لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به داشته های داخلی است
حجت الاسلام حمید حسن زاده، رییس حوزه های علمیه میاندوآب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، با اشاره نامگذاری سالجاری به اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: تعریف اقتصاد مقاومتی به عنوان تشخیص حوزههای فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بیاثر کردن آنها و در شرایط آرمانی تلاش برای تبدیل این فشارها به فرصت است.
وی با اشاره به اینکه اعمال تحریمهای یکجانبه و محدودیتهای مالی و تجاری، همواره یکی از ابزارهای غیرقانونی نظام سلطه برای وارد آوردن فشار به نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و مرتباً بر حجم این تحریمها افزوده است، گفت: این وضعیت با اجرای تحریم خرید نفت، بانک مرکزی، کشتیرانی، بیمه و غیره از سوی نظام سلطه به اوج خود رسید و در مقابل اتخاذ چنین رویکردی از سوی غرب، مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و آن را یک روش مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور عنوان کردند.
امام جمعه میاندوآب با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی کشور را در مقابل دشمنان و استکبار جهانی مقاوم می کند، افزود: افزایش درآمدها و حل مشکل بیکاری از مهم ترین نتایج تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به نقش مردم و دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: آحاد مردم و مسؤولان وظیفه دارند تا برای تحقق این شعار که در مقابل اقتصاد عاریتی و ریاضتی است، تلاش و کوشش کرده و آن را عملی کنند.
امام جمعه میاندوآب تصریح کرد: مردمی کردن اقتصاد و نقش نظارتی دولت، نخستین شرط برای تحقق اقتصاد مقاومتی است و در این راستا باید به بنگاه های زودبازده و کوچک اقتصادی توجه کرده و مردم نیز خود وارد اقتصاد شده و بنگاه های زودباده تشکیل دهند.
حجت الاسلام حسن زاده با بیان اینکه حمایت از تولید داخلی و مصرف کالای تولید داخل می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: همه افراد جامعه وظیفه دارند تا با مصرف کالای داخلی حمایت خود را از تولیدکنندگان داخلی نشان داده و از طرفی به بحث اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کنند.
وی بیان داشت: یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید ملی است و باید واردات را کاهش داده و به تولید ملی اهمیت بیشتری داده شود.
رییس حوزه های علمیه میاندوآب با اشاره به اینکه مدیریت و اصلاح الگوی مصرف از دیگر لازمه های تحقق اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی برخلاف اقتصاد ریاضتی که به دنبال عدم مصرف هست، به دنبال اصلاح الگوی مصرف و مدیریت صحیح و حمایت از تولید داخلی هست.
وی با تاکید بر اینکه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به داشته های خود است، گفت: کشورهای استکباری و آمریکا دایه مهربان تر از مادر نیستند بلکه آنها تنها به دنبال منافع خود هستند.
حجتالاسلام حسن زاده با اشاره به اینکه گام دیگر برای تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی است، افزود: برای اینکه اقتصاد مقاومتی تحقق یابد، باید وابستگی به نفت، بیکاری، تلاطم های بازار ارز را کاهش دهیم و دولت نیز باید نقش نظارتی داشته و مردم وارد صحنه شوند.
وی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در عمل، لازم است چهار جبهه به طور همزمان و به صورت مستمر فعال باشند که عبارتند از؛ جبهه علمی با هدف تکمیل نظریه اقتصاد مقاومتی، به ویژه در عرصههای کاربردی آن)، جبهه فرهنگی با هدف گفتمان سازی و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی و نفی گفتمان اقتصادی لیبرال، غیر دینی و ضد دینی، جبهه سیاسی با هدف مطالبهگری و تواصی به اقتصاد مقاومتی و جبهه اجرایی با هدفبرنامهریزی دقیق و هدفمند و اقدام عملی همه اهالی اقتصاد است./936/302/ب1