۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱
کد خبر: ۴۳۳۰۱۸

حقوقي كه بايد استيفا شود

بيانات رهبر معظم انقلاب در جمع مسؤولان نظام افزون بر ترسيم ويژگي‌هاي منحصر به فرد شرايط ايران اسلامي در عين حال ارزيابي اجمالي بر اجراي برجام تاكنون و روشن‌كننده مسير حركت دولت براي استيفاي حقوق مردم ايران در روند اجراي برجام بود.
 رهبر معظم انقلاب

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، بيانات مقام معظم رهبري در جمع مسئولان و كارگزاران نظام در روز سه‌شنبه 95/3/25 علاوه بر ترسيم ويژگي‌هاي منحصر به فرد شرايط ايران اسلامي و تأكيد بر مؤلفه‌هاي اقتدار ايران اسلامي در عين حال ارزيابي اجمالي بر اجراي برجام تاكنون و روشن‌كننده مسير حركت دولت جمهوري اسلامي براي استيفاي حقوق مردم ايران در روند اجراي برجام و ديگر تعاملات منطقه‌اي و بين‌المللي بود. فارغ از نتايج عملي برجام كه به اذعان دست‌اندركاران البته به دليل بدعهدي طرف مقابل، فاصله معناداري با انتظارات ايجاد شده، از اين توافق بين‌‌المللي دارد و لحن طرف امريكايي عليه طرف ايراني، مبتني بر برداشت غلط از فضاي سياسي ايران و با اين تحليل كه از طريق برجام قادر خواهند بود به شكاف‌ها و اختلاف‌نظرهاي داخلي دامن زده و امتيازات بيشتري از ايران در عرصه‌هاي ديگر بگيرند، تندتر و تندتر شده است.

 

در آخرين گزاره‌ها از اين دست، مي‌توان به سخنان سوزان رايس، مشاور امنيت ملي كاخ سفيد در نشست حاميان جهاني يهود در واشنگتن در هفته گذشته اشاره كرد كه وي با تأكيد بر اينكه «به ايران اجازه نمي‌‌دهيم راحت باشد» بر باقي ماندن تحريم‌هاي غيرهسته‌اي تأكيد مي‌كند و مي‌گويد: ما همه اختيارات لازم را براي مقابله با رفتارهاي ثبات‌زاي ايران داريم

 

پيش از اين هم كنگره و كاخ سفيد، ضمن تشديد تحريم‌ها عليه ايران و به بهانه‌هاي مختلف، ايران را تهديد اصلي امريكا قلمداد كرد و وزارت خارجه امريكا در بيانيه خود ايران را در صدر كشورهاي حامي تروريسم قرار داد و خانم كلينتون، نامزد اصلي حزب دموكرات براي انتخابات آينده رياست جمهوري هم ايران را به «اقدام نظامي» تهديد كرد. عامل اصلي لحن فزون‌‌خواهانه امريكايي‌ها در پسابرجام و بعد از تعطيلي برخي مراكز هسته‌اي را بايد برآورد غلط آنها از محيط داخلي ايران دانست، همانگونه كه مقام معظم رهبري در بيانات خود در جمع مسئولان تصريح كرده‌اند، امريكايي‌ها مصالحه را به معناي تنزل ايران از مواضع و اصول تعبير كرده و خاطرنشان كردند: اين تنزل پاياني ندارد و همانگونه كه اكنون و بعد از مذاكرات هسته‌اي، موضوع موشكي را پيش كشيده‌اند بعد از موشك نوبت حقوق بشر مي‌رسد و بعد از حقوق بشر موضوع شوراي نگهبان، سپس موضوع ولايت فقيه و در نهايت قانون اساسي و حاكميت اسلام مطرح خواهد شد، بنابراين تصور اينكه جمهوري اسلامي مي‌تواند با امريكايي‌ها به مصالحه برسد، تصور نادرستي است.

