داعش مولود زخمی است که غرب در عراق ایجاد کرد
به گزارش خبرگزاری رسا، سی ان ان روز یکشنبه در تحلیلی به قلم خبرنگار خود 'بن ودمن' (Ben Wedeman)، به واکاوی ریشه های بوجود آمدن گروه تکفیری – تروریستی داعش در عراق و در منطقه خاورمیانه در زمان صدام و دوره موسوم به بهار عربی پرداخت.
بن ودمن نوشت: سال ها پیش که به دهه 1990 میلادی باز می گردد، زمانی که صدام همچنان در عراق در قدرت بود، یکی از مقامات در وزارت اطلاعات و فرهنگ عراق اغلب مرا به دفتر کارش برای صرف چای و گفت و گو دعوت می کرد.
این ملاقات ها برای پوشش خبری بود، اما اغلب وی درمورد سیاستی که آمریکا و غرب در قبال عراق در پیش گرفته بودند، خشمگین می شد.
بن ودمن نوشت ؛ این فرد به من می گفت: روزی نسل جدیدی از عراقی ها با تنفری خواهند آمد که شما قادر به تصور آن نیستید، ما قدیمی های عراق، هنوز خاطرات مثبتی از غرب در یاد داریم، اما آنها (نسل آینده عراق) تنها تنفر (را به یاد) دارند؛ حرف های من را به خاطر داشته باش.
خبرنگار سی ا ن ان نوشت : این مقام کسی نبود جز 'عُدی الطائی' - مدیرکل سابق وزارت اطلاع رسانی صدام – فردی مطلع و کارآزموده که به دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط بود که به نظر می رسد گفته هایش ریشه های عمیقی داشته است.
تحریم های عراق
سی ان ان در تحلیل خود در مورد عمق ریشه های افراط گرایی و بوجود آمدن داعش نوشت: تحریم های سازمان ملل علیه عراق پس از تجاوز نظامی این کشور در سال 1990 میلادی به کویت، این کشور را ویران کرد.
سی ان ان افزود: در آن زمان رسانه های عراقی مشتاق بودند تا رسانه های غربی را به بیمارستان های مملو از بیماران و کودکانی که در نتیجه تحریم های سازمان ملل در رنج بودند، ببرند، کودکانی که از سوء تغذیه و بیماری رنج می بردند.
'سازمان ملل تخمین زد که بیش از نیم میلیون کودک در نتیجه اعمال تحریم های این سازمان، جان خود را از دست دادند، که پیامد آن تاثیر مخرب بر میلیون ها (خانواده) عراقی بود.'
سی ان ان درادامه تحلیل خود نوشت: بلایا و ظلم سال ها تحریم و به دنبال آن خشونت و هرج و مرجی که ناشی از تجاوز نظامی به عراق به رهبری آمریکا بود، به واقع زخم عمیقی بر نسل عراقی ها برجای گذاشت، نسلی که اکنون به سنی رسیده اند که بسیاری با تمایلی زیاد جذب داعش می شوند.
بهار عربی
در بخش دیگری از این تحلیل، سی ان ان به 'ثمره تلخ ' بهار عربی در منطقه پرداخت.
بن ودمن نوشت: ثمره بهار عربی هرج و مرج، جنگ، خونریزی، بی خانمانی میلیون ها نفر، فرقه گرایی و احیای ظلم و ستم بود.
بن ودمن افزود: برخی دیگر نتیجه ای دیگر برای آن (بهار عربی) متصور هستند، شکست بهار عربی و مضاعف شدن ظلم و ستم، موید این نکته است که 'نظم سیاسی' در جهان عرب قابل اصلاح نیست و تنها راه حل های 'فرا رادیکالی'، همچون احیای یک کابوس خلافتی که هرگز به واقع وجود نداشته و خیال پردازی آتی داعش است، مطرح می شود.
سی ان ان در پایان این تحلیل با اشاره به پیشروی های نیروهای دولتی در عراق، سوریه و لیبی و بیرون راندن گروه تکفیری – تروریستی داعش نوشت: داعش که ریشه ای عمیق در بیماری ظلم دارد، در پروسه از بین رفتن است، هرچند که این بیماری خود همچنان وجود دارد./982/ب102/د
منبع: ايرنا