بسياري از مشكلات امروز به خاطر دوري از قرآن و عترت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در کاشان، حجت الاسلام سيد مهدي هاشمي پيش از ظهر امروز دوشنبه در کارگاه هاي آموزشي هفتمين دوره مسابقات سراسري قرآن و حديث حوزه هاي علميه سراسر کشور، در كانون فرهنگي جوانه هاي کاشان با اشاره به حفظ موضوعي قرآن، گفت: افرادي كه مي گويند توانايي حفظ قرآن را ندارند، حداقل كاري كه مي توانند انجام دهند حفظ موضوعي قرآن است.
وي با اشاره به اينكه قدرت پاسخگويي و تبليغي يك حافظ موضوعي قرآن بسيار بالا است، ابراز کرد: حضرت آيت الله مكارم به من سفارش كرده است به طلاب حوزه علميه بگو قرآن را حفظ كنند و اگر استعداد و توان حفظ قرآن را ندارند، نسبت به حفظ موضوعي قرآن اهتمام داشته باشند.
به گفته وي، قرآن در همه زمينه هاي فرهنگي، اقتصادي، سياسي، استكبارستيزي حرف براي گفتن دارد و چون نتوانسته ايم آنها را در زندگي خود پياده كنيم، ضربه اش را هم خورده ايم.
حجت الاسلام هاشمي، ادامه داد: قرآن كتاب زندگي است نه اينكه كتاب مرگ باشد و هنگام فوت افراد تلاوت شود، بنابراين تا وقتي زندگي با قرآن و اهل بيت(ع) نباشد، مرگ هم نيست چرا كه قرآن اساس بنيان هاي فكري ما را تشكيل مي دهد و بسياري از مشكلات امروز ما نيز ناشي از دوري ما از قرآن و عترت است.
وي افزود: ما يك عنصر فرهنگي و يك سرباز فرهنگي هستيم كه يك سرباز فرهنگي گوش به فرمان فرمانده فرهنگي خودش است و در بحث نظريه پردازي نيز اولويت بندي با فرمانده است.
اين محقق حوزوي يكي از مهمترين درخواستهاي رهبري در حوزه فرهنگي را انس با قرآن دانست و تأكيد كرد: رضايت از حركت جمهوري اسلامي ايران در عرصه قرآن در فرمايشات رهبري به وفور شنيده مي شود و معظم له بر پيشرفتهاي قرآني بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرده است.
به گفته وي، رهبر معظم انقلاب بر روي ويترين فعاليتهاي قرآن كه مسابقات سراسري قرآني است و آن آبروي نظام جمهوري اسلامي ايران دانسته است تأكيد دارد، از اين رو هفتمين دوره مسابقات سراسري ‹‹حديث و قرآن›› حوزه هاي علميه در كاشان نيز از اهميت بالايي برخوردار است.
حجت الاسلام هاشمي در ادامه به راهكارهاي حفظ قرآن اشاره كرد و با اشاره به اينكه حفظ قرآن اگر واجب نيست، حرام هم نيست، گفت: اكثر افرادي كه حافظ قرآن نمي شوند سه گروه هستند كه گروه اول معتقدند نمي توانند و توان و حافظه و استعداد حفظ آن ندارند و بايد در دروه نوجواني و در كلاسهاي قرآن نسبت به حفظ آن اقدام مي كردند، اما امروز حافظه آنهات تنبل شده است و با وجود اينكه چندين بار تجربه كرده اند اما موفق نشده اند.
وي افزود: اگر حفظ قرآن واقعا تا اين اندازه سخت و دشوار بود فقط تحصيلكرده هاي آموزش عالي حافظ قرآن بودند اما حافظان قرآن همه از طيف متوسط جامعه هستند، چرا كه حافظه همه انسانها يكسان است اما حافظه برخي افراد كمي تنبل است و مانند خميري است كه نياز به ورز دادن دارد.
حجت الاسلام هاشمي با تأكيد بر اينكه حفظ قرآن سخت و دشوار نيست، اضافه كرد: اگر واقعا حفظ قرآن سخت بود فقط تيزهوشان حافظ قرآن مي شدند ضمن اينكه اگر هم حفظ قرآن سخت باشد، ارزش حفظ قرآن خيلي بالا است، چرا كه تفاوت بين حافظ بودن قرآن با حافظ نبودن قرآن از زمين تا آسمان است.
وي افزود: اهل قرآن بودن با كسي كه به فقط قرآن سر مي زند متفاوت است، كسي كه اهل قرآن است در رابطه با موضوعي كه در قرآن آمده است تسلط و اشراف دارد، حافظ قرآن مانند پيامبر است كه در سينه اش وحي الهي وجود دارد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: پيامبراكرم(ص) مي فرمايد، كسي كه خدا حفظ قرآن را به او بدهد، اما گمان كند خدا به ديگري چيز بيشتري داده است، بالاترين نعمت خدا را نا سپاسي كرده است.
حجت الاسلام هاشمي با اشاره به اينكه يكي از معجزات قرآن اين است كه حفظ آن آسان است، ابراز کرد: شهيد مطهري در كتاب آشنايي با قرآن مي نويسد يكي از معجزات قرآن اين است كه حفظ قرآن آسان است و چندين آيه در قرآن در رابطه با حفظ قرآن آمده است و در كتاب تفسير مجمع البيان، علامه طبرسي مي نويسد قرآن را براي از بركردن آسان كرديم، كسي نيست آن را از بركند؟
وي يادآور شد: شخصي نزد پيامبراكرم(ص) آمد و گفت، من حافظه ام ضعيف است، پيامبراكرم(ص) بر عكس ما كه تصور مي كنيم حفظ قرآن براي تيزهوشان است، به او گفت، برو قرآن را حفظ كن به اين معني كه هركس دوست دارد حافظه اش تقويت شود قرآن را حفظ كند.
لازم به ذكر است، مرحله کشوری هفتمين دوره مسابقات سراسري قرآن و حديث حوزه هاي علميه از 13 تا 15 آبان ماه 1395 در حرم مطهر سلطانعلي ابن امام محمد باقر(ع) مشهد اردهال شهرستان کاشان برگزار میشود./202/1307/ب1