استقلال سیاسی، رفاه عمومی و پیشرفت از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الله عبد الملکی شامگاه پنجشنبه در نشستی با عنوان اقتصاد مقاومتی افسانه یا واقعیت؟ در سالن همایش مدرسه شهید دکتر چمران اصفهان، گفت: اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و دشمنی به اهداف خود برسد، اقتصادی مقاوم است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با مطرح کردن چند سؤال و پاسخ دادن به هرکدام بحث خود را آغاز کرد و افزود: سؤالاتی که در زمینه اقتصاد مقاومتی مطرح است شامل این سؤال ها است، یک، چرا اقتصاد مقاومتی ضروری است؟ دو، اصلاً اقتصاد مقاومتی چیست؟ و سه، نقش هر انسان در اقتصاد مقاومتی چیست؟
وی در پاسخ به سؤال اولی پاسخ داد: کشور ایران به عنوان یک کشوری است که هم دشمنان خارجی دارد و هم دشمنان داخلی و برای مبارزه و مقابله با این دشمنان به یک اقتصاد مقاوم نیاز دارد، اقتصادی که از دشمنی ها عبور کند و به هدف اصلی اش برسد.
عبدالملکی اهداف اقتصاد مقاومتی را با اهداف نظام جمهوری اسلامی یکی دانست و اذعان کرد: استقلال اقتصادی که به تعبیر امام خمینی(ره) وجود آن عامل استقلال فرهنگی و سیاسی است، رفاه عمومی یعنی مردم با روزانه هشت ساعت کار کردن بتوانند نیازهای مادی خودشان را در حد معقول تأمین کنند و هیچ کس بیکار نباشد و پیشرفت که رهبر معظم انقلاب می فرمایند، کاری کنید که هر کس از هر کجای دنیا به ایران می نگرد، معجزه اسلام را ببیند، سه هدف اصلی نظام جمهوری اسلامی یا به تعبیر دیگر سه هدف اصلی اقتصاد مقاومتی است.
استاد و پژوهشگر دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به سؤال دومی که در زمینه اقتصاد مقاومتی مطرح کرد، ابراز کرد: بهترین تعریف از اهداف اقتصاد مقاومتی، تعریفی است که رهبر معظم انقلاب داشته اند، ایشان می فرمایند، اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و دشمنی به اهداف خود برسد، اقتصادی مقاوم است، پس این تعریف شد جواب سؤال دومی که مطرح کردیم.
وی در پاسخ به سؤال سومی که در زمینه اقتصاد مقاومتی مطرح کرد، وجود چهار جبهه علمی، گفتمان سازی، سیاسی و اجرایی را لازم دانست و تشریح کرد: دانشمندان و اندیشمندان باید علم کاربردی در زمینه اقتصاد مقاومتی تولید کنند، در گفتمان سازی علم کاربردی باید به باور عمومی تبدیل شود، در جبهه سیاسی باید مطالبه گری صورت گیرد یعنی همه مردم یکدیگر امر به معروف و نهی از منکر کنند و در جبهه اجرایی هر کس در هر پست و مقامی هست، اقتصاد مقاومتی را اجرا کند.
عبدالملکی به عرصه های عمل و اجرا در زمینه اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: عرصه مصرف، عرصه تولید، عرصه مدیریت، عرصه انتخاب و عرصه تربیت، پنج بُعد اصلی عرصه عمل و اجرا است.
فعال اقتصادی به اقتصاد مقاومتی را همسو با اقتصاد اسلامی معرفی کرد و افزود: اقتصاد اسلامی تشکیل شده از سه معرفت است، مکتب، یعنی آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) در زمینه اقتصادی، نظام، یعنی متجلی شدن دستورات قرآن و اهل بیت(ع) و علم، یعنی بررسی کردن پدیده ها در نظام اقتصاد اسلامی سه معرفتی است که اقتصاد اسلامی را تشکیل می دهد، اقتصادی که با اقتصاد مقاومتی همسویی کامل دارد.
وی در پایان به اثر اصلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اثر اصلی اقتصاد مقاومتی پیشرفت است، پیشرفتی که واقع شود در افقی پنجاه ساله رتبه پیشرفت اقتصادی ایران را تا رتبه دوم جهان کاهش می دهد./202/867/ب1