۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶
کد خبر: ۴۵۳۱۵۹

چند خبر کوتاه از استان فارس

اخبار ممنوعیت ورود طبل‌های بزرگ و دمام به حرم شاهچراغ، برگزاری گردهمایی بزرگ عاشورائیان در لامرد، برگزاری جشنواره شعر و داستانک مسافر آدینه و جشنواره های قصه گویی درکانون پرورش فکری فارس، بخشی از اخبار کوتاه فرهنگی و مذهبی امروز استان فارس است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، اخبار ممنوعیت ورود طبل‌های بزرگ و دمام به حرم شاهچراغ، برگزاری گردهمایی بزرگ عاشورائیان در لامرد، برگزاری جشنواره شعر و داستانک مسافر آدینه و جشنواره های قصه گویی درکانون پرورش فکری فارس، بخشی از اخبار کوتاه فرهنگی و مذهبی امروز استان فارس است.

ممنوعیت ورود طبل‌های بزرگ و دمام به حرم شاهچراغ

مظفر مختاری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محرم امسال مانند سال‌های گذشته مردم و هیئات مذهبی در جهت تعظیم و تکریم ایام محرم و عزاداری عاشورا و تاسوعا و شعائر دینی برنامه‌های خود را برگزار می‌کنند.

وی افزود: نزدیک به یکهزار خیمه در شهرستان شیراز و خیمه‌های بسیار زیاد در سطح استان برپا می‌شود و هیئات با توجه به برنامه‌هایی که در بحث امربه‌معروف و نهی و از منکر و تنظیم شعائر دینی دارند برنامه‌های لازم را آماده کرده‌اند.

وی یادآور شد: در شهر شیراز تعدادی از هیئات به حرم مطهر احمد بن موسی(ع)، سید علاء‌الدین حسین و سید تاج‌الدین غریب مشرف می‌شوند و تعدادی از هیئات در خیابان‌های همجوار حرم دسته‌روی و عزاداری خواهند داشت.

رییس شورای هیئات مذهبی فارس عنوان کرد: مسائل امنیتی و بهداشتی از سوی هیئات در سر لوحه کار هیئات است و شروع برنامه‌های آنها با اقامه نماز جماعت و قرائت قرآن کریم خواهد بود و همچنین به‌جای حمل عکس‌ها و تمثال‌های نامربوط، عکس شهدای عزیز را حمل خواهند کرد.

مختاری اضافه کرد: حضور روحانیون و مبلغان در برنامه‌های عزاداری در دستور کار است و از هر هیأت پنج نفر به‌عنوان همیار پلیس در مسیر حرکتی آنان فعالیت خواهند کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط حرم از ورود طبل‌های بزرگ و سنج، دمام و علامت بزرگ به داخل حرم احمد بن موسی(ع)جلوگیری می‌شود و امیدواریم روسای هیئات این موارد را به عزاداران محترم متذکر شوند.

گردهمایی بزرگ عاشورائیان در لامرد برگزار شد

عصر امروز گردهمایی بزرگ عاشورائیان با حضور مبلغان، مداحان و مسؤولان هیأت‌های مذهبی، فرماندار لامرد و مسؤولان نظامی و انتظامی و محلی در بیت‌الزهرا(س) دهشیخ لامرد برگزار شد.

در این مراسم فرماندار لامرد در سخنانی اظهار داشت: دهه محرم، دهه احیای امر به‌ معروف و نهی از منکر است و حادثه کربلا یک مبارزه فرهنگی برای حفظ ارزش‌های دین مبین اسلام بود و هیأت‌های مذهبی باید بیش از گذشته توان بیشتری بگذارند و سنت عزاداری را پاس بدارند.

عبدالله حسینی افزود: بزرگ‌ترین معروف، احیای نماز است و همراه با برگزاری مراسم عزاداری باید این فرضیه مهم نیز جدی گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: عزاداری در روز تاسوعا در شهر لامرد از سوی هیأت‌های مذهبی به‌صورت متمرکز برگزار شود و بیشتر همان سنت عزاداری گذشته مدنظر باشد.

در ادامه رییس اداره تبلیغات اسلامی لامرد نیز تصریح کرد: می‌توان نام شهر لامرد را شهر هزار حسینیه گذاشت و این موضوع نشانه عشق و علاقه بسیار مردم این شهر به امام حسین(ع) و اهل‌بیت عصمت و طهارت است.

