امتناع شرکتهای فناوری از همکاری با ترامپ برای نظارت بر مسلمانان
به گزارش خبرگزاری رسا، بیش از 200 کارمند شرکتهای برجسته فناوری از جمله شرکتهای آلفابت، توییتر و سِیلزفُرس روز سهشنبه اعلام کردند با دولت دونالد ترامپ –رییسجمهور منتخب آمریکا- برای ردیابی کاربران براساس دین آنها همکاری نمیکنند. این شرکتها همچنین از مشارکت در اخراج دستهجمعی مهاجران نیز امتناع میکنند.
این افراد یک بیانیه را در وبسایتی منتشر کردند که در آن وعدههای ترامپ با «هولوکاست» و بازداشت دستهجمعی ژاپنیها در آمریکا (جنگ جهانی دوم) مقایسه شده است. این کارمندان وعدههای انتخاباتی ترامپ را رد میکنند.
این نامه اعتراضی با 60 امضا منتشر شد؛ اما در طول یک ساعت تعداد امضاها سه برابر شد.
در این نامه آمده است: «ما در کنار مسلمانان آمریکا، مهاجران و تمام کسانی که زندگی آنها از سوی دولت جدید تهدید میشود، ایستادهایم. ما در ساخت یک پایگاه داده براساس اعتقادات مذهبی مردم همکاری نمیکنیم. همچنین در اخراج دستهجمعی افرادی که از نظر دولت ناخوشآیند هستند، مشارکت نمیکنیم».
دونالد ترامپ در زمان برگزاری کمپینهای انتخاباتیاش بر سر مسائلی همچون مهاجرت، نظارت دولت و رمزگذاری دادهها با دره سیلیکون (شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکتهای مطرح انفورماتیک جهان در آن است) تنشهایی داشت. پیروزی وی در انتخابات 2016 آمریکا نگرانی این شرکتها در خصوص وعدههای ترامپ را در پی داشته است.
به نوشته باشگاه خبرنگاران، ترامپ در هفتههای اخیر اعلام کرد قصد دارد افرادی را برای سمتهای مهمی استخدام کند که به گسترش برنامههای نظارتی کمک کنند. این موضوع به دغدغه و نگرانی شرکتهای فناوری دامن زده است.
چندین نفر از رؤسای شرکتهای بزرگ فناوری قرار است با گروه انتقال قدرت ترامپ دیدار کنند. لری پیج –مدیر عامل الفابت، تیم کوک –مدیر شرکت اپل، شریل سندبرگ- مدیر ارشد عملیاتی فیسبوک، جف بزوس –مدیر آمازون.کام، سفرا کتز –مدیر عامل شرکت اوراکل، در میان کسانی هستند که در این نشست شرکت میکنند.
گروه انتقال قدرت ترامپ هنوز درباره این نامه اظهارنظری نکرده است./982/ب102/د