استقبال سرد مسیحیان از پاپ فرانسیس
به گزارش خبرگزاری رسا، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان که به گرجستان سفر کرده، پس از آن که کلیسای ارتدکس این کشور پیروانش را از حضور در مراسم عشای ربانی بر حذر داشت، در ورزشگاه تقریبا خالی تفلیس دعا خواند.
کلیسای ارتدکس گرجستان که پیروانش اکثریت جامعه مسیحیان این کشور را تشکیل میدهند از همگان خواسته بود که در این مراسم که روز شنبه اول اکتبر (دهم مهر) در ورزشگاه تفلیس برگزار شد، شرکت نکنند.
در پی این درخواست حتی روحانیان بلند پایهای که قرار بود برای استقبال رسمی از پاپ به این مراسم بروند، از حضور در ورزشگاه انصراف دادند. با وجود این، مقامهای کلیسا میگویند چنین تصمیمی در پی یک توافق دو طرفه میان کلیسای ارتدکس و کاتولیک شکل گرفته است.
آن طور که از تفلیس گزارش شده، مراسم روز شنبه یکی از کم جمعیتترین مراسمی بوده که تاکنون پاپ فرانسیس در آن حضور یافته است. با این حال، آن گروه از مسیحیانی که در این مراسم شرکت کنند گفتهاند این سفر پاپ به نفع گرجستان بوده است.
کتی خیتاریخویلی به خبرگزاری رویترز گفته: "این یک رویداد مهم بود، هم برای کشور ما و هم برای مسیحیان کاتولیک وفادار."
"او فقط یک رهبر مذهبی نیست بلکه یک پاپ واقعی است و همچنین یک چهره سیاسی بسیار برجسته. بر همین اساس من معتقدم که دیدار پاپ از گرجستان به نفع کشور ماست."
گرجستان با جمعیت یک درصدی مسیحیان پیرو کلیسای کاتولیک، طبیعتا مقصد محبوبی برای سفر رهبر کاتولیکهای جهان نیست اما پاپ فرانسیس که نشان داده پس از حضور در واتیکان، به حل اختلاف میان کلیسای کاتولیک و ارتدکس اهمیت میدهد، سفر به تفلیس را در دستور کار خود قرار داد.
این دو شاخه مسیحیت از قرن یازدهم در تعاریف و اصول بنیادین خود دچار اختلاف شدهاند. آخرین باری که پاپ به گرجستان سفر کرد به سال 1999 بازمی گردد که پاپ ژان پل دوم به تفلیس رفت. آخرین باری که پاپ به گرجستان سفر کرد به سال 1999 بازمی گردد که پاپ ژان پل دوم به تفلیس رفت.
گرجستان با جمعیتی حدود چهار میلیون و 300 هزار نفر، کشوری کوچک در دامنه رشته کوههای قفقاز است که از نظر مذهبی به کلیسای ارتدکس روسیه نزدیک است هر چند دو کشور در سال 2008 برای مدت کوتاهی برابر هم جنگیدند.
همزمان واتیکان که تلاش میکند اختلافات خود با رهبران ارتدکس مسکو حل کند تا کنون موفق نشده زمینه سفر پاپ به روسیه را فراهم کند. در همین حال، دولت گرجستان که در تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا و پیمان نظامی آتلانتیک شمالی (ناتو) است به قرابت بیشتر با غرب روی خوش نشان میدهد.
بنابر گزارش تسنیم، روز شنبه تنها چند هزار نفر در ورزشگاه مشکی شهر تفلیس حاضر شدند. ورزشگاهی که ظرفیت میزبانی 25 هزار نفر را دارد.
این تحریم پس از آن شدت گرفت که ایلیای دوم، رهبر کلیسای ارتدکس روی وبسایت این نهاد مذهبی نوشت: "تا زمانی که اختلافات متعصبانه میان دو کلیسا (ارتدکس و کاتولیک) وجود دارد ما در مراسم مذهبی آنها شرکت نمیکنیم."
همزمان یک کشیش گرجستانی به آسوشیتدپرس گفته این اقدام رهبر ارتدکسها همچنین اعتراضی بوده به آنچه تلاش کلیسای رم برای کاتولیک کردن مسیحیان گرجستان خوانده میشود./847/ب102/د