۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۰
کد خبر: ۴۵۸۴۵۳
در نشست تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطرح شد؛

چرایی احتمال رأی آوردن ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

استاد دانشگاه با طرح این پرسش که چرا احتمال دارد ترامپ رأی آورد، گفت: نخستین دلیل این است که نظرسنجی ها ممکن است دقیق نباشد و ترامپی های خجالتی کسانی که به دلیل شخصیت ترامپ نمی توانند بگویند که می خواهند به ترامپ رأی بدهند و در نظر سنجیها صادق نباشند.
انتخابات رییس جمهوری

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمد جواد رنجکش، استادیار گروه روابط بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد در نشست تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که عصر امروز 9 آبان در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد‌، گفت: یک موضوع حاشیه ای درباره مکان مناظره های کلینتون و ترامپ وجود دارد.

وی با بیان اینکه این دو نفر کاندیدای رییس جمهوری آمریکا مناظرات خود را در دانشگاه ها برگزار می کنند، افزود: در واقع با توجه به اینکه دانشگاه های آنها جایی است که مجریان سرشناس خبری، دانشجویان و نمایندگان احزاب هستند، دانشگاه ها به عنوان مکانی برای نقد گفتمانی در آمریکا حائز اهمیت است.

رنجکش در ادامه به بررسی اقتصاد سیاسی در مناظرات کلینتون و ترامپ پرداخت و گفت: در هر کشوری مردم برنامه های اقتصادی کاندیداها را بیشتر دنبال می کنند چرا که اولویت اکثر ملتها رفاه و اقتصاد است و حوزه های دیگر مثل سیاست بعد از اقتصاد قرار می گیرند.

وی ادامه داد: در گفته های این دو کاندیدا دو مکتب اقتصاد سیاسی وجود دارد که از یک تنه درخت روییده شده اند و در حال حاضر مشاهده می کنید که در ایالات متحده آمریکا مکتب اقتصادی بازار در جریان است و در عین حال آنها یکدست نیستند و در طول تاریخشان نحله های مختلفی را پشت سرگذاشته اند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه قبل از قرن بیستم دو گروه لیبرال و محافظه کار عقایدشان را بر تجارت آزاد و کاهش شدید مداخله دولت و محافظه کار به دخالت دولت در اقتصاد اهمیت می دادند، اظهار داشت: این درحالی است که بعد از قرن بیستم این تفکر برعکس شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چند مکتب اقتصادی در آمریکا وجود دارد، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم و بعد از دهه 80 چرخشی به نفع خصوصی سازی و نظام بازار در آمریکا صورت می گیرد و دولت کاهش مداخله را در اقتصاد دارد.

رنجکش به بیان نگرش ها و دیدگاه های اقتصادی کلینتون پرداخت و افزود: کلینتون به گرفتن مالیاتهای بیشتر و ترامپ به کاهش مالیاتها اصرار دارد و از طرفی رویکرد کلینتون فمنیستی و برای برابری حقوق زن و مرد تلاش دارد و کلینتون فمنیسم لیبرال است.

سید احمد فاطمی نژاد، استاد دانشگاه در ادامه با طرح این پرسش که چرا احتمال دارد ترامپ رأی آورد، گفت: نخستین دلیل این است که نظرسنجی ها ممکن است دقیق نباشد و ترامپی های خجالتی کسانی که به دلیل شخصیت ترامپ نمی توانند بگویند که می خواهند به ترامپ رأی بدهند و نظر سنجیها صادق نباشند.

وی با اشاره به بیماری کلینتون ابراز کرد: گروه ترامپ روی این موضوع کار کرده اند و البته در گذشته رییس جمهوری هایی بودند که بیماری داشتند و در عین حال رأی آوردند اما با پنهان کاری موفق به رأی آوری شدند و این درحالی است که بیماری کلینتون افشا شده است.

فاطمی نژاد ادامه داد: شاید برخی به این نتیجه برسند که منش دموکراتها اینگونه است که بیماریهای خودشان را پنهان کنند و این موضوع به نفع کلینتون نیست و از طرفی زن بودن او هم می تواند نقطه ضعف و هم نقطه قوتی برایش باشد چرا که امکان دارد فمنیستها با همه توان خود به کلینتون رأی بدهند و از طرفی جامعه مرد سالار آنها هم تلاش کنند که کلینتون نتواند رأی بیاورد.

وی با بیان اینکه شخصیت ترامپ رسانه ای و بازاری است، تصریح کرد: او هیچ سابقه سیاسی نداشته است و این درحالی است که کلینتون در متن سیاست بوده است و این هم می تواند هم نقطه ضعف برای او از حیث تکراری بودنش و هم نقطه قوت از حیث تجربه سیاسی اش باشد./201/934/ب1

ارسال نظرات