تهاجم فرهنگی و تغییر سبک زندگی سبب ازدواج گریزی جوانان شده است
حجت الاسلام سید شمس الدین موسوی شالی، امام جمعه شهر شال در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به موضوع ازدواج گریزی جوانان، گفت: ازدواج مسؤولیتی سنگین است که درحال حاضر به علت تهاجم فرهنگی غرب جوانان از آن و پذیرش مسؤولیتهایش گریزان شدهاند، این امر در فیلمها با شخصیتهای موفقی که تنها زندگی میکنند نشان داده میشود.
وی درباره تأثیر سبک و نوع نگاه به زندگی در امر ازدواج، ابراز داشت: در سبک زندگی و تمدن مدرن غربی انسان به جای انسانیت به عنوان محور قرار میگیرد، در این صورت انسان باید لذت ببرد و راحتی بیشتری داشته باشد و این نکته با ازدواج و پذیرش مسؤولیت فرزندان در زندگی مشترک هماهنگ نیست.
حجت الاسلام شالی در ادامه افزود: در سبک زندگی اسلامی قرب به خدا مطرح است و دنیا مزرعه آخرت است، بنابراین انسان مؤمن سختیها را برای رسیدن به هدف تحمل میکند و بیشتر لذت میبرد.
وی با بیان اینکه کار فرهنگی فعالیتی سنگین است، عنوان کرد: فعالیت فرهنگی کاری سنگین و دیربازده است، باتوجه به همین نکته بیشتر فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته در حد آماری و اعلام انجام فعالیت است و در آنها به بازده و نتیجه کار توجه چندانی نمیشود.
امام جمعه شهر شال سپس به اهمیت وجود مهندسی فرهنگی اشاره کرد و افزود: ما برای امر فرهنگ، مهندسی فرهنگی و سند چشم انداز نداریم و بیشتر در این زمینه سلیقهای کار میشود، با این حال توده مردم در هیأتها و مسجدها و سایر گروهها به فعالیت فرهنگی میپردازند و به برکت همین فعالیتها نظام حفظ شده است، البته بسیاری از مردم نیز نسبت به این امر بی تفاوت هستند، اما خواص و مؤمنانی که دغدغه دینی دارند در این زمینه کار میکنند.
وی با بیان جایگاه نظام آموزشی در کار فرهنگی و نوع سبک زندگی، ابراز داشت: در جهت برنامه ریزی و مهندسی کار فرهنگی، لازم است نخست سیستم آموزشی ما تغییر کند و در آن حقیقت این دنیا مطرح و تبیین شود تا افراد در مقابله با سختیهای زندگی برخورد مناسبی داشته باشند و به سبب سختی از پذیرش مسؤولیتها دوری نکنند.
حجت الاسلام شالی در پایان گفت: با تبیین نکردن حقیقت زندگی برای افراد جامعه باید در آینده سختیها و مشکلات بیشتری را تحمل کنیم، زیرا آشنا نبودن با آن احساس پوچی در انسان و تبعات آن را به دنبال خواهد داشت./955/302/ب2