2.2 میلیون کودک یمنی دچار سوءتغذیه حاد هستند
به گزارش خبرگزاری رسا، سازمان یونیسف با انتشار بیانیهای اعلام کرد در حال حاضر دستکم 462 هزار کودک یمنی از سوءتغذیۀ خیلی شدید (اساِیاِم) رنج میبرند که این عدد حدود 200 برابر نسبت به سال 2014 افزایش داشته است.
بر اساس گزارش یونیسف 1 میلیون و 700 هزار کودک یمنی دیگر نیز دچار سوءتغذیۀ حاد نسبی هستند.
در بیانیۀ این سازمان آمده ست که وضعیت کودکانِ دچار سوءتغذیه در استانهایی مانند الحدیده، صعده، تعز، حجه و لحج از نقاط دیگر این کشور فقیر عربی بدتر است.
این پنج استان دارای بالاترین آمار کودکان مبتلابه سوءتغذیۀ خیلی شدید هستند.
دکتر مریتکسل رلانو، نمایندۀ یونیسف در یمن، دراینباره گفت: «سوءتغذیه در یمن همیشه زیاد و رو به افزایش است. وضعیت سلامتی کودکان در فقیرترین کشورِ خاورمیانه هرگز به میزانی که اکنون دچار آن هستند، فاجعهبار نبوده است.»
رلانو افزود: «خشونت و درگیری دستاوردهای قابلتوجهی را که در دهۀ گذشته در مورد سلامت و تغذیۀ کودکان یمنی بهدستآمده بود، معکوس کرده است. بیماریهایی مانند وبا و سرخک شیوع یافتهاند و با توجه به اینکه میزان مراکز درمانیِ فعال اندک است، شیوع این بیماریها موجب تلفات سنگین در میان کودکان شده است.»
نمایندۀ یونیسف در یمن همچنین گفت: «ما از همۀ احزاب درگیر در جنگ میخواهیم دسترسی بدون مانع ما به کودکان نیازمند در سراسر کشور را ممکن سازند تا بتوانیم منابع تغذیه را به آنها ارائه داده، کودکان دچار سوءتغذیه را درمان کرده و خدمات بهداشتی یمن را تقویت کنیم.»
به نوشته پرس تی وی، یونیسف پیشتر در تاریخ 18 آبان با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود جنگ عربستان علیه یمن، 370 هزار کودک را در معرض خطر سوءتغذیه شدید قرار داده است.
رژیم آل سعود، حملات هوایی مرگبار خود به یمن رااز اوایل فروردین سال گذشته با هدف بازگرداندن قدرت به عبدربه منصورهادی، رییسجمهور مستعفی یمن و تضعیف جنبش مردمی انصارالله آغاز کرد. بر اساس اعلام منابع یمنی در جریان تجاوز رژیم عربستان به همسایۀ جنوبی خود تاکنون بیش از 11 هزار و 400 یمنی که بیشترشان غیرنظامی بودند، کشتهشدهاند.
این حملات که بعضاً در آنها از تسلیحات ممنوعه همچون بمبهای خوشهای استفاده میشود، کشور فقیر یمن را با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی و درنتیجه، شیوع بیماریهای متعدد مواجه کرده است./982/ب102/د