سعادت و شقاوت انسان در گرو اراده و اعمال است
حجتالاسلام محسن عارفی، رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، گفت: در خصوص برکات و فضایل شب قدر، روایات بسیاری وارد شده است که دلیل این بزرگی و اهمیت هم بیشمار است.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین دلایلی که به شب قدر، مقام و منزلت داده است، نزول قرآن کریم در این شب است؛ قران کریم به دو شکل دفعی و تدریجی بر پیامبر (ص) نازل شد که نزول تدریجی قرآن در طول 23 سال متناسب با شرایط تاریخی صورت گرفت و نزول دفعی هم در شب قدر بوده است.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زابل افزود: یکی دیگر از دلایلی که تأکید شده است این شب را گرامی بداریم و احیا کنیم، این است که در این شب، همه مقدرات یک ساله انسان با ملاحظه اراده و اختیار اشخاص مقدر میشود.
وی اظهار کرد: خداوند انسان را موجودی آزاد و با اختیار و اراده آفریده است، بنابراین خود انسان است که میتواند راه سعادت یا شقاوت را انتخاب کند؛ در حقیقت ظرفیت خوب بودن و همچنین پلید بودن در انسان وجود دارد، اما خدا از عاقبت و سرنوشت همه آگاه است.
حجتالاسلام عارفی عنوان کرد: در شب قدر، اعمال خاصی تعیین شده است از قبیل شبزندهداری و به عبادت و تلاوت قرآن مشغول شدن، غسل شب قدر، توبه و استغفار، اطعام فقرا، قرآن بر سر گذاشتن و خواندن صد رکعت نماز که هر کدام فلسفه خاص خودش را دارد.
وی در پایان با بیان اینکه ملائکه در شب قدر تا صبح بر بندگان خدا سلام میدهند، افزود: در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است که میفرمایند سرآمد همه ماهها، ماه رمضان است و قلب آن نیز شب قدر؛ بنابراین با احیای این شب، خود را شایسته آمرزش خداوند کنیم./831/303/ب3