معرفی برگزیدگان جایزه کتاب «اسلام و ایران»
به گزارش خبرگزاری رسا، همزمان با نمایشگاه کتاب «نان فیکشن»، معرفی برگزیدگان جایزه منطقهای کتاب سال «اسلام و ایران» برای نخستینبار با هدف شناسایی و معرفی آثار علمی ارزشمند در دو رشته مطالعات اسلامی و ایرانی، روز پنجشنبه (۱۱ آذرماه) با حضور مقامات علمی و فرهنگی ایران و روسیه به همت رایزنی فرهنگی كشورمان در کتابخانه ادبیات خارجی (رودامینو) مسکو برگزار شد.
در این مراسم سنایی، سفیر ایران در فدراسیون روسیه به توسعه روابط همه جانبه ایران و روسیه اشاره كرد و توسعه روابط فرهنگی را مورد تأکید قرار داد.
وی در ادامه، برگزاری نخستین جایزه کتاب سال در منطقه روسزبان را به عنوان یکی از برنامههای بنیادین برای معرفی بهترین آثار در حوزه اسلام و ایران برشمرد و گفت: ادامه این فعالیت در سالهای آتی میتواند نویسندگان و آثار بیشتری را در این برنامه مشارکت دهد.
از دیگر سخنرانان این مراسم، اعوانی، رییس انجمن فلسفه، جلیسه، رییس خانه کتاب، ایگورمانوخین، رییس دانشگاه زبانشناسی مسکو و علی اکبراف، معاون انستیتو شرقشناسی روسیه و دبیر برگزاری جایزه کتاب بودند.
پس از آن، جوایز برگزیدگان اول تا سوم در دو بخش «اسلام و ایران» به ترتیب به ایوانف آ. آ. کتاب مسی و برنزی (برنجی) ساخت ایران در نیمه دوم قرن چهاردهم، آداماوا، آ. ت. کتاب چشمانداز ایران پیسِتسکی از انزلی تا تهران و ام. گ. کاظیموف از باکو (آذربایجان) ترجمه کتاب رازی، نجمالدین. مرصاد العباد در بخش اسلام و همچنین، مومینوف، آ. ک از آلماتی (قزاقستان) کتاب مذهب حنفی و تاریخچه آن در آسیای مرکزی، تانِیوا- سلامتشایوا لولا ظریفونا. فواید الفواد (۱۳۲۲-۱۳۰۸) سخنان (ملفوضات) شیخ چشتیه نظامالدین اولیاء، مرید حقیقی شاعر مشهور پارسیگوی هند، امیر حسن دهلوی و یانیس اشوتس از انگلستان ترجمه کتاب قونوی، صدرالدین. مفتاح الغیب در بخش ایران اهدا شد.
بنابر اعلام این خبر، این جایزه شامل سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح در منطقه روسزبان است و موضوعات در رشته مطالعات اسلامی شامل معارف اسلامی، تاریخ اسلام، پیامبر اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآنپژوهی و تفسیر، فقه و حقوق، علم کلام و فلسفه را در بر میگیرد. در رشته مطالعات ایرانی نیز، موضوعات این جایزه شامل زبان و زبانشناسی ایرانی، مردمشناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و مطالعات ایران امروز بود.
یک گروه از برجستهترین اسلامشناسان روسیه تحت سرپرستی پرزوروف، اسلامشناس شهیر و عضو آکادمی علوم روسیه داوری آثار اسلام شناسی و یک گروه از برجستهترین ایرانشناسان روسیه با سرپرستی میخاییل ناومکین، عضو آکادمی علوم روسیه ارزیابی و داوری آثار واصله به دبیرخانه را به عهده داشتند.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با همکاری دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، مؤسسه خانه کتاب ایران، بنیاد بینالمللی ایرانشناسی - مسکو، بنیاد مطالعات اسلامی- مسکو، انستیتو اطلاعات علوم اجتماعی آکادمی علوم فدراسیون روسیه، انستیتو شرقشناسی آکادمی علوم فدراسیون روسیه جایزه منطقهای کتاب سال اسلام و ایران در حوزه روسزبان را برگزار کردند./982/ب102/د