حضور عربستان اصالت شورای حقوق بشر را زیر سوال برد
به گزارش خبرگزاری رسا، پایگاه اطلاع رسانی دیده بان حقوق بشر روز گذشته در گزارشی به قلم جویس بوکورو نوشت: بر خلاف روسیه که خبر قطع حضورش در شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته گذشته منتشر شد، عربستان همچنان بر کرسی خود در این نهاد تکیه زده است.
نویسنده سپس در پاسخ به سوال چرایی این روند با یادآوری این که عربستان وارد شد زیرا رقیب دیگری نداشت، افزود: کرسی های شورای حقوق بشر سازمان ملل میان پنج گروه منطقه ای تقسیم شده است؛ امسال، گروه آسیا فقط چهار نامزد برای چهار کرسی خالی این شورا پیشنهاد داد، که باعث شد انتخاب آن ها تضمین شود و به همین دلیل عربستان، چین، عراق و ژاپن همگی انتخاب شدند.
گروه اتحادیه اروپا نامزدهای بیشتری از کرسی های موجود ارائه کرد که در نتیجه، روسیه، کرواسی و مجارستان بر سر دو کرسی رقابت کردند و روسیه با اختلاف دو رای باز ماند.
اما پیروزی از پیش تعیین شده عربستان سوالی مهم را مطرح می کند: آیا اصالت و یکپارچگی شورای حقوق بشر به خاطر نبود رقابت باید مورد مصالحه قرار گیرد؟
بر اساس این گزارش، اگر عربستان با رقابت روبرو می شد، دیگر کشورها می توانستند موارد متعدد نقض قوانین جنگی ریاض را در یمن بررسی کنند. در حقیقت، عربستان نامحبوب ترین نامزد گروهش بود و کمترین آرا را به دست آورد. اگر رقابت بود، عربستان رای نمی آورد، مخصوصا به این دلیل که ریاض بارها مانع تحقیقات بین المللی درباره جنایات جنگی منتسب به خودش در یمن شده است. چندی پیش در سال میلادی جاری، دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل خواستار اخراج عربستان از نهاد حقوق بشر سازمان ملل شدند.
در ادامه مقاله دیده بان حقوق بشر آمده است: عربستان در حالی در این شورا حاضر است که تلاشش برای خارج کردن نام ائتلاف تحت امرش از فهرست سیاه دبیرکل سازمان ملل موسوم به 'فهرست شرم' به خاطر کشتار و نقص عضو کودکان و حمله به مدارس و بیمارستان های یمن نتیجه داد. عربستان به هدفش رسید، اما این دستاورد به قیمت برملا شدن تاکتیک های شرم آورش تمام شد.
به نوشته ایرنا، نامزدهایی که بدون رقابت وارد این نهاد می شوند را نمی توان به خاطر سابقه حقوق بشریشان مورد مداقه قرار داد. البته پروسه رقابتی هم می تواند راه را برای ناقضان حقوق بشر باز بگذارد، اما دست کم شاید برخی کشورها پیش از رای مثبت به ورود آن ها، اندکی بیاندیشند.
نویسنده در پایان نوشت: وقت آن فرا رسیده است که به توافق های پشت پرده خاتمه و اجازه دهیم همه کشورها از کرسی شورای حقوق بشر برخوردار شوند./847/ب102/د