 

سال‌ها پيش از اين امام خميني(ره) در توصيف ماهيت استكباري امريكا كه عملكرد كنوني آنها مصداق بارزي از آن است، فرمودند: «ما چه بخواهيم و چه نخواهيم استكبار و صهيونيست‌ها در تعقيب‌مان خواهند بود تا حيثيت مكتبي‌مان را لكه‌دار كنند» و در جايي ديگر مي‌فرمايند «اگر آنان آقا و سرور باشند و ما نوكر، شايد ما را به عنوان يك ملت ضعيف به رسميت بشناسند، اما ايراني با هويت ايراني- اسلامي، هيچ موقع مورد تأييد آنان قرار نخواهد گرفت.»  و اكنون بيانات رهبري را بايد نقطه عطفي در روند مذاكرات و اقدامات آينده تيم مذاكره‌كننده و مهم‌تر از آن هيئت نظارت بر برجام دانست، چراكه تداوم روند فوق و استمرار بدعهدي امريكايي‌ها نه تنها «گشايشي» در عرصه اقتصادي كشور ايجاد نمي‌كند، بلكه امريكايي‌ها با زمان گرفتن و طرح موضوعات حاشيه‌اي و دامن زدن به تقابل و جنگ نيابتي عليه ايران تلاش دارند گشايش و رفع برخي تحريم‌ها را به موضوعات منطقه‌اي يا موشكي مرتبط كرده و عملاً

 

ما را در موضع انفعالي قرار دهند. بر اين اساس:

1- تأكيد و توجه بر توانمندي‌هاي داخلي و تلاش براي ارتقاي آن به ويژه «توانمندي سياسي- ملي يعني وحدت و انسجام ملي و كور كردن زمينه‌هاي نفوذ و دوقطبي‌سازي دشمن بايد اولويت اصلي دولتمردان باشد. بيان مواضعي كه دشمن بوي اختلاف و چالش را از آن احساس كند، دشمن را در شكل‌گيري اهدافش جري‌تر مي‌كند

 

2- مواضع رهبري در برابر فزون‌خواهي‌هاي استكبار بايد الگوي عملي براي دولتمردان باشد، از زماني كه آن نامزد انتخابات امريكا از پاره كردن برجام سخن گفت قريب دو ماه مي‌گذرد. بدون اينكه از داخل و دستگاه ديپلماسي واكنش مناسبي نسبت به آن داشته باشد. بيان قاطعانه رهبري بر «به آتش كشيدن برجام در صورت اقدام طرف امريكايي تنها يك اقدام واكنشي نيست بلكه نقطه آغازي براي تغيير در مواجهه با دشمنان و پادو‌هاي منطقه‌اي آنها خواهد بود.» تعبير به آتش كشيدن به مفهوم آن است كه به طور قطع با بازگشت به دوران پسابرجام رفتار ايران در عرصه تحولات منطقه‌اي و بين‌المللي متفاوت خواهد بود.

 

3- توجه و تأكيد بر جايگاه راهبردي صنعت هسته‌اي و اينكه اين فرآيند، نه تنها بستري براي توليد انرژي، بلكه بستري براي مصونيت‌بخشي و افزايش امنيت كشور خواهد بود، لذا از هم‌اكنون (فارغ از سير اجراي برجام)، نوع عمل دستگاه‌ها در مواجهه با اين صنعت بايد تغيير كند و ضمن جبران لطمات وارده طي سال‌هاي اخير به اين صنعت راهبردي، ساختار آن بازسازي و قابليت‌هاي آن پا به كار شود.

 

4- بيانات رهبري در اين ديدار و نكاتي كه در مورد هيئت نظارت بر برجام مطرح كردند، بيانگر اين است كه توقعات ايشان از هيئت برآورده نشده است. خواست صريح ايشان از هيئت نظارت براي دقت و مراقبت افزون‌تر در نقطه‌اي كه طرف مقابل بدعمل مي‌كند يا به فكر خيانت است، مسئوليت اين هيئت را دوچندان مي‌كند.

 

5- تجربه تاريخي نشان داده كه امريكايي‌ها تنها زبان قدرت را مي‌فهمند و لذا در عرصه هسته‌اي بايد با كارشكني‌هاي امريكا مقابله جدي صورت گيرد. رهبر معظم انقلاب تأكيد كردندكه حق گرفتني است، آن هم از گرگي مثل امريكا كه بايد حق را از دهانش بيرون كشيد./998/102/ب3

منبع : روزنامه جوان

ارسال نظرات