گفتوگو وظیفه دینی و ضرورت انسانی است
به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالله بن بیه، از شخصیتهای بانفوذ اهلسنت موریتانی که ریاست انجمن ترویج و تقویت صلح در جوامع مسلمان را نیز برعهده دارد، ضمن سخنانی در چهارمین دور گفتوگوی اندیشمندان مسلمان و مسیحی تحت عنوان «تکثرگرایی دینی و آزادی عقیده» در شهر «ابوظبی» امارات گفت: اسلام به تعدد و تنوع احترام میگذارد و خداوند متعال در همین راستا در آیه 118 سوره هود میفرماید: «وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَجَعَلَ النَّاسَ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَا يَزَالُونَ مُخْتَلِفِينَ» (و اگر پروردگار تو مىخواست قطعا همه مردم را امت واحدى قرار مىداد در حالى كه پيوسته در اختلافند).
وی که عضو شورای حکمای مسلمان نیز هست، در ادامه تأکید کرد: گفتوگو یک وظیفه دینی و از الزمات روابط انسانی است که زمینه را فراهم میکند تا همه طرفها بتوانند دیدگاهها و نقطهنظرات مفید و سودمند خود را برای حل مشکلات جهان ارائه دهند.
عبدالله بن بیه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: رفتار خوب، تسامح، سخاوت، صداقت، و وفاداری ما باید دیگران را متقاعد و قانع کند، چرا که خوبی به خوبی و سخاوت به سخاوت دعوت میکند و قانع کردن دیگران با رفتار خوب مهمترین مساله انساندوستانه است، بنابراین گفتوگو باید عرصهای برای انسجام و همبستگی بیشتر و خنثیکردن زمینههای نزاع و درگیری باشد.
رییس انجمن ترویج و تقویت صلح در جوامع مسلمان گفت: خداوند متعال کلیساها و معابد را مقدس برشمرد تا دستان متجاوزگران به آن نرسد و تاریخ ثابت کرده که نبی مکرم اسلام و خلفای پس از ایشان، هیچ کلیسا، معبد یهودیان و حتی آتشکدهای را ویران نکردند، به همین دلیل علمایی که از روش و شیوه پیامبر اکرم(ص) پیروی میکنند، هنگامی که اماکن عبادی غیرمسلمانان هدف قرار میگیرد به شدت در مقابل آن میایستند.
به نوشته ایکنا، دور چهارم نشست گفتوگوی علما و اندیشمندان شورای حکمای مسلمان و جامعه اسقفی کلیسای انگلیکن معروف به گفتوگوی میان اندیشمندان و فرهیختگان شرق و غرب، 12 و 13 آبانماه سال جاری در شهر «ابوظبی»، پایتخت امارات برگزار شد.
یادآور میشود، دور نخست گفتوگوی میان اندیشمندان و فرهیختگان شرق و غرب ژوئن سال ۲۰۱۵ میلادی در شهر «فلورانس» ایتالیا و دور دوم این نشست در «پاریس» پایتخت فرانسه و دور سوم آن در شهر «ژنو» سوئیس برگزار شد./847/ب102/د