۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۸
کد خبر: ۴۲۹۲۴۰
با انتشار کتابی بررسی شد؛

نقش اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات

پژوهشکده حج و زیارت وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت با انتشار اثری به بررسی نقش اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات پرداخته است.
نقش اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب نقش اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات به قلم غلامرضا رضائی به همت پژوهشکده حج و زیارت از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به تازگی منتشر و روانه بازار نشر شده است.

 

این کتاب که با یک دیباچه، یک مقدمه و در چهار فصل مفاهیم و کلیات، حیات برزخی انسان، تکامل برزخی از منظر عقل و نقل و خیرات و چگونگی تأثیر آن در تکامل برزخی تنظیم شده است، به اثبات تأثیر خیرات در تکامل برزخی اموات با رویکرد نقد وهابیت می‌پردازد.

 

در بخشی از مقدمه اثر می‌خوانیم: برزخی مابین دنیا و قیامت است. انسان پس از مرگ، تا نفخ صور و حساب‌رسی قیامت، در این عالم به سر می‌برد. بحث برزخ و چگونگی آن از مباحث مهم فرجام‌شناسی است که گوشه‌ای از زوایای آن با آیات و روایات، مکاشفات اهل معنا و مباحث عقلی و فلسفی آشکار می‌شود.

 

یکی از مباحث مرتبط با عالم برزخ‌، تأثیر اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات است. اما بررسی این مسئله که آیا خیرات مذکور در تکامل معنوی اموات تأثیر دارد، یا این‌که احادیث وارد شده تنها در صدد تربیت اخلاقی زندگان است و اگر هم تأثیر دارد، فقط از جنبه تنعم‌بخشی به آنهاست، منوط به بررسی پاره‌ای از مسائل است.

 

نویسنده اثر در بررسی نقش خیرات در تکامل برزخی اموات ابتدا به بررسی مسائلی همچون حیات برزخی اموات؛ ارتباط یا عدم ارتباط حیات دنیوی و حیات برزخی؛ ارتباط متقابل زندگان و اهل برزخ یا عدم آن؛ امکان یا عدم امکان تکامل روحی و معنوی برزخیان و تأثیرگذاری خیرات اهدایی زندگان به اموات می‌پردازد.

 

پس از تبیین مسائل یاد شده، آن‌گاه در بررسی تأثیرگذاری خیرات بر تکامل‌بخشی برزخی اموات، این پرسش‌ها قابل طرح است که اثر حاضر با بررسی دلایل عقلی و نقلی و تحلیل داده‌ها و در پاسخ به این سؤالات تدوین شده است:

ـ ادله نقلی تکامل برزخی اموات کدامند؟

ـ آیا ادله عقلی نیز در اثبات این مسأله وجود دارد؟

ـ چه شبهاتی درباره این مسأله وجود دارد و پاسخ آن چیست؟

ـ از منظر آیات و روایات، خیرات تأثیرگذار کدامند؟ آیا بین شیعه، اهل سنت و وهابیت در این موارد اختلاف نظری وجود دارد؟ موارد اختلافی کجاست؟

ـ در آیات و روایات برای تبیین نقش خیرات در تکامل برزخی اموات، چه تعابیری به کار رفته است؟

 

اهمیت این تحقیق ـ افزون بر این‌که یکی از معارف بلند دینی را واکاوی می‌کند ـ ایجاد باورمندی درباره حیات اهل برزخ و تأثیرگذاری خیرات زندگان در تکامل برزخی آنهاست. این مسأله می‌تواند در ترغیب مسلمانان به اهدای خیرات برای آنان و رفتن به زیارت قبورشان، به ویژه زیارت مراقد مطهر اولیای الهی، تأثیرگذار باشد.

 

همچنین با اثبات مسائل یاد شده، برخی از اختلافات وهابیت با سایر مسلمانان در مسأله نحوه تعامل زندگان با اموات برطرف می‌شود؛ زیرا اختلافات یاد شده از تلقی متفاوت وهابیت در مسأله حیات برزخی اموات نشئت می‌گیرد؛ تلقی و تحلیلی که بر خلاف آیات و روایات و اعتقاد سایر مسلمانان است.

 

کتاب نقش اهدای خیرات در تکامل برزخی اموات اثر غلامرضا رضائی در قطع رقعی، 204 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به قیمت 7200 تومان از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده است./920/پ202/ق

 

ارسال نظرات