درک اهمیت و عظمت بعثت در گرو شناخت دوران جاهلیت است/ حلقه های صالحین برگرفته از سیره تربیتی پیامبر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدجواد نظافت، استاد حوزه علمیه مشهد عصر امروز در جشنواره صالحین که در تالار اجتماعات جهاد دانشگاهی برگزار شد، با اشاره به آیه شریفه «لَقَدْ مَنَّ الله عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ....»، گفت: نعمت وجود پیامبراکرم(ص) بزرگترین نعمت است و از همین رو خداوند به واسطه آن بر مؤمنان منت می گذارد.
وی افزود: زمانی می توانیم درک درستی از نعمت بودن وجود پیامبر(ص) پیدا کنیم که به دوران پیش از حضور ایشان و وضعیت آن روزگار توجه کنیم. پیش از میلاد و بعثت پیامبر(ص) بشر در جاهلیت و ظلمات به سر می برد؛ جاهلیت به معنای عدم برخورداری از علم و عقل.
حجت الاسلام نظافت، بت پرستی، زنده به گور کردن دختران، تبعیض، ناامنی و تعصبات و جنگ های قبیله ای را از نمونه های ناشی از جهل مردم در دوران پیش از بعثت پیامبر اسلام(ص) معرفی و اظهار کرد: خداوند پیامبر(ص) را در میان متعصب ترین و بی منطق ترین انسان های زمین مبعوث کرد تا آنان را از ذلت رها و به عزتی برساند که از میانشان ابوذرها و مقدادها تربیت شوند.
حلقه های صالحین برگرفته از سیره تربیتی پیامبر است
مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در ادامه، حلقه های صالحین را برگرفته از سیره تربیتی پیامبر اسلام(ص) برای تحقق هدف بعثت و خروج انسان ها از ظلمات به سمت نور معرفی و تصریح کرد: نقش پیامبر(ص)، تبیین، شفاف سازی و جدا کردن راه غی از رشد بود و همین کار باید در حلقه ها انجام شود.
تربیت، معرفت، بصیرت و مهارت محور کار حلقه های صالحین قرار گیرد
وی ادامه داد: پیامبر(ص) با سبک تربیتی خود که آمیزه ای از رحمت، محبت، احسان، مدارا و صبر بود زمینه ای فراهم کردند که عرب های بدبین به ایشان هم، متنبه و جذب ایشان شدند در حلقه های صالحین نیز می بایست هم روی تربیت و معرفت افراد کار شود و هم بصیرت و مهارت آن ها.
در نظام حلقه داری، محبت حرف اول را می زند/قدرت جذب افراد در گرو رشد توأمان فکر و احساس آن ها است
حجت الاسلام نظافت با بیان این که پیامبر(ص) یک پدر برای امت بودند و همه پیروانشان را با هم برادر کرده بودند، خاطرنشان کرد: میان سرحلقه ها و اعضای حلقه باید رابطه عاشقانه، صمیمانه و متواضعانه باشد تا اعضا بعدها بتوانند خودشان سرحلقه شده و افراد را جذب کنند.
وی اضافه کرد: در نظام حلقه داری، محبت حرف اول را می زند و پیش از عقل با دل افراد سروکار داریم زیرا اگر افکار به دل راه نیابد، ایمان شکل نمی گیرد. اگر فکر و احساس افراد باهم رشد کند قدرت جذب دیگران را خواهند داشت.
استاد حوزه علمیه یادآور شد: اگر از ابتدای انقلاب اسلامی الگوی حلقه های صالحین اجرا می شد اکنون با افرادی مواجه نبودیم که دین را نچشیده و درک نکرده، صرفا از روی تعصب می گویند نمی خواهیم.
نیازمند بعثت در اخلاقمان هستیم
حجت الاسلام نظافت گفت: برای جذب افراد نیاز به زمینه سازی بر مبنای سیره و اخلاق نبوی است در غیر این صورت نه تنها موفق به جذب نمی شویم بلکه میان خودمان هم ریزش خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: ما پیش از هر کاری محتاج بعثتی در اخلاقمان هستیم تا روش برخورد با یکدیگر و با مخالفان را بیاموزیم.
مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) در پایان با اشاره به آیه پایانی سوره توبه، خاطرنشان کرد: سرحلقه ها باید از افراد بومی و شناخته شده یک محل باشند تا مردم به آن ها اعتاد کنند و جذب شوند./930/202/ب3