۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
کد خبر: ۴۵۲۲۶۵
آیت الله طباطبایی نژاد:

علمی که انسان را به معرفت الهی برساند ارزشمند است

نماینده ولی فقیه در اصفهان در جلسه درس نهج البلاغه به تشریح حکمت 147 نهج البلاغه پرداخت و گفت: کسب علم زمانی ارزشمند است که برای کسب معرفت و رسیدن به خدا باشد.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، امروز در جلسه درس نهج البلاغه هفتگی خود، به تفسیر حکمت 147 نهج البلاغه پرداخت و گفت: این حکمت را حضرت علی (ع) خطاب به کمیل بن زیاد بیان داشته و فرموده اند: دل ها همانند ظرف هاست پس بهترين آنها ظرفى است كه مقدار بيشترى را بتواند نگهدارى كند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: قلوب انسان ها ظرف هایی است برای گرفتن اسرار الهی از این رو به فرموده حضرت امیر (ع) بهترین آن ها وسیع ترین آنهاست.

نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: در ادامه امیرمؤمنان (ع) مردم را به 3 گروه تقسیم می کنند و دسته اول را عالمان ربانی می نامند.

وی افزود: عالم ربانی دانشمندی است که با علم خود رنگ خدایی گرفته باشد و به تعبیر قرآن "صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ "، یعنی صفات الهی در وجود آنها ظاهر شود.

آیت الله طباطبایی نژاد ادامه داد: کسی که رنگ خدایی می گیرد از خصلتهای بد و هوای نفس به دور است و در مقابل مظهر ظهور و بروز صفات الهی چون کریم بودن، ستارالعیوب بودن، غفار و بخشنده بودن خواهد شد.

امام جمعه اصفهان دسته دوم را طالبان علم در طریق نجات برشمرد و خاطرنشان کرد: مثل این دو دسته مثل کسی است که کوه را طی کرده و به قله رسیده و کسی است که در راه رسیدن به قله است.

آیت الله طباطبایی نژاد به سخنی از محمد بن عبدالکریم شهرستانی از علمای اهل تسنن اشاره کرد و گفت: شهرستانی در کتاب ملل و نحل در مورد امام صادق (ع) می گوید: آن بزرگواری بود که به دریای معرفت وارد شده بود و کسی که به دریا می رسد، در خشکی نخواهد ماند و کسی که بالا رفت و به قله رسید دیگر از افتادن نمی ترسد.

وی در بیان ویژگی های گروه سوم تصریح کرد: این گروه افرادی بی ارزش و بی سر و پا هستند که از هر صدایی تبعیت می کنند و با هر نسیمی به این طرف و آنطرف می روند، اینان یا علم ندارند و یا با نور علم روشن نشده و به ستون محکمی پناه نبرده اند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه تفسیر این حکمت به بیان مزایای علم پرداخت و گفت: در روایتی از رسول اکرم (ص) آمده است: هر کس برای یاد گرفتن بابی از علم از خانه خارج شود، تا حقی را جای باطل بنشاند و یا گمراهی را هدایت کند، ثواب عملش به اندازه عبادت اربعین عام است.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان اظهار داشت: از این روایت مشخص می شود که کسب علم زمانی ارزشمند است که با هدف الهی باشد، از این رو طلب علم برای رسیدن به دنیا اجری ندارد.

آیت الله طباطبایی نژاد افزود: اگر کسی با هدف الهی به دنبال کسب علم برود، نمی تواند در برابر شبهات وارد شده به دین و تهاجم فرهنگی دشمن ساکت بنشیند، از این رو فردی عالم و دلسوز است که می خواهد هم خودش به قله برسد و هم به دیگران در رسیدن به قله معارف کمک کند و در این راه همه سختی ها را به جان می خرد.

وی به بیان تفاوتهای علم و ثروت پرداخت و گفت: علم از تو حراست می کند، اما تو باید مراقب مال و ثروتت باشی، با بخشش علم، دانشت افزوده می شود، در صورتی که مال با بخشیدن کم می شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: آشنايى با علم و دانش آيينى است كه انسان به آن جزا داده مى شود و بايد به آن گردن نهد، به وسيله آن در دوران حيات، كسب طاعت فرمان خدا مى كند و بعد از وفات نام نيك از او مى ماند، در حالى كه مال به تنهايى نه وسيله طاعت است نه سبب نيك نامى بعد از مرگ می شود./201/1305/ب1

ارسال نظرات