۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
کد خبر: ۴۶۹۰۵۱

ادبیات عرب از منظر اهل بیت به چاپ دوم رسید

کتاب ادبیات عرب از منظر اهل بیت علیهم السلام به قلم سیدحسن سجادی دره صوفی از سوی مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی صلی الله علیه و آله و سلم منتشر شده است.
ادبیات عرب از منظر اهل بیت علهیم السلام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،  کتاب ادبیات عرب از منظر اهل بیت علیهم السلام که به قلم سیدحسن سجادی دره صوفی و از سوی مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی صلی الله علیه و آله تدوین، منتشر و روانه بازار نشر شده است، به چاپ دوم رسید.

تردیدی نیست که دانش ادبیات در فهم و درک مفاهیم و واژگان قرآنی و روایات از جایگاه ویژه برخوردار است، بدین دلیل روایات متعددی درباره اهمیت و ضرورت این علم از پیشوایان معصوم علیهم السلام وارد شده و به واسطه این دانش تاکنون کتاب ها و شرح های زیادی در فریقین در شاخه های اصلی و فرعی از سوی اشخاص یا مؤسسات نوشته شده است.

دانشوران پیشین بهره های قابل توجهی از این دانش برده اند و در راستای تفسیر و توضیح واژگان و جملات قرآن، نهج البلاغه و روایات اسلامی آثار گرانسنگی از خویش به یادگار گذاشته اند که امروزه برای نسل جدید و مراکز علمی و پژوهشی منابع و مصادر قابل اعتماد و استدلال هستند.

کتاب ادبیات عرب از منظر اهل بیت علیهم السلام در پنج فصل کلیات، فصاحت و بلاغت در کلام اهل بیت علیهم السلام، علوم اعراب و نحو، شعر و حوزه های مورد بررسی و پاسخ به شبهات به رشته تحریر در آمده است.

فصل اول در سه بخش مباحث تحول معنای کلمه ادب در قرون مختلف، نقش کاربردی خط از نگاه ائمه علیهم السلام و تسلط اهل بیت به همه زبان های عالم را مورد بررسی قرار می دهد و دیدگاه شافعی و دیدگاه ابوحنیفی را نیز در این زمینه مطرح می کند.

تعریف فصاحت، فصاحت قرآن و ضرورت آن برای هر پیامبر و جانشین او، فصاحت ملکه است یا اکتساب، فصاحت امر برگزیده، نقش زبان عربی در قرائت نماز، فصیح و غریب، فصاحت و ادبیات، معرفت رسول اکرم به لهجه های عربی، خصایص الفاظ نبوی و سر اعجاز و فصاحت آن، زبان، هنری بزرگ و کارگشایی ارزشمند در فصل دوم ارائه می شوند.

نقش کاربردی اعراب و نحو از منظر اهل بیت علیهم السلام، نقش کاربردی نحو از منظر اهل بیت، اشکال احمد امین مصری از منظر فریقین، رد تحلیل های غیرعلمی، طریقت علم نحو، کاربرد دانش ادب در زمان اهل بیت علیهم السلام و رعایت قواعد ادبی از منظر فقها از مطالب فصل سوم است.

دانش پژوهان در فصل چهارم این کتاب با تعریف شعر آشنا می شوند و  شعر را از منظر قرآن برای پاسخ به شبهات قرآنی در حوزه شعر فرا می گیرند و شرط شعر و شاعری در اسلام، جایگاه شعر در میان اخبار، جایگاه شاعر و شعر از منظر فقها می آموزند.

فصل پنجم اثر در تلاش است به شبهات موجود با عنوان «فساد معنا، نتیجه رعایت نکردن قواعد علم ادب» در چهار موضوع کلمه لا اله الا الله، مرجع ضمیر در انا انزلناه کجاست، ذیل خطبه شقشقیه مراد از حسنان چیست و قرآن و اشتباه نحوی، پاسخ دهد.

چاپ دوم کتاب ادبیات عرب از منظر اهل بیت علیهم السلام به قلم سیدحسن سجادی دره صوفی در 469 صفحه، شمارگان 300 نسخه و به قیمت 22 هزار تومان به تازگی از سوی مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی صلی الله علیه و آله منتشر شده است./920/ن602/ق

ارسال نظرات