علت انتخاب کربلا برای شهادت از سوی امام حسین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد در سومین شب ایام سوگواری دهه نخست محرم در بنیاد بین المللی و علوم وحیانی اسراء اظهار داشت: مسأله مهمی که درباره کربلا مطرح می شود این است که این مکان از پیش انتخاب شده بود یا بر حسب اتفاق بوده است.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه گفت: با توجه به روایاتی که از اهل بیت(ع) و خود امام حسین(ع) به ما رسیده، کربلا از گذشته محل شهادت امام حسین(ع) بوده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شهدای کربلا فرد پیری به نام انس بن مالک بود که با شنیدن خبر حرکت امام حسین(ع) به سمت عراق، خود را به کاروان ایشان رساند و در رکاب سالار شهیدان به شهادت رسید، در حالی که کسی از او دعوت نکرده بود.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امام علی(ع) از کربلا رد می شدند و خطاب به سرزمین کربلا فرمودند که ای خاک، خوش به حال تو که روزی شخصیت هایی در این مکان به شهادت می رسند و افراد بسیاری از این خاک بدون حساب و کتاب وارد بهشت می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد افزود: بحث هایی مطرح است که آیا امام حسین(ع) فریب کوفیان را خوردند و به کربلا آمدند؟ باید توجه داشت که مقام عصمت این احتمال را منتفی می کند؛ اما چرا ایشان عراق را انتخاب کردند؟
وی خاطرنشان کرد: مکه خانه امن خداوند متعال بود و چرا سالار شهیدان از این خانه امن بیرون آمدند؟ پیشنهاد دیگری از محمد بن حنفیه به حضرت شده بود که ایشان به یمن بروند، چرا که مناطق کوهستانی داشت و دشمن نمی توانست بر ایشان مسلط شود.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه تصریح کرد: امام حسین(ع) در راه کربلا با افراد مختلفی برخورد و ملاقات داشتند و صحبت های میان آن ها را که بررسی کنیم، متوجه می شویم که حضرت از وضعیت عراق به خوبی با خبر بودند.
وی بیان داشت: امام حسین(ع) مکه را برای ماندن انتخاب نکرده بودند، چرا که ابن زبیر در مکه حضور داشت و از سوی دیگر هم 30 نفر از یزیدیان زیر لباس احرام سلاح پنهان کرده بودند که حضرت را ترور کنند.
استاد حوزه علمیه قم گفت: در فاجعه منا شاهد بودیم که سهل انگاری از سوی آل سعود در کار نبود، بلکه از روی قصد راه را از پس و پیش بر حجاج بستند و باعث ایجاد آن فاجعه شدند.
وی خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) باید براساس یک برنامه مدیریت شده به عراق و کربلا می رفتند تا همه جهانیان مظلومیت ایشان را درک کنند و مدیری همچون زینب کبری(س) این جریان را به خوبی مدیریت کردند./840/پ202/ی