تحقق اقتصاد مقاومتی درگرو انضباط اقتصادی در کشور است
حجتالاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در استان خراسان شمالی، اظهار کرد: انضباط اقتصادی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است که نقش بزرگی در زندگی اجتماعی ملت ایران و سایر جوامع دارد.
وی ادامه داد: خداوند متعال در آیه 27 سوره مبارکه نساء میفرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ لاَ تَأْکُلُواْ أَمْوَالَکُمْ بَیْنَکُمْ بِالْبَاطِلِ إِلاَّ أَن تَکُونَ تِجَارَةً عَن تَرَاضٍ مِّنکُمْ وَلاَ تَقْتُلُواْ أَنفُسَکُمْ إِنَّ اللّهَ کَانَ بِکُمْ رَحِیمًا» و به مردم تأکید میکند: اى کسانى که ایمان آوردهاید اموال همدیگر را به ناروا نخورید مگر آنکه داد و ستدى با رضایت یکدیگر انجام داده باشید و خود را نکشید زیرا خدا همواره با شما مهربان است.
حجتالاسلام قلیزاده افزود: در این آیه نهی از قتل به دنبال نهی از حرامخواری آمده که شاید دلیل آن این باشد که سیستم اقتصادی ناسالم زمینهساز قیام محرومان علیه زراندوزان، بروز درگیریها و پیدایش قتل و هلاکت در جامعه خواهد بود.
وی با بیان اینکه رفتارهای غلطی که انضباط اقتصادی سالم را به هم میزند موارد فراوانی هستند، اضافه کرد: اختلاس، احتکار، قاچاق در شکلهای مختلف، رشوهخواری، رانتخواری، ویژه خواری، کلاهبرداری، تسهیلاتی که پس داده نمیشود، جرائمی که به ناحق اعمال میشود و مواردی از این دست ازجمله اقداماتی هستند که انضباط اقتصادی را در کشور به هم میزنند.
رییس شورای فرهنگ عمومی فاروج خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) میفرمایند: کسی که قرض بگیرد و میداند که نمیتواند آن قرض را پرداخت کند مال باطل خورده است که این فرمایش امام صادق (ع) یکی از مصادیق انضباط اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه امام باقر (ع) نیز میفرمایند ربا، قمار، کمفروشی و ظلم از مصادیق باطل است، ادامه داد: در این راستا رسول گرامی اسلام میفرمایند: هر کس ربا بخورد خداوند عزوجل به اندازه ربایى که خورده شکمش را از آتش دوزخ پر میکند و اگر از طریق ربا مالى به دست آورد، خداى تعالى تا زمانى که کمترین مقدار از مال ربا نزدش باشد هیچ عمل او را نمیپذیرد و پیوسته خداوند و فرشتگانش او را نفرین میکنند.
حجتالاسلام قلیزاده تصریح کرد: اگر در جامعه اسلامی انضباط اقتصادی حاکم باشد جامعه دچار خودکشی و انتحار نشده و رکود بر کشور حاکم نمیشود اما رکود و تورم از نشانههای اقتصاد ناسالم است.
وی با بیان اینکه روابط سالم اقتصادی زندگی سالم را برای آحاد جامعه رقم میزند، اضافه کرد: اگر سلامت اقتصادی بر بخشهای مختلف اقتصاد کشور حاکم باشد بدون شک جامعه به سمت کمال، سعادت و خوشبختی سوق پیدا میکند و به عکس اگر این روابط به صورت صحیح و همراه با اعتماد در جامعه اسلامی نباشد انحطاط، بیاعتمادی، بدبینی و رذایل اخلاقی در جامعه گسترش پیدا میکند.
امام جمعه فاروج در خاتمه با بیان اینکه سالم نبودن اقتصاد مانع از توسعه پایدار و متوازن میشود، افزود: درزمینهٔ شعار سال نیز تحقق اقتصاد مقاومتی درگرو انضباط اقتصادی در کشور است به همین دلیل این مهم باید مورد توجه همه مسؤولان و مجریان امر قرار گیرد./302/9314/ب1