حجت‌الاسلام روح‌الله بلوری با اشاره به اینکه امسال برنامه‌های روز تاسوعا در شهر لامرد منسجم‌تر و دقیق‌تر برگزار می‌شود متذکر شد: هیأت‌های مذهبی برای دعوت از روحانیون پیش از آن با اداره تبلیغات اسلامی لامرد هماهنگی کنند.

در ادامه این مراسم جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه لامرد نیز بیان داشت: مسؤولان هیأت‌های مذهبی، معضلات محله یا روستای خود را با مبلغان که در ایام دهه محرم در آنجا حضور پیدا می‌کنند در میان بگذارند و وارد مسائل سیاسی نشوند.

سرگرد علی زمانی از همکاری کامل پایگاه‌های مقاومت بسیج لامرد با هیأت‌های مذهبی خبر داد و ادامه داد: گشت‌های اطلاعاتی و امنیتی سپاه و بسیج در ایام دهه محرم راه‌اندازی می‌شود و نباید خاموشی مطلق هنگام عزاداری در حسینیه‌ها انجام شود.

همچنین حمزه صادقی رییس شورای هیأت‌های مذهبی لامرد نیز بر انجام و حفظ عزاداری سنتی در لامرد تأکید و اظهار کرد: مسؤولان هیأت‌های مذهبی باید عزاداری‌های خود را به‌صورت سنتی و با اشعار پرمحتوا انجام دهند و از بدعت‌های جدید خودداری کنند تا بهانه‌ای به‌ دست دشمنان ندهند.

جشنواره شعر و داستانک مسافر آدینه به منزل نهم رسید

دبیر جشنواره نهمین جشنواره شعر و داستانک « مسافر آدینه» از ارائه ۲۱۴ اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و با بیان اینکه جشنواره شعر و داستانک مسافر آدینه با موضوع انتظار و امام زمان(عج) به‌صورت منطقه‌ای برگزار می‌شود از شرکت شاعران برتر استان‌های فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و یزد در این جشنواره سخن گفت و بیان داشت: ۱۰ اثر برجسته و برگزیده با داوری اساتید این عرصه انتخاب شده و شاعران این آثار به شعرخوانی در این آیین پرداختند.

رضا علی اکبری با گلایه از عدم‌حمایت و توجه برخی از مسؤولان، از تلاش‌های صورت گرفته در جمع‌آوری شعرهای هشت سال جشنواره شعر مسافر آدینه برای چاپ کتاب سخن گفت و مساعدت مسؤولان، نهادهای فرهنگی و خیران در راستای تحقق این امر را خواستار شد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اقلید در پایان سخنان خود بابیان اینکه جشنواره شعر مسافر آدینه در گذشته به ‌صورت استانی و  در ۲ سال اخیر به صورت منطقه‌ای برگزار می‌شود به پیشینه تاریخی، مذهبی اقلید و مزین بودن به‌نام امام زمان(عج) اشاره و با تأکید بر وجود ظرفیت‌های لازم خاطرنشان کرد: در صورت حمایت و مساعدت مسؤولان این جشنواره می‌تواند به صورت کشوری برگزار شود.

جشنواره شعر مسافر آدینه در سال ۹۴ با نکوداشت یاد مرحوم آیت‌الله سید محمدباقر ابطحی و امسال با بزرگداشت یاد هنرمندان فقید  احمد کوررنگی، محمدعلی امیدوارفر و سید مهدی سجادی برگزار شد.

در این جشنواره  وفا برهان از اصفهان، بتول عطوفت از یزد، رضا آسیایی از مرودشت، سید محمدامین جعفری و هادی فردوسی از شیراز، رحمان مولایی، ام‌البنین باباخانی و اعظم قلندری از اقلید و علی بهمنی از آباده به‌عنوان نفرات برتر نهمین جشنواره شعر و داستانک مسافر آدینه به قرائت شعر پرداختند. همچنین  نماهنگی  با موضوع معرفی شهرستان اقلید و نیز معرفی شاعران برگزیده سالهای گذشته و تلاشهای صورت گرفته در این ۹ سال پخش شد که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. اجرای موسیقی سنتی از سوی گروه چکاوک به سرپرستی و تنظیم هاشم همتی از بخشهای دیگر این جشنواره  بود.

همچنین در حاشیه این جشنواره  نمایشگاهی از عکسهای دوران دفاع مقدس به معرض دید عموم قرار گرفت . در پایان از برگزیدگان با اهدا لوح و هدایا به نحو شایسته ای تقدیر به عمل آمد.

