۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۴۲۷۳۰۹

واکنش دیده بان حقوق بشر به ظلم و ستم در دستگاه قضایی آل سعود

دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای محاکمه ۳۰ شیعه عربستانی، یک ایرانی و یک افغانستانی در عربستان سعودی به اتهام جاسوسی برای ایران را «تمسخر عدالت» خواند و افزود: این دادگاه لکه ننگ دیگری بر سیستم قضایی ناعادلانه عربستان سعودی است.
نقض حقوق بشر در عربستان

به گزارش خبرگزاری رسا، در ادامه انتقادهای بین‌المللی از سیستم قضایی عربستان سعودی، دیدبان حقوق بشر اعلام کرده که محاکمه 32 تن به اتهام جاسوسی برای ایران، «مسخره کردن عدالت» است.

 

دیدبان حقوق بشر در بیانیه‌ای با تاکید بر آنکه دادگاه محاکمه 32 نفر در عربستان سعودی به اتهام جاسوسی برای ایران «تمسخر عدالت» است، اعلام کرد: «وکلای مدافع نمی‌توانند با موکلان خود دیدار کنند و یکی از موارد اتهامی متهمان، "گسترش شیعه‌گری" است».

 

در این بیانیه آمده است: «دادگاه 32 مرد به اتهام ادعایی جاسوسی به نفع ایران در عربستان سعودی، فرایند اولیه و ابتدایی حقوق متهمان را نقض کرده است. با گذشت حدود سه سال از بازداشت و تحقیق و دو ماه جلسات استماع، مقامات عربستان سعودی به متهمان اجازه دیدار با وکلا و یا دادن همه اسناد لازم برای دفاع از متهمان را فراهم نکرده‌اند. دادستان‌ها خواهان حکم اعدام برای 25 تن از 32 متهم هستند».

 

دیدبان حقوق بشر ادامه داد: «این مردان متهم به جاسوسی برای ایران هستند اما برگه اتهامی شامل اتهامات زیادی است که اصلا جزو جرایم شناخته نمی‌شود مانند "حمایت از تظاهرات"،‌"آسیب زدن به وجهه پادشاهی"، و "تلاش برای گسترش دادن شیعه". محاکمه در دادگاه ویژه جنایی در ریاض از فوریه 2016 آغاز شده است».

 

«سارا لیا ویتسون» مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر در این باره گفت: «این دادگاه لکه ننگ دیگری بر سیستم قضایی ناعادلانه عربستان سعودی است».

 

به گزارش دیدبان حقوق بشر، از بین این 32 نفر،‌30 تن تنبعه عربستان و یک تن ایرانی و نفر دیگر افغانستانی هستند. همه این عربستانی‌های متهم به جاسوسی، شیعه هستند.

 

در بیانیه این سازمان آمده است: «شهروندان شیعه عربستان سعودی در آموزش و پرورش عمومی، استخدام در دستگاه‌های دولتی و اجچازه داشتن برای ساختن اماکن پرستش، با تبعیض سیستماتیک مواجه هستند».

 

ویتسون با ابراز نگرانی درباره تبعیض روا شده به شیعیان در عربستان سعودی گفته است: «مسلمان شیعه بودن، جرم نیست و دادگاه‌های سعودی باید به برخورد با آن به عنوان جرم، پایان دهند»./847/ب102/د

ارسال نظرات