مسلمانان میانمار محور مذاکرات بین المللی و هدف فشارهای داخلی
به گزارش خبرگزاری رسا، مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار که در هفته های اخیر بیش از پیش هدف کشتار نیروهای امنیتی قرار گرفته اند، بخشی از موضوعات گفت وگو در سفرهای خارجی 'آنگ سان سوچی' هستند که اگر همسو با این سخنان تلاش هایی برای کاهش آلام این مسلمانان صورت می گرفت، وضعیت آنها بهبود می یافت.
'آنگ سان سوچی' در سفر به ژاپن امروز (پنجشنبه) با 'فومیو کیشیدا' وزیر امور خارجه ژاپن و همتایش گفت وگوهایی انجام داد که بخشی از آن مربوط به همکاری برای پایان دادن به منازعات نژادی در میانمار بود.
این دیدار یک روز پس از آن انجام شد که 'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن نسبت به پیشنهاد 387 میلیون دلاری با هدف پایان دادن به منازعات قومی در یک دوره پنجساله به میانمار اقدام کرد.
این مبلغ بخشی از بسته 7 میلیارد و 800 میلیون دلاری ژاپن برای کمک های اقتصادی و سرمایه گذاری در میانمار است.
کمیسیون سرمایه گذاری میانمار تاکنون 88 سرمایه گذاری مستقیم از ژاپن به ارزش بیش از 674 میلیون دلار را تصویب کرده که از این تعداد 77 پروژه در حال ساخت است.
علاوه بر این 19 تاجر دیگر ژاپن نیز از طریق کشورهای دیگر بیش از 983 میلیون دلار در میانمار سرمایه گذاری کرده اند.
اگرچه ژاپن خواستار پایان دادن به منازعات نژادی از جمله خشونت ها علیه مسلمانان استان راخین است، اما آنگونه که 'سان سوچی' بیان کرده است دولت با حاکمیت قانون خواستار حل منازعات است و نشان می دهد که وی بر مواضع پیشین دولت اصرار دارد.
دولت میانمار مسلمانان استان راخین را مهاجرانی می داند که به صورت غیرقانونی وارد این کشور شده اند و اکنون نیز باید میانمار را ترک کنند.
برغم اینکه آنگ سان سوچی توسعه اقتصادی و پیشرفت فرایند صلح را دو امر وابسته به هم می داند، اما پرهیز از صحبت در مورد آزار جنسی زنان مسلمان میانماری و جنایاتی که از سوی ارتش میانمار در راخین انجام می شود، نشانه دیگری از موضع جانبدارنه وی است که قصد دارد سنگ بنای توسعه این کشور را بر نسل کشی مسلمان میانماری بنا کند.
مقامات رسمی دولت میانمار تاکنون از ارائه گزارش آنچه در استان راخین می گذرد، خودداری کرده اند و 'زاو هتای' سخنگوی ریاست جمهوری میانمار اواسط هفته جاری اعلام کرد نمایندگان سازمان ملل باید از مناطق مورد منازعه دیدن کنند و شرایط واقعی را مشاهده نمایند.
به نوشته ایرنا، دولت میانمار تاکنون دسترسی به منطقه مورد منازعه را با محدودیت مواجه کرده و از ورود فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و همچنین رسیدن کمک های بشردوستانه به این منطقه خودداری کرده است.
سازمان ملل به تازگی گزارش داد میانمار از کمک به بیش از 150 هزار نفر از جمله سه هزار کودک دچار سوء تغذیه ممانعت کرده است.
مسوول هماهنگی سازمان ملل در امور میانمار که هفته گذشته با هیاتی موفق به دیدار از یک روستا در بخش شمالی استان راخین شد، جنایات علیه ساکنان این مناطق را گسترده خواند و خواستار حمایت از همه ساکنان و انجام تحقیقات شد، امری که گروهی از اعضای پارلمان های کشورهای حوزه جنوب شرقی آسیا نیز روز گذشته در تازه ترین اقدام خود بر انجام آن تاکید کردند.
از سوی دیگر برخی گزارش ها نشان می دهد پلیس میانمار در حال مسلح کردن و آموزش ساکنان غیرمسلمان شمال ایالت راخین به بهانه تهدیدات امنیتی ناشی از ستیزه جویان گروه روهینگیا است.
ناظران حقوق بشر معتقدند که این حرکت تنش ها در منطقه را که ماه گذشته میلادی شاهد درگیری های خونینی بود، افزایش می دهد.
تنش بین مسلمانان روهینگیا و بودائیان تندرو میانمار از سال 2012، زمانی که صدها نفر از مردم در درگیری بین دو طرف در راخین کشته شدند، افزایش یافت.
تنش های جدید و مقابله نظامیان میانمار با مسلمانان روهینگیا از 9 اکتبر گذشته که گروهی به پست های مرزی نزدیک بنگلادش حمله کرده و 9 افسر پلیس کشته شدند، آغاز شد./982/ب102/د