۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۴
کد خبر: ۴۶۴۶۸۱
در حمایت از مسلمانان روهینگیا؛

مالزی خواستار بررسی لغو عضویت میانمار در آ.سه.آن شد

یک وزیر ارشد مالزی، گفت عضویت میانمار در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن به دلیل 'پاکسازی قومی' اقلیت مسلمان روهینگیا باید بررسی شود.
مسلمانان میانمار


به گزارش خبرگزاری رسا، 'خیری جمال الدین' وزیر ورزش و جوانان مالزی، گفت که 'اصل عدم مداخله کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق در امور داخلی یکدیگر در زمینه چنین خشونت هایی باطل است و خواستار ورود برای لغو عضویت میانمار از آ.سه.آن شد.

ارتش میانمار سرکوب خونین مسلمانان روهینگیا را در ایالت راخین آغاز کرده و ضمن کشتن صدها روهینگیایی، هزاران نفر از آنها را روانه مرزهای بنگلادش کرده است. ادعاهای هولناکی در مورد تجاوز جنسی گروهی، شکنجه و قتل روهینگیایی ها به دست نیروهای امنیتی میانمار نیز منتشر شده است.

پیش از این 'سید حمید البار' وزیر امور خارجه اسبق مالزی و نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در میانمار در واکنش به خواسته مقامات مالزی مبنی بر قطع روابط با میانمار گفته بود که این اقدام در حال حاضر خردمندانه نیست.

وی به دولت مالزی پیشنهاد کرده بود با فراخواندن کمیسیونر عالی میانمار در این کشور در مورد اقداماتی که می تواند به سرکوب مسلمانان روهینگیا پایان دهد، بحث و گفت وگو شود.

حال به نوشته روز پنجشنبه تارنمای خبری 'مالزی آزاد امروز'، این وزیر مالزیایی در اجلاس سالانه حزب حاکم 'آمنو' گفته است: ما خواهان بررسی عضویت میانمار در آ.سه.آن هستیم.

وی گفت در زمانی که پاکسازی قومی در مقیاس بزرگ در یک کشور عضو آ.سه.آن وجود دارد، اصل عدم دخالت باطل است.

یک فیلم از شرایطی که روهینگیایی ها با آن مواجه شده اند نیز در سخنرانی وزیر مالزیایی پخش شد.

خیری گفت: اجازه بدهید ما دست خود را در نماز به سمت خدا برای نجات مردم روهینگیا از بی عدالتی بالا ببریم.

به نوشته ایرنا، مساله کشتار مسلمانان روهینگیا که به نوعی پاکسازی نژادی محسوب می شود، در هفته های گذشته بیش از پیش مورد توجه مسلمانان منطقه و تشکل های غیردولتی قرار گرفته و برخی دولت های منطقه با انجام اقداماتی از قبیل احضار سفیر میانمار و یا تصمیم به دیدار با مقامات این کشور سعی در پایان دادن به شرایط استان راخین دارند.

در اندونزی و تایلند نیز تجمعاتی برگزار شد و احتمال بمب گذاری در سفارت میانمار در اندونزی باعث شد 'آنگ سان سوچی' وزیر امور خارجه میانمار سفرش را به جاکارتا لغو کند.

دولت میانمار اتهام خشونت علیه روهینگیایی ها را رد می کند و مدعی است: ارتش 'تروریست هایی' را که پشت حملات ماه گذشته به ایستگاه های پلیس هستند، شکار می کند.

کوالالامپور جمعه گذشته پس از آیین نمار جمعه شاهد تجمع 500 مالزیایی و روهینگیایی مقابل سفارت میانمار بود.

کابینه مالزی نیز در بیانیه غیر منتظره ای در برابر یک عضو دیگر آ.سه.آن، خشونت های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده است، در حالی که 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر قرار است روز یکشنبه در یک تظاهرات در اعتراض به خشونت ها در میانمار شرکت کند./982/ب102/د

ارسال نظرات