمی توان هیچ کاری کرد.
این در حالی است که دولت صهیونیستی اخیرا هیاتی وزارتی برای بررسی مساله اسرا و نظامیان ناپدید شده تشکیل داده است و سعی دارد با اعمال فشار علیه حماس زمینه آزادی 4 نظامی اسیر صهیونیستی را فراهم کند.
موسی ابو مرزوق در بخش دیگری از سخنان خود به بحران برق اشاره کرد و گفت حماس تلاش های زیادی برای حل این بحران انجام داده و راهکارهای متعددی ارائه کرده است، اما تشکیلات خودگردان به بهانه مسائل حاکمیتی جلوی اجرای این طرح ها را می گیرد.
وی افزود بانک اسلامی توسعه 100 میلیون دلار برای فعالیت نیروگاه برق غزه اختصاص داده بود، اما تشکیلات خودگردان با این مساله مخالفت کرد. علاوه بر این، ترکیه در راستای تلاش های خود برای حل مشکلات نوار غزه، مبالغ مالی هنگفتی برای حل بحران برق اختصاص داد که از جمله آنها می توان به ضمانت های ارائه شده به بانک ها از طریق شرکت های ترک اشاره کرد که در فلسطین اشغالی فعالیت دارند، اما تشکیلات خودگردان جلوی اجرایی شدن این طرح ها را هم گرفت.
ابو مرزوق تاکید کرد که قطر هم وعده هایی در زمینه احداث خط لوله گاز و احیای نیروگاه برق غزه و نیز احداث خط 161 داده بود، اما باز این طرح های پیشنهادی به سد بزرگی به نام کارشکنی های تشکیلات خودگردان برخورد کرد که به بهانه حاکمیت و عدم دخالت در امور نوار غزه اجازه اجرای این طرح ها را نمی دهد و هیچ کس نمی تواند به هر مساله ای که به نوار غزه ارتباط داشته باشد، نزدیک شود.
به نوشته مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این عضو دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که برخی طرف های بین المللی از تمایل امارات برای حل مشکل برق غزه خبر داده بودند، اما این مساله نیز با اعتراض شدید مقامات رام الله به بهانه دخالت بدون اجازه در امور فلسطین مواجه شد.
وی افزود: تشکیلات رام الله با طرح های مربوط به احداث منطقه صنعتی و بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت می کند و در این شرایط، بحران برق غزه در سایه افزایش جمعیت این منطقه و افزایش حجم برق مصرفی آنها، روز به روز وخیم تر می شود، اما تشکیلات خودگردان هیچ تلاشی برای حل این مشکل نمی کند، بلکه بر عکس مالیات های سنگینی را بر روی مواد سوختی مورد نیاز نیروگاه برق غزه وضع کرده است تا خزانه خود در رام الله را پر کند./982/ب102/د