۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۴۴۶۴۹۳
استاد دانشگاه زيتونه:

انديشه‌هاي امام خمینی فانوسي براي جامعه‌های اسلامي است

خانم منجيه سويحي، در نشست بررسي انديشه‌هاي شيخ محمد الخضر حسين در تونس، گفت: انديشه‌هاي حضرت امام (ره) فانوسي براي جوامع اسلامي است.
 دانشگاه زيتونه


به گزارش خبرگزاری رسا، به همت رايزني فرهنگي ايران در تونس، نشست علمي بررسي آراء شيخ محمد الخضر حسين از علماء، نخبگان و مبارزان دوره استعمار فرانسه با حضور جمعي از انديشمندان، تاريخ‌دانان و اساتيد دانشگاه، برگزار شد.

اين مراسم با تلاوت آياتي چند از كلام‌الله مجيد آغاز، سپس محمد اسدي موحد، رايزن فرهنگي ايران در تونس طي سخناني، گفت: از آنجا كه آشنايي با افكار و انديشه‌هاي علماء يكي از برنامه‌هاي فرهنگي رايزني فرهنگي ايران است، اين نشست با كمك گروهي از اساتيد دانشگاه، برگزار شد.

وي در ادامه، مطرح كرد: هدف از برگزاري اين نشست علمي و فرهنگي، آشنايي با آراء و انديشه‌هاي شيخ محمد الخضر حسين، از داعيان و رهبران مبارزه با استعمار و از پيشگامان دعوت به وحدت اسلامي و امت اسلامي، است.

رايزن فرهنگي كشورمان به جايگاه علمي و خدمات شيخ محمد الخضر حسين اشاره كرد و گفت: به جهت افكار وحدت‌بخش وي و خدماتي كه به مسلمانان به ويژه مردم كشور‌هاي تونس، الجزاير، مصر و شام انجام داده‌اند، برخي از محققين و تحليلگران افكار او را با افكار امام خميني (ره) تشبيه مي‌كنند.

اسدي‌موحد ادامه داد: اين دو عالم برجسته، تلاش‌هاي بسياري را در ايجاد وحدت و هويت بخشيدن به مسلمانان انجام داده‌اند و هر دو بر اين باور بودند كه فعاليت‌ها و معارف قرآني و الهي در جامعه اسلامي مي‌تواند بشريت و مسلمانان را به سعادت برساند.

وي تأكيد كرد: اينگونه جلسات منجر مي‌شود تا جوانان با انديشه‌هاي علماء آشنا شوند و در مقابل افكار افراطي، تكفيري و وهابيت ايستادگي كنند.

محمد مواعده، از اساتيد دانشگاه و تاريخ‌شناس ضمن قدرداني از رايزني فرهنگي ايران جهت اقدام به برگزاري اين نشست علمي گفت: برگزاري اينگونه نشست‌ها در عصر كنوني كه مسلمانان به جان هم افتاده‌اند باعث ايجاد وحدت و تقويت بيشتر صفوف مسلمانان مي‌شود.

وي در ادامه به تأسيس مركز گفت و گوهاي بين مذاهب اشاره كرد و خواستار همكاري رايزني فرهنگي ايران با اين مركز در برگزاري نشست‌ها، همايش‌ها و برنامه‌هاي فرهنگي شد.

خانم منجيه سويحي، از دانشگاه زيتونه به تأثير انديشه‌ها و افكار شيخ محمد الخضر حسين اشاره كرد و گفت: علمايي چون شيخ محمد الخضر حسين زندگي خود را وقف مسلمانان كرده‌اند و با به جان خريدن مشكلات تبعيد و دوري و هجرت، توانسته‌اند در راه وحدت اسلامي گام بردارند.

استاد دانشگاه زيتونه به زندگي امام خميني (ره) اشاره كرد و گفت: اين علماي بزرگ براي امت اسلامي همچون چراغ راهي هستند كه با تلاش‌ها و مجاهدت‌هاي خود اسلام را حفظ كرده‌اند.

سخنران بعدي توفيق بن عامر، از اساتيد برجسته دانشگاه منوبه بود كه در بخشي از سخنان خود به ضرورت برگزاري اين سلسله نشست‌ها تأكيد كرد و گفت: نشست‌هاي علمي با حضور نخبگان و انديشمندان مي‌تواند پيامي را به جهان ابلاغ كند و آن اينكه نخبگان و انديشمندان هيچگاه با هم اختلافي نداشته‌اند و اين دسيسه‌هاي دشمنان اسلام و خارج از اسلام است كه اختلاف و فتنه را در بين صوف مسلمانان ايجاد مي‌كنند.

در پايان اين مراسم، طاهر بن سلمه، استاد دانشگاه سوسه و مؤلف دو كتاب درباره شخصيت شيخ محمد الخضر حسين ضمن اشاره به افق فكري امام خميني (ره) و شيخ محمد الخضر حسين گفت: اين دو عالم بزرگ يكي شيعه و ديگر از اهل سنت، در خصوص مسائل اصيل جهان اسلام از جمله عدالت، حكومت در اسلام، معارف قرآني و وحدت بين مسلمانان اتفاق نظر دارند.

اين مراسم با اجراي طرح پرسش و پاسخ و اهداي كتاب‌هايي از زندگي شيخ محمد الخضر حسين و امام خميني (ره) به شركت‌كنندگان پايان يافت./982/ب101/ک

ارسال نظرات