ناتوانی «بن سلمان» در حل مشکلات عربستان
به گزارش خبرگزاری رسا، اندیشکده آمریکایی «فارن افرز» در تحلیلی به بررسی سیاست های «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی پرداخته است.
به نوشته تسنیم، «فارن افرز» در این تحلیل خود تاکید می کند: محمد بن سلمان که 31 سال از عمرش می گذرد، در آغاز حیات سیاسی اش و در برهه کنونی با سخت ترین مشکلات مواجه است. وی همواره تلاش می کند تا تغییرات گستردهای در عربستان ایجاد کند اما هر چیز را با سادگی تمامی محک می زند. اقدامات زودهنگامی که وی در پیش گرفته است،
شامل کاهش حمایت از افزایش مالیات ها می شود. محمد بن سلمان در صدد است تا فرهنگ شایسته سالاری را در بروکراسی بی نتیجه عربستان اعمال کند و فضا را برای ایفای نقش پررنگ بخش خصوصی در اقتصاد این کشور فراهم کند.
با وجود اینکه محمد بن سلمان نفر سوم در عرصه قدرت در عربستان محسوب می شود، وی بر نفت، صندوق توسعه ملی، امور اقتصادی و وزارت دفاع به صورت کامل کنترل دارد. این شاهزاده سعودی تمامی این مناصب را پس از آغاز دوران پادشاهی پدرش ملک سلمان در ژانویه سال 2015 میلادی به دست آورد.
روند اقدامات بن سلمان به نحوی پیش می رود که نشان می دهد برنامه اقتصادی وی برای سال 2030 میلادی محقق نخواهد شد و همچنین سیاست وی در حوزه دفاعی نیز در ماه های اخیر هزینه های سنگینی برای عربستان تراشیده است. تجاوز سعودی ها به یمن که تحت نظارت محمد بن سلمان انجام می شود، در دستیابی به اهداف راهبردی تعیین شده ناکام مانده است و موجب بروز فاجعه انسانی در یمن شده است. سعودی ها همچنین دقیقا نمی دانند چگونه این جنگ را به پایان ببرند.
موضوع دیگری که شمار زیادی از آمریکایی ها و سعودی ها را به خود مشغول کرده است، تغییر رتبه ها و مقامات در میان خاندان سعودی ها است. گمانه زنی های بسیاری در واشنگتن مطرح شده است مبنی بر اینکه محمد بن سلمان برای کنار راندن پسرعمویش «محمد بن نایف» تلاش می کند. همچنین فرقه گرایی نیز در این کشور وجود دارد و این حالت برای نظام سیاسی سعودی ها منحصر به فرد است اما از طرفی از نوعی نیست که منجر به کشتار داخلی در عربستان شود.
یکی دیگر از نگرانی ها درباره محمد بن سلمان، حرکت سریع وی در زمینه های اقتصادی و فرهنگی است که موجب عصبانی شدن رژیم قدیم عربستان شده است. همچنیناین موضوع نشانگر حجم بالای چالش های اقتصادی و اجتماعی سعودی ها است که نیازمند برخی تغییرات است و این تغییرات بلاشک به درجه ای از عدم ثبات منجر خواهد شد./982/ب102/د