۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۴۶۳۳۳۵

افزایش نگرانی های منطقه ای و جهانی از وضعیت مسلمانان میانمار

وقوع حوادث اخیر در شمال استان راخین میانمار که بار دیگر مسلمانان این منطقه را هدف خشونت های دولتی قرار داد، باعث افزایش نگرانی کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا و جهان نسبت به آنچه در این کشور می گذرد، شد.
میانمار


به گزارش خبرگزاری رسا، مردم مسلمان مالزی که هفته گذشته پس از نماز جمعه به همراه برخی از میانماری های مقیم این کشور با تجمع مقابل سفارت میانمار در کوالالامپور اعتراض خود را نسبت سیاست های دولت ناشی از حزب 'آنگ سان سوچی' نشان دادند، قرار است فردا جمعه نیز در اعتراضاتی دیگر، با مسلمانان میانماری اعلام همدردی کنند.

علاوه بر این، یکی از مقامات ایالتی مالزی روز پنجشنبه در پیامی با محتوای حمایت از مسلمانان میانمار اعلام کرد که تیم ملی فوتبال مالزی در اعتراض به مدیریت بحران میانمار از رقابت های فوتبال منطقه ای که به میزبانی مشترک میانمار و فیلیپین برگزار می شود، کنار می کشد.

اگرچه برخی این اقدام را به نوعی مقابله مالزی با سیاست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا مبنی بر عدم مداخله در امور یکدیگر می دانند، اما قرار است این موضوع از سوی 'خیری جمال الدین' وزیر ورزش و جوانان مالزی در کابینه مطرح تا نسبت به آن تصمیم گیری شود.

علاوه بر برخی کشورهای منطقه که نگرانی خود را نسبت به آنچه در میانمار می گذرد، نشان داده اند، جامعه بین الملل به ویژه کشورهای غربی نیز خود را نگران آنچه در استان راخین می گذرد، می دانند. این قبیل کشورها نسبت به نحوه رسیدگی 'آنگ سان سوچی' به خشونت های شمال میانمار نگرانی رو به افزایشی نشان داده اند
شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور روز پنجشنبه گزارش داد نماینده ویژه آمریکا در سازمان ملل به صورت محرمانه به دپیلمات های همکار خود هشدار داده است که میانمار به تنهایی قادر به حل این بحران نیست.

خشونت ها در استان 'راخین' در غرب میانمار باعث روانه شدن هزاران مسلمان روهینگیا به سمت بنگلادش شده و این درحالی است که گزارش سوء استفاده نیروهای امنیتی از ساکنان این منطقه افزایش یافته است. موضوعی که بزرگترین آزمایش برای دولت 8 ماهۀ 'آنگ سان سوچی' محسوب می شود.

'سامانتا پاور' نماینده آمریکا در سازمان ملل، سطح نگرانی های موجود در میانمار را در یک نشست پشت درهای بسته شورای امنیت سازمان ملل که پنجشنبه گذشته به درخواست آمریکا در نیویورک برگزار شد، بیان کرد.

وی در این جلسه عنوان کرد: اشتیاق اولیه جامعه بین المللی مبنی بر اینکه به میانمار اجازه داده شود به مسیر اصلاحات خود ادامه دهد، در این مرحله بسیار خطرناک به نظر می رسد.

'آنگ سان سوچی' یک روز پس از این نشست با تشکیل یک گردهمایی با حضور دپیلمات های این کشور در پایتخت میانمار، اعلام کرد که غیرمنصفانه با کشورش رفتار شده است.

در این نشست همچنین اعلام شد که میانمار متعهد به در اختیار قرار دادن کمک ها و همچنین آغاز تحقیق در مورد اتهامات سوء استفاده های مطرح شده است.

'آنگ سان سوچی' که سال ها برای ایستادگی در مقابل دولت نظامی این کشور و تلاش در دستیابی به دموکرسی از سوی غربی ها مورد ستایش قرار گرفته بود و حتی به جایزه صلح نویل دست یافت، بار دیگر از سوی غربی ها پس از پیروزی در انتخابات سال گذشته که از آن به عنوان سکویی جهت انجام اصلاحات در میانمار یاد کردند، زبان به تعریف 'آنگ سان سوچی' گشودند.

اما شرایط موجود در میانمار که پس از کشتار سال 2012 مسلمانان روهینگیا به دست بوداییان تندرو، بار دیگر 'آنگ سان سوچی' را با این عنوان که تلاشی برای کاهش مخمصۀ اقلیت روهینگیا انجام نداده است، هدف انتقاد جامعه بین الملل قرار داد.

خشونت هایی که از اوایل اکتبر سال جاری در بخش شمالی استان راخین رخ داد و گزارش های منتشر شده از نحوه رفتار نیروهای امنیتی میانمار با ساکنان این منطقه، موجی جدی از هراس و نگرانی در جامعه بین الملل ایجاد کرده است.

با وجود محدودیت هایی که در انتشار اخبار آنچه در این منطقه می گذرد، وجود دارد، اما برخی گزارش ها نشان می دهد نیروهای امنیتی میانمار زنان مسلمان را مورد تجاوز قرار داده، خانه ها را به آتش می کشند و نسبت به قتل شهروندان اقدام می کنند.

مقامات میانماری در دفاع از خود با این عنوان که حمله به نیروهای امنیتی و غارت اموال و سلاح های آنها در هیچ کجای دنیا پذیرفته نیست، اعلام کردند که اخبار آنچه در راخین گذشته است با هدف ممانعت از اخبار نادرست، به صورت فوری و در سریع ترین زمان ممکن انتشار یافته است.

به اعتقاد این مقامات، آنچه که باعث برداشت نادرست جامعه بین الملل از وضع راخین شده، به دلیل اخبار نادرستی است که حامیان مسلمانان روهینگیا منتشر کرده اند.
'آنگ سان سوچی' نیز معتقد است که جامعه بین الملل بدون 'داشتن اطلاعات واقعی' بر یک سوی این منازعات تمرکز کرده اند.

با وجود نگرانی های جامعه جهانی و مقاومت دولتمردان میانمار، اکنون تهیه غذا و دارو برای بیش از 150 هزار نفر و همچنین نیاز فوری بیش از 3 هزار کودک که از سوء تغذیه جدی رنج می برند، در کنار تامین مسلمانان میانماری از جمله مسائلی هستند که در صورت رسیدگی نکردن به آنها، باعث افزایش قربانیان خشونت ها در میانمار می شود./982/ب101/د

 

 

ارسال نظرات