جشنواره های قصه گویی درکانون پرورش فکری فارس برگزار می شود

جشنواره کتابخانه ای قصه گویی با حضور ۱۵ قصه گو در مرکز فرهنگی هنری فیروزآباد برگزار شد. در این جشنواره ۷ نوجوان دختر، ۶ قصه گوی آزاد و دو مربی برای کودکان و نوجوانان حاضر در برنامه قصه گفتند. معرفی عروسک بومی محلی «ایران گلین»، معرفی کتاب  و شعرخوانی از دیگر برنامه های این جشنواره بود.

چهاردهمین جشنواره قصه گویی مرکز شماره ۱ صفاشهر با عنوان (زیر چتر قصه ها)، با حضور مسؤولان شهرستان، از جمله فرماندار، ریاست آموزش و پرورش، معاونت فرهنگی سپاه پاسداران، ریاست شورای اسلامی شهرستان، ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، والدین و اعضا برگزار شد.

در این جشنواره رییس آموزش و پرورش خرم بید، این برنامه و سایر فعالیت های مرکز را خوب ارزیابی و از زحمات کانون در این زمینه تقدیر کرد. ۱۱ نفر شامل پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها، بخش ازاد و نوجوانان ۱۴ سال به بالا، دراین برنامه قصه گویی کردند. فرماندار شهرستان نیز ضمن تقدیر از مجموعه کانون به جهت برگزاری جشنواره تقدیر کرد. در این برنامه ضمن اهدای لوح تقدیر به قصه گویان، کلیپ قصه گویی سال های قبل به همراه معرفی برنامه ها ی مرکز نیز پخش شد. گفتنی است ۱۰۱ نفر از اعضا، مسؤولان و والدین در این برنامه شرکت داشتند.

جشنواره قصه گویی مرکز فرهنگی هنری نی ریز با حضور اعضا، خانواده ها و پدر بزرگ و مادربزرگ ها قصه گویی برگزار شد. در این برنامه افزون بر قصه گویی پدربزرگ ها ومادر بزرگ ها، اعضای کودک و نوجوان نیز به بیان قصه پرداختند. مسابقه حضوری از متن قصه های گفته شده برای خانواده ها و اعضا، نمایش خلاق کلاغک و ظنز پردازی وتقدیر از قصه گویان از جمله فعالیت های انجام شده در جشنواره قصه گویی نی ریز بود.

جشنواره قصه گویی کتابخانه ای با حضور اعضا، والدین و اولیای تربیتی در مرکز فرهنگی هنری شهرستان مهر، برگزار شد. در این جشنواره ۸ نفر از مادربزرگ ها و اولیای شرکت کننده و مربیان و اعضای نوجوان مرکز به قصه گویی پرداختند. اجرای سرود کانون از سوی اعضا به صورت دسته جمعی  و اجرای کلیپی از فعالیت های این مرکز فرهنگی هنری از  برنامه های جنبی این جشنواره عنوان شده است.

جشنواره قصه گویی پدر بزرگ و مادربزرگ با عنوان قصه های شیرین با حضور اعضا نوجوان مرکز شماره ۲ صفاشهر برگزار شد.

در این ویژه برنامه قصه های خاله قزی،  امیر ارسلان، احمد شیرکش، شنگول و منگول، گربه و پیرزن و... اجرا شد. معرفی عروسک محلی روستای شیرین آباد از سوی یکی از نوجوانان و تقدیر از مادربزرگ قصه گو که  نحوه ساخت این عروسک را به اعضای مرکز شماره ۲ آموخته بود، پخش کلیپ مادر بزرگ و پدر بزرگ که یکی از نوجوانان تهیه کرده بود، شعر خوانی، نمایش فعالیت و معرفی مرکز در قالب کلیپ و اجرای قطعه ای آواز محلی از سوی پدر بزرگ حاضر در برنامه از دیگر برنامه های اجرا شده در این ویژه برنامه بود. یکی از اعضا شورای شهر نیز با حضور در برنامه از جانب  مسئولین شهر از اعضا و پدر بزرگ و مادر بزرگ ها تقدیر کرد و جشنواره قصه گویی را به دلیل تکریم شخصیت و حضور پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها آنها قابل تقدیر دانست و از زحمات کانون در این زمینه تقدیر کرد. در این برنامه ۹ نفر قصه گفتند.

جشنواره قصه گویی «اتل متل یه قصه» در مرکز فرهنگی هنری آباده نیز با حضور اعضای کودک و نوجوان، مادربزرگ ها و مربیان برگزار شد.

مرکز فرهنگی هنری رستم نیز میزبان مسؤولان شهرستان و ۸۰ نفر از والدین واعضا بود. در این جشنواره اعضا و مربیان قصه گفتند و کلیپی از فعالیت های مرکز پخش شد.

