۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۶۵۷۲۷
تفسیر سوره احزاب(16)

انبیا حقیقت گناه و طاعت را می دانند

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) در سال های پیش و مقام معظم رهبری امروزه، تاکیدشان این است که دشمنان اسلام به هیچ وجه با عقب نشینی کامل ما از مواضع و تن دادن به آنچه که آنها می گویند دست برنمی دارند، اظهار داشت: ما شیعیان و مسلمانان باید بر مواضع خود پافشاری کنیم.
حجت الاسلام رئیسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان و تولیت آستان قدس رضوی در شانزدهمین جلسه از تفسیر سوره احزاب در حرم مطهر رضوی به مبارزه پیامبر گرامی اسلام با سنتهای غلط و اخلاق جاهلی به جای عمل به دستورات اسلام اشاره کرد و افزود: توجه به این سنت ها و باورهای جاهلی در زمان پیامبر بین مردم رسم بود.

وی در ادامه به آیه 37 سوره احزاب که مربوط به ازدواج «زینب بنت جحش» از نوادگان عبدالمطلب(ع) با «زید بن حارث»، فرزندخوانده پیامبر(ص) که یک برده بود، اشاره کرد و افزود: در آن زمان رسم بود که فرزند خوانده را در حکم فرزند می دانستند و حال اینکه فرزند خوانده، فرزند نیست.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که احکام فرزند خوانده و هر آنچه که مربوط به فرزند هست نسبت به فرزند خوانده نیست، ادامه داد: مطلقه فرزند خوانده را می توان باهاش ازدواج کرد بر خلاف فرزند.

رهبران الهی، با شجاعت و قاطعیت نگذارند سنت های غلط به سنت های صحیح در بیاید

وی با اشاره به این که در آن زمان بد بود که پیغمبر زن یک برده را بگیرد و می گفتند شان و جایگاه پیامبر این را ایجاب نمی کند، ادامه داد: رهبران الهی باید آداب و رسوم غلط، اخلاق، افکار و اندیشه های غلط را بشکنند و در مقابل بدگویی ها جا نخورند و با شجاعت و قاطعیت نگذارند سنت های غلط به سنت های صحیح در بیاید و جامعه به آن عادت کند.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار داشت: این دستوری برای همه رهبران الهی، مدیران و دست اندرکاران است که آنچه که سبب جلب رضای خداوند است را عمل کنند که این یک اصل است.

وی با اشاره به این که امام خمینی (ره) در سال های پیش و مقام معظم رهبری امروزه، تاکیدشان این است که دشمنان اسلام به هیچ وجه با عقب نشینی کامل ما از مواضع و تن دادن به آنچه که آنها می گویند دست برنمی دارند، تاکید کرد: ما شیعیان و مسلمانان باید بر مواضع خود پافشاری کنیم که آن مواضع، مواضع الهی و خواست خداست.

عدم ترویج سنت های غلط، سبب استقلال، مصلحت و مصالح عمومی مردم است

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که وجود مقدس پیامبر اکرم (ص)  نگذاشت که سنت های غلط و اخلاق جاهلی در جامعه رواج پیدا کند، بیان داشت: آنچه که سبب استقلال، مصلحت و مصالح عمومی مردم است عدم ترویج سنت های غلط و اخلاق جاهلی است.

وی با اشاره به این که یکی از کارهای مهم پیشینیان و پیامبران عظیم الشان قبل از رسول گرامی اسلام، این بوده است که  نگذاشتند سنت ها  و باورهای غلط در بین مردم پا بگیرد و در مقابل این سنت های غلط، صف شکنی کردن کار سخت و آسانی نبود، ادامه داد: امر ذات حضرت حق تعالی روی برنامه با حساب و با دقت است که باید این امر پروردگار اجرایی گردد.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به اصل عصمت انبیاء و اینکه چند نکته در مورد عصمت انبیاء مورد توجه است، اشاره کرد و ابراز داشت: انبیاء معصوم هستند و این بدین معناست که گناه در کشور وجودشان راه ندارد و عصمت پیامبر ناشی از علم اوست که حقیقت گناه که سوختن در آتش است را می داند.

وی با بیان این که عصمت نبی ناشی از علم او به همه زوایای عالم است و نبی حقیقت گناه و طاعت را می داند و دست به گناه نمی زند چون حقیقت معصیت برای او روشن است، ادامه داد: وقتی انسان حقیقت گناه و حقیقت نافرمانی در مقابل حضرت حق را بداند، هیچ وقت حاضر نیست کوچکترین کجی در وجود خودش راه بدهد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه با بیان حدیث امام صادق (ع) که می فرمایند: «النّاسُ مَعادِنُ كمَعادِنِ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ ؛ فمَن كانَ لَهُ في الجاهِلِيَّةِ أصلٌ فلَهُ في الإسلامِ أصلٌ» گفت: خداوند گنج ها و گنجینه های از طلاو نقره را  در وجود انسان قرار داده است و اگر انسان بداند و توجه کند که چه گنجینه ارزشمندی در درونش هست می تواند خودش را از ملائک هم بالاتر ببرد.

وی تصریح کرد: انسان می تواند با ذخائری که خداوند در درون او قرار داده است با عمل به باید و نباید های خداوند، خودش را طلایی بسازد که هیچ کوره ای و آتشی نتواند او را از جایگاه طلابودن پایین بیاورد.

ترس و خشیت از خداوند، یکی از شروط مهم برای امر تبلیغ

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با اشاره به آیه 39 سوره احزاب« الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا» گفت:  تبلیغ در اینجا توام با رسالت است و آنچه که خداوند بر پیغمبر اکرم به وسیله انذار، تبشیر،  موعظه وبیان بایدها و نبایدها نازل کرده است، این بوده است که انسان ها را هدایت کند.

وی با بیان این که شرط مهم انجام این رسالت و تبلیغ، خشیت و ترس از خداوند و نه از غیر خداوند است، ادامه داد: بین خوف و خشیت فرق است، اگر چه هر دو به معنای ترس است اما خشیت بدین معناست که انسان هیچ چیزی غیر از خدا را تاثیر گذار نداند که اگر به این نقطه برسد هر چه در عالم هست ناشی از قدرت و مشیت حق تعالی است.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه با اشاره به این که کسانی که رسالت خداوند را تبلیغ می کنند آمرین به معروف و ناهیان از منکر هستند، بیان داشت: در امر به معروف و نهی از منکر زحمت است و در روایتی از آمرین به معروف، خلیفه الله و خلیفه رسوله نیز تعبیر شده است.

وی در پایان تداوم در تبلیغ، تقوای در عمل، ترس از خداوند و توکل بر خداوند را از شروط موفقیت تبلیغ برای مبلغان دانست و تاکید کرد: لازمه تبلیغ و رسالت حوزویان، شجاعت و شهامت است/859/پ201/ج

ارسال نظرات