 جشنواره قصه گویی « یکی بود یکی نبود»  در مرکز فرهنگی هنری زرین دشت با حضور ۸ قصه گو  برگزار شد. معاون فرماندار شهرستان زرین دشت، معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش و اعضای کودک و نوجوان مرکز به همراه والدین در این جشنواره شرکت کردند. نمایش خلاق «عروسی خاله سوسکه» نیز از سوی اعضای نوجوان مرکز اجرا شد.

بقاع متبركه گراش میزبان سوگواران «بصیرت عاشورایی» می‌شوند

اسدالله معید، رییس اداره اوقاف و امور خیریه گراش ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام محرم گفت:  به‌مناسبت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع ) مراسم سوگواره «بصیرت عاشورایی» در بقاع متبركه گراش برگزار می‌شود.

وی با بیان اینكه این مراسم معنوی از نخستین روز ماه محرم در بقعه متبركه شیخ عبدالله(ع) برگزار می‌شود، گفت: این مراسم با سخنرانی امام جمعه گراش و مداحی محمد عباس‌پور در ساعت ۱۶ و با حضور عزاداران حسینی برگزار خواهد شد.

معید اظهار كرد: همچنین تجمع «لبیک یا حسین(ع)» در محل بقاع متبرکه شیخ عبدالله(ع) و سبزپوش(ع) این شهرستان در ساعت ۱۶ روز ۱۳ مهرماه جاری با حضور سوگواران حسینی برگزار خواهد شد.

طلایه‌داران محرم كازرون گردهم آمدند

مهدی كامیابی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه كازرون امروز، ۱۱ مهرماه ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ایام محرم گفت: در این راستا نشست «طلایه‌داران محرم» با حضور ۱۰۰ نفر از روحانیون و مبلغین اعزامی اداره تبلیغات اسلامی استان فارس صبح امروز در بقعه مقام خضر نبی(ع) برگزار شد.

وی در خصوص محورهای این نشست اظهار كرد: این نشست در خصوص مسائل تبلیغی در حوزه وقف برگزار شد که محورهای اصلی آن درباره نیازمندهای روز در مسائل وقف جدید، متصرفین، پرداخت حقوق موقوفات، تشویق خیراندیشان در جهت وقف مقداری از اموال خود در حوزه مسائل روز جامعه، ازدواج جوانان، قرآن و دانش‌آموزان بی‌بضاعت بود.

کامیابی اظهار كرد: این مراسم با حضور حجت‌الاسلام احسانی‌فرد، رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان کازرون و حجت‌الاسلام صحرائی، رئیس حوزه علمیه مکتب الصالحیه برگزار شد که در خصوص مسائل تبلیغی وقف سخنرانی كردند.

 هیئات مذهبی تداوم دهنده حركت حضرت زینب هستند

حجت‌الاسلام سیدعلی ولایتی‌نسب، رییس اداره تبلیغات اسلامی لارستان در جمع خادمین امام حسین(ع) این شهرستان گفت: اگر امام حسین (ع) نبود اسلام در مکه و مدینه خاتمه می‌یافت.

وی افزود: اینكه پیامبر(ص) فرمودند حسین منی و أنا من حسین به‌واسطه این است که آن امام همام دین جدش را احیا كرد چرا كه امویان نقشه خطرناکی برای نابودی اسلام تدارک دیده بودند ولیکن خداوند سبحان دین اسلام را برای امت پیامبر انتخاب کرده و به‌وسیله ائمه اطهار حفظ می‌كند.

ولایتی‌نسب، حركت هیئات مذهبی را در مسیر حركت حضرت زینب(س) برشمرد و گفت: سابقه سوگواری برای امام حسین(ع) به عصر عاشورا از سوی حضرت زینب(س) باز می‌گردد و این است كه می‌گوییم هیئات مذهبی حركت عقیله بنی‌هاشم را دنبال می‌كنند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی لارستان ضمن برشمردن ابعاد مختلف قیام امام حسین(ع)، ولایت‌مداری را حركت اصحاب و یاران آن حضرت دانست و گفت:‌ وظیفه ما معرفت‌اندوزی حسینی است ضمن اینكه این شور حسینی را خود امام به وجود می‌آورد.

ولایتی‌نسب با بیان اینكه اكثر آزادگان جهان، حركت خود را از انقلاب امام حسین(ع) وام گرفته‌اند، خواستار احیای سیره امام حسین(ع) در جامعه شد و گفت: هیئات مذهبی باید شور حسینی را در ایام محرم مدیریت كنند./203/919/ب1

ارسال نظرات